Home Gastvissers Rozenburg, Waterweg en Nieuwe Maas

Rozenburg, Waterweg en Nieuwe Maas

Advertenties

Peter en mede verslaafden,

Na de hint van het meisje moest het er dan toch maar weer van komen, bootjes kijken en…. een hengel vast houden. Begonnen met een plopper, want ondanks dat het alweer een tijd geleden is, zijn de klappen die je er op krijgt erg spectaculair.

Het had dan ook mooi geweest, wanneer op het moment van fotograferen dit had plaats gevonden, maar helaas, meerdere waaiers gegooid ook nog met de Toby, maar als er al roofvis zat, dan toonde ze geen interesse. Dit was afgelopen donderdag, de warmste dag van de week en ja we zaten in de schaduw uhh voor zover je daarvan kan spreken onder de bomen waarvan de bladeren al massaal waren gevallen en er weinig scheepvaart was hebben we ervoor gekozen toch maar de airco op te zoeken.

Gisteren, 27-08 was de drang naar bewegende toppen toch weer te groot geworden en naar Naturel hengelsport gereden om de benodigde zagers te gaan halen. Het zou om 17.15 hoog water zijn, dus kon ik mooi een paar uurtjes met wind in de rug de Nieuwe maas onveilig maken. Omstreeks 16.00 lagen de lijnen in het water. na een kwartier zonder beweging van de toppen aas controle, 1 hengel zat de bovenste haak nog zbg aan, de zager was weg van de onderste haak. 2de hengel beide haken kaal. Dit ging 2 uur zo door, met als enige verschil , dat beide haken steeds kaal terug kwamen. De hengels lagen 1 ver weg en 1 dicht bij. Omstreeks 18.00 uur kwamĀ  dan de eerste beet op de kort bij hengel.

Lol, als je op deze manier een foto maakt, lijkt zo’n vis heel wat. Maar goed, de ver weg hengel ook korter gelegd en die begon ook te rammelen en ja Peter de eerste vis die ik gevangen heb op de zgb is dus een zwartbek grondel, maar wel de grootste door mij gevangen ooit, dacht eerst dat hij rond de 18 cm was maar uiteindelijk bleek hij rond de 16cm, ik ving ze nooit groter als 10

maar goed korter bij kreeg ik meer beet, maar niet van de vissoort waar ik blij van word , weliswaar leuk om er aas van te maken maar daar zijn zagers als aas toch te duur voor dus toch maar weer wat verder gegooid dat leverde dan ook weer een botje op die kleiner als de grondels waren

Om 2100 was ik redelijk versleten weer thuis net op tijd om Feyenoord te zien scoren.

Dus heren met wat zoeken is er vis te vinden en het kan natuurlijk zijn dat ik te vroeg ben gestopt, dat weet je nooit, maar heb in ieder geval weer aas te prepareren, waar ik in oktober dan weer plezier van hoop te hebben.

Groetjes en vang ze Ies

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

11 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > september 2, 2022

  Antwoord

  Ha Ies, weer een prachtig verslag, omgeven door net zo prachtige foto’s en langzamerhand krijgen we toch wat visjes te zien, richting het najaar!
  Snap het als Feijenoorder, dat je op tijd thuis wilde zijn!

  Groetjes Peter

 2. Nico > september 2, 2022

  Antwoord

  Hoi Les. Alle eerst een leuk verslag en ja dat de krab massaal aanwezig zijn weten we . Als je de onderlijn naar boven haal en de haken leeg zijn. Toch mooie foto’s er bij gemaakt maakt het dan helemaal compleet. Voor de volgende sessie succes dan alvast toegewenst.

  Groetjes. Nico

 3. Eldert > september 2, 2022

  Antwoord

  Ha Ies
  Lekker bezig geweest man. En nog vis op de kant gekregen ook. En als je dan zulke foto’s maak lijkt het nog heel wat ook. Maar voor de volgende keer wat meer panvis toegewenst .
  Groet Eldert

 4. Gino > september 2, 2022

  Antwoord

  Hoi Ies,
  Weer een top verslag van jou pen en dito foto’s prachtig man. Toch wat leven op de hengeltoppen richting betere tijden…ik hoop het zoals menig vissers.
  Succes bij volgende.

  Grtjs Gino

 5. ies > september 2, 2022

  Antwoord

  Peter, ik zit eigenlijk meer op jouw verslag te wachten denk dat het smullen wordt van het mooie Denemarken. Kwam toevallig zo uit dat ik bij thuis komst Feyenoord zag scoren, was reeds de 2de helft en hoewel ik een voetbal fan ben , heb ik geen favoriete club. maar was gewoon te versleten om door te vissen.
  Dinsdag ook nog 3 uurtjes geweest, toen was het nog slechter weliswaar om2145 een tongetje gevangen, maar helaas onder de maat.

 6. Peter(fishguppy) > september 2, 2022

  Antwoord

  Mijn verslag is half klaar Ies, morgen hopelijk de rest, verwacht er niet teveel van!

  Grtjes Peter

 7. Henry > september 3, 2022

  Antwoord

  Hoi Ies,
  Postzegelvisjes, massa’s krabben en de eerste dagen van september al veel vallende bladeren, deze berichtgevingen beginnen de laatste tijd op vanzelfsprekendheid te lijken maar de bekende spreuk; Niet geschoten is altijd mis of de aanhouder wint is al een hele poos helaas ook niet om blij van te worden.
  Ondanks de bedroevende vangst toch weer efkes genieten van de zilte lucht met ’n stralend zonneke op den bol is zeer zeker geen straf. We hopen allemaal dat het komende najaar de vis zich wat beter laat vangen zodat we allemaal nog kunnen genieten van ’n lekker maa!tje zelf gevangen vis.
  Groetjes, Henry

 8. Jack jozen > september 3, 2022

  Antwoord

  Hoi Ies.
  Wat is het toch klote met de vangsten en waar het aan ligt de enige nog beroeps visser in de Botlek uit Pernis zegt dat het water te zout is en dat hij veel last heeft van zeehonden . Maar je hebt weer een dagje ontspanning gehad aan het water de een doet het met een trappist op het terras en de ander met de hengel aan het water daar gaat mijn voorkeur naar toe.op naar de volgende sessie.
  Heel veul groetjes Jack.

 9. Stefan Groenheide > september 3, 2022

  Antwoord

  Hoi Ies, je bent er lekker op uit geweest en toch nog meerdere visjes gevangen, de vangsten zullen in het najaar zeker toe nemen en kun je gaan oogsten met je zelf geprepareerde aas! Ben nu al benieuwd wat het op gaat leveren!
  Groeten, Stefan

 10. Glenn > september 3, 2022

  Antwoord

  Toch weer lekker gevist! Komende tijd zullen de vangsten wel weer iets beter worden !? Veel succes voor de volgende sessie. Lees je verslagen altijd met plezier!!

 11. ies > september 4, 2022

  Antwoord

  Heren wederom vriendelijk bedankt, voor uw sympathieke reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *