Home Strand en kantvisserij Sessie Zoutelande

Sessie Zoutelande

Advertenties

 

Heb ik juist het fantastische verslag van Lucky Luc geplaatst en moet dan nog aan mijn eigen verslag beginnen, zou ik het doen vraag ik me af, maar persoonlijk vind ik dat ook mindere berichten geplaatst mogen worden!

Zondag ochtend om 09.30u telefoon en mijn vrouw neemt op en na een kort gesprekje, zegt ze ons ma komt vanmiddag op visite. Ik zeg leuk, maar meen er niets van en ik kies eieren voor mijn geld en zeg, denk dat ik maar eens een paar uurtjes ga vissen en rond 11u arriveer ik met volle bepakking op de parkeerplaats ergens in Zoutelande en ben benieuwd of ze zaterdag van de wedstrijd van HSV West kapelle nog wat hebben laten zitten? Ik begin tegen 12u met vissen en er staat links van me nog een visser en nog een stuk of 3 een paar vakken naar rechts. Er staat een flinke wind in de rug, wat er voor zorgt dat je ontieglijk ver kunt werpen en de eerste beetjes die ik zie brengt een klein scharretje.

Sessie Zoutelande

Ook de andere hengel had beet en daar zitten 2 mini scholletjes en een krab aan.

Sessie Zoutelande

De krab smijt ik achteloos weg en tot mijn verassing komt er een meeuw aanvliegen en zie wat er gebeurt.

Ik wist niet dat meeuwen ook krabben eten?

Inmiddels zijn er rechts naast mij in het volgende vak een man en vrouw bij gekomen en zij blijken lid te zijn van HSV West kapelle en er blijkt gisteren heel slecht gevangen te zijn, de eerste had de wedstrijd gewonnen, door op geep te vissen. Als ik mijn eerste behoorlijke schar vang, zijn zij er erg blij mee.

Daarna zijn het weer kleinere die ik vang.

Sessie Zoutelande

Sessie Zoutelande

De tijd gaat snel en inmiddels regent het af en toe een beetje, maar met de wind die aanwakkert in de rug deert dit mij niet en ik vis lekker verder. Het getij is inmiddels gekeerd en door de oostelijke wind blijft het water lang hangen en de vis is inmiddels wat groter geworden en de mensen uit West kapelle zijn er erg blij mee.

Mijn linker buurman is inmiddels al gestopt, met een 0.

Ik hoop stiekem nog op een mooie tong, maar het besef is steeds groter geworden dat dit niet gaat gebeuren vandaag!

Na nog even geklets te hebben met mijn buren, die inmiddels ook al een schar hebben gevangen, besluit ik op te gaan ruimen, na 15.30u en de eerste brengt weer een scharretje.

Sessie Zoutelande

Ook aan de laatste zit een scharretje.

Sessie Zoutelande

Ik vang vandaag in totaal 11 scharretjes, waarvan ik er 4 die groot genoeg waren aan de buren heb gegeven. Na een korte wandeling kleed ik me om bij de auto, terwijl het inmiddels volop staat te regenen, dus een goede timing en als ik om 5u thuis kom, gaat mijn schoonmoeder ook juist weg, wat wil een mens nog meer? Dit was weer eens anders vissen dan de laatste tijd, maar zeker zo leuk voor mij!

Nu even iets anders!

Ik vind het hartstikke leuk, dat ik soms per week 10 tallen mailtjes krijg van mensen die stekinfo of informatie willen over het tongvissen en ik geef altijd een antwoord naar mijn gevoel en iedereen krijgt van mij ook een stek aangewezen, maar mensen die nooit voor onze site schrijven of eens een leuke reactie geven, moeten niet gaan verlangen, dat ik al mijn beste stekken blootgeef en hoop op meer begrip dan dat er af en toe getoont word!

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

12 reacties

 1. Huib > september 24, 2012

  Antwoord

  Hey Peter,

  Tog weer lekker ontspannen gevist! en groot gelijk niet je beste stekken blootgeven.

  Groeten,
  Huib

 2. h.miltenburg > september 24, 2012

  Antwoord

  beste Peter
  ben het geheel met je eens over de stekken benoemen. heb het zelf meegemaakt dat er berichtjes stonden en dat ze de volgende keer gewoon je plek innemen. Ga zelf maar veel meer vissen en ondervindt ook eens een nul op een visdag omdat je een nieuwe plek hebt uitgeprobeerd. Succes verder en ga vooral door met je berichtjes.

 3. Evert > september 24, 2012

  Antwoord

  Hoi Peter,

  ik kijk geregeld even op je site, meer omdat jij eerlijke en leuke verslagen hebt dan voor stekken. Ik vis zelfs minimaal 1 maar meestal meerdere keren per week en vanaf mei gericht op de tong. Zelf ben ik gestopt met het plaatsen van reacties danwel verslagen omdat het gebeurd is dat er gewoon dreigende mails kwamen als ik niet wilde zeggen waar ik precies had gestaan. Ook van het jaar hebben we weer mooie aantallen tongen gevangen en de stekken zijn dan ook zeker bekend. Heb jou ook al een paar keer zien staan maar dan vooral vorig seizoen. Ik vind dat je al open genoeg bent over waar je vist en als men stekken wil hebben gaat ze maar zelf op zoek. Doe ik zelf ook en heb zo een behoorlijk aantal stekken opgebouwd. Groeten en ga zo door

 4. Peter(Fishguppy) > september 24, 2012

  Antwoord

  Kijk, dat zijn nog eens leuke positieve reacties!
  Bedankt jongens!

  Groetjes peter

 5. Bjorn > september 24, 2012

  Antwoord

  Hoi Peter,

  Mooi visverslag dat die krab niet die meeuw in zijn snavel knijp.

  Groetjes,

  Bjorn

 6. Werner > september 24, 2012

  Antwoord

  Hoi Peter,

  Weer een leuk visverslag,de schar begint te komen..

  Groeten Werner.

 7. Joeri > september 25, 2012

  Antwoord

  Ha die Peter!

  Haha toen ik je laatste alinea las kon ik het natuurlijk niet laten om te reageren. Ik lees al jaren de berichten en de boeiende verslagen op je site, maar heb inderdaad nog nooit gereageerd. Logisch dat je geen stekinformatie geeft aan mensen waar je nog nooit van gehoord hebt. Ik zal eens wat vaker een berichtje plaatsen en misschien een stukje schrijven met leuke foto’s. Zo zijn we beide tevreden.

  Groet,

  Joeri

 8. johan het (loze) vissertje > september 26, 2012

  Antwoord

  Ikzelf heb een plattegrond gekregen van heel het Europoort gebied inc. Maasvlakte2. Op deze plattegrond zet ik niet alleen de bekende stekken, maar ook de stekken die je krijgt van mede vissers. Deze stekken ga ik ook zelf bezoeken en als daar andere vissers staan die goed bekent zijn, vraag ik gewoon om info. Als het stekken zijn die me bevallen zet ik die op de kaart, en zo krijg je een mooi overzicht van goed viswater. Het wil niet altijd zeggen dat je er wat vangt, maar je weet waar/wanneer je er moet zijn ( zomer vis/winter vis ). Ook Peter heeft me een zetje in de rug gegeven met info, maar heb hem jammer genoeg nog nooit ontmoet aan de waterkant. En we moeten ook niet alles verklappen aan elkaar, want anders krijgen we alleen maar de zelfde verhalen. Zowel in Zeeland als in het Europoort gebied zit vis, alleen moeten ze je haak vinden.

  Gr.

  Johan het (loze) vissertje

 9. Johnno > september 27, 2012

  Antwoord

  Dag Peter, op het gemak al de verslagen weer eens bijgelezen. Ik vind het fijn dat je weer volop in de (vis)running bent! Goed om te lezen dat de nieuwe nier zijn werk goed doet, dat zal een hele opluchting voor je zijn!

  Vis ze, en vang ze! Greetz, Johnno

 10. Peter(Fishguppy) > september 27, 2012

  Antwoord

  Dank je Johnno!
  Heb al verschillende malen geprobeerd een leuke reactie op jullie verslagen met Wiesje geprobeerd te geven, maar telkens gaat er iets mis, ik krijg niets geplaatst?

  Groetjes peter

 11. Johnno > september 27, 2012

  Antwoord

  Hoi Peter, even voor je gekeken en gecheckt, ik krijg de comment direkt gepost. Onder het comment veld staat de captcha check, en vul behalve je naam ook e-mail adres in, website hoeft niet maar mag wel, en je browser moet cookies aan hebben staan .. dan zou het geen probleem moeten zijn.

  Greetz,

 12. Het pech vissertje > september 30, 2012

  Antwoord

  Hallo Peter

  Ten eerste mijn dank voor de grandioze webpagina.
  Ik lees altijd met veel plezier je webpagina en haal er ook veel info vandaan.
  Ik ben niet echt zo’n reageer persoon, maar ik vond dat ik toch moest reageren.
  Vooral mede het stukje nu even wat anders, dit omdat ik het totaal met je eens ben.
  Ik ben regelmatig langs de waterweg te vinden of op de pier van de Hoek als het werk het toe laat.
  Zoals mijn nicknaam het al zegt ik ben een pech vissertje (bijna altijd juist de verkeerde stek, vaak vast enz.)
  Maar daar leer ik van en ik ben ook vaak opzoek naar goede stekken.
  Ik heb het dan ook vaak meegemaakt als ik eindelijk dan een goede stek vindt en die info doorgeef aan een mede visser hier vaak misbruik van gemaakt wordt.
  Ik vraag me dan ook af waar is het respect gebleven, en vindt dit heel jammer dat het tegenwoordig ver te zoeken is

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *