Home Gastvissers Sportvissen met cliënten van “Arduin”

Sportvissen met cliënten van “Arduin”

Advertenties

Sportvissen met cliënten van “Arduin”.

De “Stichting Arduin” is een instelling die zorg verleent aan mensen met een geestelijke- en/of lichamelijke beperking en is gevestigd in Middelburg.

Na veel voorwerk en gesprekken met enkele medewerkers van “Arduin” en gesteund door veel sponsors zijn wij op 25 september gaan vissen op zee. 8 deelnemers met een beperking en 3 begeleiders waren om 12.00 uur bij frituur “De Helling” om gezamenlijk eerst een heerlijke koude schotel te verorberen.

Sportvissen met cliënten van “Arduin”.

Kees en Marianne Breure van dit cafetaria gaven de eerste aanzet voor deze leuke dag.

Daarna werd opgestapt bij de “Big Marlin” van Dré Vriends en koers gezet naar een zandplaat waar een kleine 20 zeehonden op ons lagen te wachten.

Iedereen genoot van deze vriendelijk, ogende beesten. Op een plaatje zijn ze leuk, maar in het echt, groot en kolossaal.

Sportvissen met cliënten van “Arduin”.

Hierna werd terug gevaren naar de Oosterscheldekering waar geankerd werd.

Sportvissen met cliënten van “Arduin”.

Spoedig na aankomst werd de eerste vis naar boven gehaald. De steenbolk werd met gejuich ontvangen als ware het een echte haai. Hans deed het nog beter en met wat hulp van de schipper werd een echte haai gevangen van 80 cm!

Sportvissen met cliënten van “Arduin”.

Dimitri deed dit “kunstje” even later na en legde een haaitje van 55 cm op de meetlat.

Sportvissen met cliënten van “Arduin”.

Sportvissen met cliënten van “Arduin”.

De sfeer aan boord was uitstekend en er was zelfs een stuurboordgroep (onder leiding van Dré Vriends) en een bakboordgroepje (onder leiding van captain Mart van Est) die probeerden elkaar de loef af te steken.

Fabian legde de hele middag vast met de camera en filmtoestel. Aan het einde van de dag mocht de schipper –namens de hengelsportgroothandel Svendsen- de deelnemers de hengel en molen cadeau doen! Maar er was meer: in een prachtige tas van Zeevissport, zaten allerlei spulletjes van de sponsoren, met als klap op de vuurpijl: een jaarabonnement op zeehengelsport.

Met weinig middelen een ander een visdag bezorgen die eerder “onbereikbaar” leek, was de doelstelling van deze dag. De blije gezichten en de vriendelijk woorden bij het afscheid gaven aan, dat de deelnemers hadden genoten en deze dag niet snel zullen vergeten. “Tot de volgende keer” werd vaak gezegd.

Sportvissen is dus meer dan een visje vangen. Sportvissen is vrienden maken. Sportvissen is voor jong en oud, klein en groot, voor mensen met- en zonder beperking. Kortom: Sportvissen kent geen grenzen!


Deze voor de gasten onvergetelijke visdag werd mogelijk gemaakt door de diverse vrijwilligers die zich ervoor hebben ingezet en door de volgende bedrijven/instellingen die een stoffelijke bijdrage leverden:

• Gemeente Veere

Gemeente Noord-Beveland

Waterschap Scheldestromen

Cafetaria “De Helling”

Van Est parket

Mr. Gastel

Jack Willebrordussen

• Van der Rest Nautic

• VZW Zeevissport

• Bouwman, Oliehandel

• Topsy Baits, zeeaas

• Big Marlin

• Seefarm, mesheften

• Sportvisserij Nederland

• Sportvisserij Zuidwest Nederland

• Zeehengelsport

• Svendsen sport

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

2 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > september 29, 2013

  Antwoord

  Hoi Ben,
  vind het helemaal geweldig, dat zoveel mensen en bedrijven zich inzetten om, het een groep mensen, helemaal naar hun zin te maken!

  Groetjes peter

 2. Werner R. > september 29, 2013

  Antwoord

  Hey Ben,

  Prachtig initiatief!

  Voor ons is het allemaal een hele normale zaak dat we onze spullen pakken en gaan vissen waar en wanneer we maar willen, maar voor deze mensen is het een dag waar ze waarschijnlijk heeeel lang naar uit hebben gekeken!
  chapeau aan de organisators!!

  Groetjes Werner R.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.