Home Gastvissers Stefan aan de Westerschelde

Stefan aan de Westerschelde

Advertenties

Hé peter en andere guppy’s.

Zaterdag weer eens lekker op stap geweest met Stefan, de kinderen zouden eerst ook mee gaan naar die wilde helaas liever allemaal thuis blijven en zo werd het een rustig dagje met z’n tweeën en André. We zaten nog even te bedenken wat te doen? Botjes en Baarsjes aan Vlaardingen net als Jack en Henry of gewoon maar weer gaan kijken of er een scholletje te vangen zou zijn? We gaan wel schollen meppen, hier kan André ook gezellig mee!

Rond 10 kwamen we niet veel later na elkaar aan de stek. Een frisse noordoosten wind .. niet ideaal maar ja. De auto zo neer gezet dat we lekker vanuit de klep de hengels konden zien en uit de wind, de zonnebril moest de hele dag op! Prima te doen.We hadden een 6 ons pieren en 3 ons belegen steekzagertjes mee, Stefan wilde maandag ook nog gaan dus er mocht best wel wat overblijven.

Maar goed de visserij. Stefan wist op de eerste draai een grondeltje te pakken en bij mij was het een botje die de nul van de kaart kreeg!

Er was heel de dag door wel wat beweging op de toppen en op een paar enkele keren na hebben we vis kunnen draaien. En zo ook samen vis!

Stiekem begonnen we weer te hopen op een scholletje en niet veel later mocht ik er weer een noteren. Klein maar ik blijf het een geweldig leuk visje vinden.

Maarja nu Stefan nog schol! Deze liet niet heel erg lang opzich wachten en ook hij mocht er eentje noteren.

zoals je kunt zien is ook Stefan helemaal kralen gek geworden en weet hij ze ook goed toe te passen voor de scholletjes! Het is te hopen dat we van de zomer weer de maatse kunnen gaan vangen maar daar heb ik wel vertrouwen in. Het is ook nog maar een enkele keer geweest sinds vorige zomer dat we zonder schol naar huis gingen, het kan niet anders dat er toch ook wel een paar deurmatten tussen liggen? Gewoon weer verder de boeken in en vooral afkijken bij de Engelse buren hoe die het doen.

Het is wel belangrijk dat ze de kans krijgen om het aas te pakken maar af en toe waren de rommel visjes toch wat eerder, al zijn het eigenlijk ook gewoon prachtige beesten, werden deze nou maar eens 60 cm

toen er even wat boot verkeer langs kwam was het weer in eens druk met de aanbeten en mocht ik m’n derde doublet van de dag binnen halen, bot en schol

dit scholletje had zoveel honger dat hij twee haken had gepakt. Vervolgens kwam er even een tijd dat het zonnetje achter de wolken bleef en de vis in het water, het viel een beetje stil. We spraken af nog een keer te gooien. Op m’n laatste draai mocht ik toch nog een scholletje vangen

en hadden we toch weer een 5 scholletjes, een zooi grondels en een emmer bot ( die laatste hebben we naar de Chinees in Vlaardingen gestuurd om daar maar te gaan rond zwemmen)

Gewoon een heerlijk dagje dus! En de plannen voor de volgende keer zijn al weer gemaakt, even afwachten of het weer mee werkt maar zoja dan mag ik eens een keertje mee naar Stefan z’n stekje!

Groeten Stefan

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

10 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > april 3, 2022

  Antwoord

  Hey de mannen, weer lekker gevist, zo te zien!
  Langzamerhand komt het toch op gang.

  Nou maar hopen op beter en warmer weer en een snelle rijzing van de watertemperatuur en hopelijk mega vangsten dit jaar!

  Groetjes Peter

 2. ies > april 3, 2022

  Antwoord

  Hey mannen, duidelijk weer genoten van het mooie weer. Een partijtje Vitamine D gescoord tezamen met de diverse vissoorten en aan de foto’s te zien was het weer gezellig op de afleiding na van de rammelende toppen natuurlijk , nah ik denk eigenlijk dat die de feestvreugde groter maakte.
  Uiteraard voor de volgende sessie dezelfde sfeer en grotere schollen toegewenst.
  Groetjes Ies

 3. Eldert > april 3, 2022

  Antwoord

  Ha Jeff en Stefan
  Lekker genoten daar aan de waterkant . Vis erbij , jammer genoeg nog geen gebakken vis, maar wel verse vis . De hond gelijk uit gelaten en een heleboel vitamines opgesnoven . Hoe mooi kan de dag zijn?
  Succes de volgende ronde
  Groet Eldert

 4. Gino > april 3, 2022

  Antwoord

  Hoi mannen,
  Weer een mooi dagje aan de waterkant en dan je favoriete de schol boven halen.
  Jammer ik kon ik niet mee maar dat komt zeker en vast nog genoeg voor, hèhè.
  Mooi verslag weer zoals altijd dat zijn we ondertussen wel gewoon.
  Succes nog verder.

  Grtjs Gino

 5. Henry > april 3, 2022

  Antwoord

  Hey visvrienden,
  Een mooi verslag van jullie visserij aan de Westerschelde. Fijn dat de auto als windvanger gebruikt kon worden anders is het geen pretje om met ’n ijzige noordoosten wind aan de waterkant te zitten..Toch een paar scholletjes gehaakt en het is natuurlijk prachtig om te horen dat jullie de botten de weg naar Vlaardingen gewezen hebben. Hopelijk komen de zomerse temperaturen weer snel terug en krijgen we daarbij ook weer de kans om ’n scheefsmoel te vangen. Veel plezier en natuurlijk meer buigende toppen bij jullie volgende poging.
  Groetjes, Henry

 6. Nico > april 3, 2022

  Antwoord

  Hoi Stefan en Jeff. Leuke foto’s gemaakt en ook een mooi verslagje er bij. Ik kan niet weten hoe neer Ik voor het laatst een Schol heb gevangen. Maar jullie halen ze toch maar naar boven en ook van die Botten niet mij favoriete vis. Maar toch leuk dat je wat vang beter dan niks voor de volgende sessie rammelende toppen toegewenst.

  Groetjes de Zeehondentemmer.

 7. Stefan Groenheide > april 3, 2022

  Antwoord

  Hey Jeff, je hebt het allemaal weer prachtig omschreven met dit mooie verslag en de mooie plaatjes erbij. Het was reuze gezellig met z’n drieën, af en toe rammelende toppen en de spanning wat er weer aan zou hangen, we kunnen jou in ieder geval wel de schollen fluisteraar gaan noemen, mede door je prachtig gemaakte onderlijnen, gelukkig mag ik er morgen ook gebruik van maken, succes verzekerd, haha.
  Groeten, Stefan

 8. Jack Jozen > april 3, 2022

  Antwoord

  Hallo Stefan en Jeff.
  Jullie hebben echt wel weer je best gedaan om een panneke bij elkaar te hengelen en dat met die koude wind en die schol ik denk als je kans hebt op een schol dat het daar wel is . Maar jullie hebben toch weer een dagje kunnen ontspannen blij dat je die emmer vol naar Vlaardingen hebt gelukkig niet rechtstreeks naar de Chinees want die weet met zo,n lekker hapje wel raad en nu op naar de volgende sessie .
  Veul groetjes Jack.

 9. hugo > april 4, 2022

  Antwoord

  Hallo Jeff & Stefan,

  Weer lekker de lijnen nat gemaakt daar aan de Westerschelde, altijd fijn vissen met de wagen kort in de buurt. Toch weer wat mooie scholletjes gevangen Jeff, altijd fijn dat je uw favoriete vis kan vangen. Het zou natuurlijk leuk zijn dat je eens een deurmat zoals je het zelf beschrijft zou kunnen vangen. De temperatuur moet de hoogte in en dan verandert er veel met de vangsten. Mooi verslag weer en leuk tot leven gebracht met de nodige foto’s. Succes bij de volgende trip.

  Groetjes Hugo

 10. Leen > april 4, 2022

  Antwoord

  Weer goed gedaan mannen👌

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *