Home Gastvissers Stefan en Jeff, vissen met de kids

Stefan en Jeff, vissen met de kids

Advertenties

Hoi Peter & visvrienden,

 

Na elkaar 4 weken geleden ontmoet te hebben bleef er druk app contact tussen Jeff en mij en konden we gelukkig weer eens afspreken om samen met de kids te gaan vissen, deze keer gekozen voor de Waterweg, Maassluis om iets preciezer te zijn. De weersvoorspellingen waren qua wind en temperatuur prima, echter er werd wel regen voorspeld, nou ja, we zien wel, hopelijk ging het mee vallen.
Om 10.30 uur afgesproken, maar om 10.00 uur waren we er allebei al, haha.
We kleedden ons om en gingen met de spullen naar de waterkant alwaar wij een stuk verderop Peter zagen zitten, die was al vroeg begonnen en had al wat vis in de emmer.

Wij installeerden ons naast elkaar op een mooi vlak stukje en zagen dat het nog erg hard stroomde.
Peter kwam uiteraard even buurten en vertelde dat de vangsten op dat moment even stil gevallen waren.
Wij gingen langzaam aan van start, eerst maar eens 1 hengel en kijken wat er gebeurd, nou die van mij wilde niet ankeren en kon zo weer ingehaald worden, daar de onderlijn zowat de kant op stroomde.
Jeff, die wat verder uptide kon werpen was iets gelukkiger, mijn 2e worp ging beter en bracht een klein scharretje, net al bij Jeff die ook al snel van de nul af was. De 2e hengel werd opgetuigd en het ging zienderogen minder hard stromen. Peter ondertussen kwam afscheid nemen en het leek precies op tijd, want de eerste druppels kwamen naar beneden. Gelukkig was dit al snel ook weer voorbij en klaarde het op. Eigenlijk ging het pas weer regenen toen we stopten om 14.30 uur en hard regenen toen we droog in de auto zaten, precies op tijd gestopt!

 

Vanaf de 3e worp t/m de weet ik het hoeveelste ving ik constant doubletjes schar en wijting door elkaar heen, soms 2 schar, soms 2 wijting en soms een combi.

De Scharren voerden de boventoon, net al bij Jeff, echter Jeff wist verschillende keren een triplet binnen te halen.

Er zaten bij ons beiden zat kleine scharretjes tussen, maar ook genoeg tussen de 24 en 28 cm welke keurig door de boys gemeten, gesorteerd en terug gegooid of in de tas gegooid werden!

 

De wijtingen zijn qua formaat gewoon groter als in het najaar wat natuurlijk ook logisch is, de grootste was rond de 30 cm als ik het me goed herinner en er gingen er volgens mij nog een paar mee van 27/28 cm.

Dit ging allemaal erg snel, want als wij verwisselden van onderlijn en in gooiden hadden de boys alles al weer geregeld, dit onder toezien oog van mijn oudste dochter welke het toch wel wat zielig vind voor de gesneuvelden…

 

Wat ook sneuvelde waren de knaks welke Jeff deze keer had mee gebracht en lekker naar binnen gingen bij ons allen, dit houden we er in!!

 

De kids gingen tussendoor naar de speeltuin en Jeff en ik gingen door met vangen, maar wel op een relaxte manier in een rustig tempo waar we ons beiden prettig bij voelden.
Er kwam nog een moedereend met kuikentjes voorbij, leuk om te zien hoor, zo in de harde stroming van de waterweg zwommen ze richting zoeter water of wellicht gingen ze de haven van Maassluis in welke niet ver weg was.

Uiteindelijk tegen het einde ving ik nog een enkeling en een triplet, zelfs nog een draai zonder vis.
Jeff daarentegen had een lijn verspeeld en vond het nodig deze weer binnen te halen, zodat ie een draai
van 4 vissen had, de uitslover!!

Zoals jullie kunnen zien op de foto’s is er erg genoten van het vissen en het samen zijn.
Volgens mij hebben Jeff en ik, maar zeker ook de kids een goede klik met elkaar.
Er komen vast nog andere sessies waarbij we op andere soorten vissen zullen gaan jagen, er zijn
al wat plannen gemaakt, de enige vraag is wanneer ze uitgevoerd zullen gaan worden!

 

Het was verder erg leuk om Peter eens in levende lijve ontmoet te hebben, ook al was het maar kort.
De afspraak om samen eens te gaan vissen en elkaar dan wat beter te leren kennen staat en komt vanzelf wel een keer.

 

We hebben samen afgesproken 1 verslag te maken van onze visdag.

 

Groeten van Jeff, Stefan, Bredt, Rex, Ferde en Amara.

 

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

11 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > mei 16, 2021

  Antwoord

  Hey visvrienden, dat hebben jullie weer mooi gedaan! Ik denk, dat je op deze plek, echt niet moet kunnen vissen om veel vis te vangen, maar toch zijn er nog, die niks vangen, onbegrijpelijk, er zit zoveel vis en natuurlijk vang je de vis pas, als de stroming niet 100% thuis geeft of rond doodgetij.
  Mooi dat jullie zo’n geweldige klik hebben!

  Groetjes Peter

 2. Nico > mei 16, 2021

  Antwoord

  Hoi Jeff en Stefan .en kids. Wat een prachtige foto’s genomen en ook een leuk verslag er van gemaakt. Ja het is gemakkelijk als de kinderen mee helpen. Om de onderlijnen te voorzien met het aas er aan te doen. Jullie hebben weer lekker kunnen vissen en vangen. Volgende keer weer heel veel succes toegewenst alvast.

  Groetjes De Zeehondetemmer.

 3. Jeff > mei 16, 2021

  Antwoord

  Hé Stefan,

  Je hebt er een mooi verslag van gemaakt!
  Precies zoals als het ook mij bevallen is.
  Met een week of twee doen we weer eens wat anders.
  @peter, nee ik denk dat iedereen hier vis kan vangen, dat je aas op de bodem blijft is het enige wat er toe doet

  Jeff

 4. Eldert > mei 16, 2021

  Antwoord

  Hey mannen en vrouw ,
  Jullie zijn weer lekker bezig geweest. Veel vis vangen, unox sponseren , elkaar bezig houden, de Kids tussendoor nog even naar de speeltuin…. goed bezig. Wat het weer betreft viel het dus ook nog niet tegen. En ja , een beetje regen…. thuis onder de douche word je toch ook nat. Dus so what.
  Succes met de volgende , de tong is ieder geval in aantocht.
  Groet Eldert

 5. Gino > mei 16, 2021

  Antwoord

  Hoi Stefan, Jeff en Kids,
  Jullie hebben jullie verhaal weer prachtig weggeschreven hoor👍.
  Mooi dat je een echte klik hebt met elkaar en dat is bij de Kids ook zo heb ik al mogen ervaren… die hebben altijd pret met elkaar. De vangsten waren top ook mooi meegenomen toch dat je gaat om te 🐟🐟😂.
  Fijn dat je Peter ook ontmoed hebt!
  Gelukkig hebben de weergoden een beetje meegewerkt want gistern was het hier regen regen en nog is regen, pff
  Het is een mooi water om te vissen die waterweg toch. Hopelijk kom de tong in grote getalen de waterweg op…
  Succes nog verder guppy’ers😂

  Grtjs Gino

 6. Jack Jozen > mei 16, 2021

  Antwoord

  Hallo Stefan ,Jeff en de Kids

  Dat was voor jullie weer een geweldige visdag je kunt aan de foto,s zien dat het genieten was De Kinderen beginnen opa Stefan ook al goed te kennen mooi dat je ook via deze site weer meer mensen bij elkaar brengt. En de vis was weer goed aanwezig de foto,s zijn weer prachtig om te zien op naar de volgende sessie . Heel veul groetjes Jack.

 7. Kees Michielsen > mei 16, 2021

  Antwoord

  Mooie visserij!!

  @Jeff: beetje jammer dat je op FB niet even de exacte coördinaten, vis afstand, gebruikte onderlijnen, aassoorten, hengels en molens wilt zeggen tegen Davy 😜😂😂😂

 8. ies > mei 16, 2021

  Antwoord

  Hallo mannen en dame,
  Wederom een top verslag en dito foto’s, lekker bezig zo kids plezier en dus de ouders ook . Redelijk weer, uh hoewel ik het in mei wel eens warmer heb gehad. Mooie visvangst maakt natuurlijk ook een hoop goed, maar eigenlijk wordt het toch wel tijd dat de schar langzaam vervangen gaat worden door de tong. voor de volgende sessie dus de herkenbare rammels toegewenst.
  Groetjes Ies

 9. Henry > mei 16, 2021

  Antwoord

  Hey Stefan, Jeff en kroost,
  Jullie hebben er gezamenlijk weer een mooi en gezellig visdagje van gemaakt, geweldig toch.
  Leuk dat de fishguppyvissers niet alleen schrijvend iets met elkaar kunnen delen maar dat er ook persoonlijk gezellig met elkaar gevist kan worden. Jullie hebben allemaal weer een pannetje vis kunnen haken ondanks de stevige stroming. Nu Peter heeft laten zien dat er ook al weer tong rondzwemt zal het waarschijnlijk alleen maar drukker gaan worden op de bekende visstekken, maar als we met elkaar omgaan zoals jullie dat doen is het gewoon: Hoe meer zielen, Hoe meer vreugd!!!!
  Veel plezier bij jullie volgende visserij.

  Groetjes, Henry

 10. Jeff > mei 16, 2021

  Antwoord

  Heren,
  Geweldig deze reacties!!
  Vind ik heel erg leuk!!
  @kees, dat ze het zuur krijgen! Lezen en lezen waar ze moeten zijn maar geen eigen inbreng van een een verslag. Klaar mee! nogmaals voor informatie lees je maar een boek. Stekkepezen heeft niemand iets aan! Zorg voor eigen inbreng en maak het samen of trek je plan en blijf zo .. ik word er kwaad om!

  Jeff

 11. Gino > mei 16, 2021

  Antwoord

  Jeff,

  Weet niet wat er speelt of gebeurd is maar je reactie vind ik prima en al zeker als het over stekken ed gaat.
  👍Laat je niet gek maken joh. Laat het een leuke site blijven en zulke figuren heb je niks.

  Grtjs Gino

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.