Home Gastvissers Stefan, op tong in de Botlek

Stefan, op tong in de Botlek

Advertenties

Hoi Peter en visvrienden,

Vanochtend vroeg maar weer geprobeerd de 1e tong van het jaar te vangen.

Maar manman wat is het errug slecht zeg!

Het was om 04.45 uur hoogwater en ik ben gestart om 03.30 uur met een licht oostenwindje. Later nog even een westenbriesje met een buitje regen, maar stelde niet veel voor.

De vangsten stelden ook niet veel voor.

Had al gauw een onderlijnen sloper en verder was het stil, erg stil.

 

 

Deze zwemt uiteraard weer.

Dat de vangsten niet best zijn is bekend en ik had heus niet op een vracht tong gerekend, maar op z’n minst wel eentje, maar het mocht niet zo zijn, heb überhaupt geen platvis gevangen, das ook een prestatie in de Botlek.

Bij daglicht nog een kleine wijting gevangen, voor de meeuwen.

 

 

Er was enorm veel vreterij, gewoon nog erger als vorig jaar, gewoon hengels inhalen, reserveonderlijn er aan, ingooien, beazen, binnen halen en kale haken.

Heb 1 krab gevangen en diverse onderweg eraf voelen gaan, verder een garnaal gevangen.

 

 

Tegen het einde dacht ik eerst vast te zitten, maar ik trok het los met vervolgens iets heel zwaars er aan, pfff, sleuren en nog eens sleuren kreeg ik het binnen gedraaid, een stenen bak gevuld met modder, in de hoek zat gewoon een krab op zijn gemakkie en in het modder kropen ieniemienie krabbetjes.

 

 

Op wat boten na verder geen actie meer gezien, zelfs geen grondel. Ben om 09.00 uur gestopt, toen waren de 4 ons zagers precies op.

 

 

Nou, 1 ding is zeker, het had slechter gekund, maar ben er vrij zeker van dat volgende keer beter zal zijn.

De vraag is waar en wanneer…

 

Groetjes van Stefan

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

9 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > juni 18, 2023

  Antwoord

  Hey Stefan, ondanks de slechte berichten toch een dappere poging gewaagd en zelfs jij weet geen tong te vangen wat erg veelzeggend is!
  Het is ook goed dat je laat zien, wat een van de werkelijke aasvreters is, namelijk de garnaal of steurkrab, volgens mij zitten ze er met 100 of meer, gelijk aan te vreten, na de inworp en ik houd vol wat ik altijd zeg, het zijn niet de krabben, omdat, als je een krab aan de haak hebt, er meestal nog aas aan de haak zit, omdat de garnaaltjes en ander klein gespuis ook worden gevreten door de krabben en er bang van zijn!
  Wat mij betreft, geen krabben en iedereen moet eens aan zijn eigen kop krabben, als hij over krabben klaagt. Neemt verder niet weg dat het toch vervelende beesten zijn.

  Ben benieuwd of de vangsten nog aantrekken, als de wind goed zit, maar heb er mijn twijfels over, ze zijn er gewoon niet massaal?

  Groetjes Peter

 2. Leen > juni 18, 2023

  Antwoord

  Hoi Stefan
  In ieder geval een vis
  Wat is het toch bedroevend met de vangsten
  Maar je bent er in ieder geval weer op uit geweest
  Groetjes.leen

 3. Eldert > juni 18, 2023

  Antwoord

  Ha Stefan
  Je hebt weer een poging ondernomen maar wat een bedroevend resultaat. Nu ik dit lees heb ik achteraf geen spijt dat ik zaterdagmorgen niet gegaan ben maar lekker op mn nest ben blijven liggen. Komende week hoop ik toch een keer te gaan maar op een plek waar ik nooit geweest ben. Je gaat er wel va lezen. Als ik de berichten moet geloven dan zou het daar een visparadijs moeten zijn. Ik ben benieuwd.
  Groeten Eldert

 4. Hugo > juni 18, 2023

  Antwoord

  Hallo Stefan,
  Man wat is er aan de hand met de visserij, het word elk jaar slechter. We zullen moeten hopen dat er wat verandering in komt want anders lopen we weer achter de feiten aan. Maarhoop doet leven hè, zelfs op het zoete is het gene vette. Zou het aan de kust ook zo slecht zijn! Zou eens willen gaan proberen. In ieder geval veel succes bij de volgende poging
  Groetjes Hugo
  ,

 5. Nico > juni 18, 2023

  Antwoord

  Hoi Stefan. Ook jij heb geprobeerd om een maaltje vis te vangen. En helaas net als andere vissers laten de vis het het afweten. Hopelijk kom er toch nog voor allemaal een verandering in want anders zie het er niet goed uit. In ieder geval toch een verslag met foto’s ingestuurd om het alle medevissers het te laten weten. Voor een volgende keer heel veel succes toegewenst alvast.

  Groetjes De Zeehondetemmer.

 6. Martijn Boone > juni 18, 2023

  Antwoord

  Hallo Stefan. Dat is nou niet direct een bericht waarvan ik denk, dit is het moment om daar ook eens naar toe te rijden…. maar het blijft vissen en misschien kun je er ook ineens 10 tongen vangen of niet? Maar als Eldert het nog eens vraag, en ik heb toevallig tijd, dan ga ik gewoon, ook al is het dan voor de gezelligheid en weinig vis…. Volgende keer beter Stefan, suc6 hoor

 7. ies > juni 18, 2023

  Antwoord

  Hey Stefan, diep respect voor je motivatie schitterend zoals je beschrijft de manier van wedstrijd vissen en de tijd periode van aas en lijnen vervangen. Dit noem ik echt gemotiveerd vissen. Alleen jammer dat de vis er zich niets van aantrokken. volgende keer als je er weer zo’n steurkrab aan hebt deze goed als aas aan prikken en zacht ingooien, als er vis zit kan dat resultaat geven. Eerlijk gezegd denk ik dat een hoop vissers blij zijn met je bericht, want daardoor kunnen ze zeggen het ligt dus niet aan ons, alleen de hengelsport zaken zullen balen want die blijven met onverkoopbaar aas zitten. Maar uiteraard voor je volgende sessie de gekende rammels op de top toegewenst.
  Groetjes Ies

 8. Stefan > juni 18, 2023

  Antwoord

  Hoi Ies, de steurkrab heb ik zeker weer op de haak geprikt met een zagertje erbij, maar mocht helaas niet baten

 9. ies > juni 19, 2023

  Antwoord

  Zonde Stefan, dat maakt het verhaal nog treuriger , ps Hey Eldert heb je die stek van die local? lol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *