Home Gastvissers Stefan, vissen aan de Noorderpier

Stefan, vissen aan de Noorderpier

Advertenties

Hoi Peter en visvrienden,

Deze week het plan gemaakt om zondag 6-12 weer eens te gaan vissen op de noordpier in IJmuiden. Daar het ’s ochtends om 6 uur hoogwater zou zijn in Hoek van Holland (IJmuiden 7 uur) was het getij naar mijn idee niet geschikt voor mij om in de Waterweg te gaan vissen en aangezien er op de Noordpier normaal gesproken altijd wel wat te vangen is, ging ik die kant op.

Om 06.00 uur ging de 1e hengel het water in bij een temperatuur van +1, echter er stond weinig wind, dus erg koud was de gevoelstemperatuur gelukkig niet. De wind kwam eerst uit het oosten, later uit het noordoosten kracht 3.

De vloedstroom bracht mij uit de 1e 2 worpen al 5 vissen, dan weer een enkeling en dan weer een triplet, het liep als een tierelier. De vangst bestond uit scharren rond de 24-27 cm. en kleine wijtingen. Langzaam werd het licht, maar voor de vangst maakte het niet uit, de toppen bleven rammelen.

Stefan, vissen aan de Noorderpier

Stefan, vissen aan de Noorderpier

Aan de binnenzijde was gedurende de dag een boot bezig aan de binnenkant met het opruimen van wrakhout, je staat er van te kijken wat een troep daar drijft en ligt op de blokken zeg, goed bezig die mannen!

Stefan, vissen aan de Noorderpier

De toppen bleven heen en weer gaan, ook tijdens de ebstroom die eigenlijk nog steeds goed liep toen ik stopte om 14.30 uur.

De grootste schar van 29 cm mocht even met mij poseren, de Poolse buurman wilde ons wel fotograferen. Als dank mocht hij de scharren welke ik in de emmer had bewaard meenemen naar huis.

Stefan, vissen aan de Noorderpier

Stefan, vissen aan de Noorderpier

De wijtingen en scharren bleven binnen komen, enkel en dubbel, geen triplet meer, maar er was bijna geen draai zonder vis, alleen op de gulonderlijn op 10 meter uit de kant ving ik regelmatig niets, soms echter ook een klein inhalig wijtingkje.

Ook een tweetal meuntjes kwam de wereld nog even boven water bekijken en van de plaag van de waterweg (steenbolk) kwam er ook nog een kleintje buurten.

De laatste draai bracht zowaar nog een klein gulletje van een 25 cm. wat het totaal aantal soorten vissen op 5 bracht. Deze had geslikt, en viel helaas te prooi aan een meeuw.

Stefan, vissen aan de Noorderpier

De totale vangst was 42 scharren en scharretjes, 35 kleine wijtingen (er kwam er werkelijk geen 1 boven de 20 cm.) bij de scharren was de hoofdmoot tussen de 24-27 cm.  2 meuntjes, een steenbolkje en een gulletje. Lekker bezig geweest zo.

Stefan, vissen aan de Noorderpier

Stefan, vissen aan de Noorderpier

Stefan, vissen aan de Noorderpier

Dit was zo’n dag dat je dus bijna elke draai vis hebt en die zijn toch in mijn geval zeldzaam en leuk om eens mee te maken. Het leuke van deze visserij vind ik dat het toch altijd weer een klein beetje spannend is wat er aan de haak zit. Vandaag zat er geen bot tussen, vreemd genoeg, maar ik had er geen probleem mee eerlijk gezegd, waren ze wellicht allemaal in de zak mee naar Spanje?

Wat wel opmerkelijk was dat er links en rechts best aardig gevangen werd, zeker ’s ochtends, maar mijn Poolse buurman kreeg het amper voor elkaar om een visje te vangen, de reden was beetje onduidelijk, misschien de onderlijn, de afstand, heel vreemd, Toch ging hij met een zak vis tevreden naar huis en hopelijk kan ie wat tips in de praktijk brengen de volgende keer. Dit is een aspect wat ik ook wel leuk vind, zeker als je alleen bent is het toch leuk als je wat aanspraak hebt aan de waterkant. Bovendien is het fijn om elkaar te kunnen helpen indien noodzakelijk.

Stefan, vissen aan de Noorderpier

Nou, ben erg benieuwd naar de nieuwe website, de laatste paar weken heb ik veel oude items uit de random post gelezen, altijd wel leuk en een mooie tool op de oude website vind ik dat!

Ik wens iedereen rammelende toppen en zou adviseren de komende tijd zo vaak mogelijk naar de waterkant te gaan, want volgens mij zwemt er overal momenteel genoeg vis in de rondte!

met vriendelijke visgroeten,
Stefan Groenheide

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

14 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > december 7, 2020

  Antwoord

  Goedemorgen Stefan, echt een heel leuk verslag en zo langzamerhand ben jij de koploper geworden, wat betreft de meeste verslagen, je bent Henk voorbij gegaan, die enkele verslagen zonder foto’s had ingestuurd en ja, helaas kan ik die niet meetellen, volgens het reglement, dus alvast proficiat!
  Lijkt me daar een fantastische visserij!

  Op de nieuwe website zitten meerdere tools en scrols en iedere schrijver komt relmatig in beeld, vanuit wisselen openingen van de website, denk wel dat het iedereen gaat bevallen, ik ga het in ieder geval steeds leuker vinden en ook zijn ze aan het werken aan een sectie, zodat je zelf een inlog krijgt en zelf je verslag mag plaatsen en dan hoef ik het alleen maar goed te keuren. Maar gewoon insturen via mail, blijft ook gewoon kunnen voor de mensen die niet goed met veranderen om kunnen gaan, geen enkel probleem!

  Volgens mij staat er al een schar van 29 op bij de giganten?

  Groetjes Peter

 2. Gino > december 7, 2020

  Antwoord

  Hoi Stefan,

  Leuk verslag dat lekker leest en mooie foto’s gemaakt dan nog .Vis zat er toch in overvloed zo te zien je hebt dan ook je best gedaan .Spijtig dat de gul wat afwezig bleef voor je .
  En dan je maatse scharren nog weggeven…die hou ik toch liever zelf hoor ,lekker man !!
  Maar ieder zijn ding natuurlijk .
  Succes nog verder .

  grtjs Gino

 3. ies > december 7, 2020

  Antwoord

  Hallo Stefan,
  Wat een heerlijk verslag. Een mooie dag uitgekozen, volop beet en vis op de kant, lol jammer dat je zelf niet zo’n vis eter ben maar leuk dat je er andere mensen een plezier mee kan doen. Ik weet niet of er bij jullie en tweede hands winkel, zoals hier Het Goed is maar als ik jouw viskar zie loopt het zweet mij over de rug, ik heb bij het goed een oude kinderwagen met grote wielen voor 15 euro gescoord daar kan ik zelfs zonder moeite mee door zand lopen en de wagen loopt bijna vanzelf. pff ik wou dat ik ook zo liep. Maar wat je hebt is inderdaad altijd beter als op je rug sjouwen. Jammer van het gulletje maar ook die dingen gebeuren en de meeuwen zijn je er dankbaar voor voor de volgende sessie uiteraard weer de rammelende toppen en maat vis toegewenst.
  Groetjes ies

 4. Henry > december 7, 2020

  Antwoord

  Beste Stefan,

  Een prachtig verslag en de bijgaande foto’s tonen dat er met regelmaat aan de toppen getrokken werd. Als je om 6.00 uur je beaasde haken al in het sop zwiert kun je wel mee gaan doen met het programma: Vroege Vogels!! Geweldig ook dat je 5 verschillende vissoorten hebt kunnen haken, jammer dat de wijting allemaal aan de kleine kant was. Hopelijk voor m’n maatje Sjakie heeft Sinterklaas niet alle bot mee naar Spanje genomen, ik zit vurig te hopen dat ie dit jaar toch nog ’n dagje mee gaat vissen.

  Groetjes, Henry

 5. Nico > december 7, 2020

  Antwoord

  Hoi Stefan. Alle eerst prachtige foto’s genomen van de vis en ook leuk dat iemand je heeft geholpen om op de foto te zetten. Dan een prachtig verhaal er van gemaakt daarvan. En een mooi gebaar om de vis weg te geven aan die man.

  Groetjes De Zeehondetemmer

 6. jack jozen > december 7, 2020

  Antwoord

  Hallo Stefan

  Je hebt er een prachtig verslag van gemaakt en super veel vis gevangen. Een voordeel is als je daar in de buurt woont je haalt daags daarvoor je aas op en je kiest zelf je vistijd,die uren dat je vist zijn wij al kwijt aan de kilometers en aas steken. Je hebt de foto,s ook weer super goed verzorgt al bij al is het een genot om je verslag te zien en te lezen veul groetjes Jack.

 7. Stefan > december 7, 2020

  Antwoord

  Hoi Peter, om eerlijk te zijn dacht ik dat ie nog blanco stond, had al een paar weken niet meer gekeken, haha. Gewoon die van Eldert laten staan natuurlijk.

 8. Eldert > december 7, 2020

  Antwoord

  Ha Stefan
  Je hebt weer een mooi dagje achter de rug . Lekker veel vis op de kant. Mooi wat maatse ook. En dan lees ik hier dat de grootste schar op mijn naam staat. Complete verrassing. Haha. Ik weet dat ik die gevangen heb maar geen seconde er bij stil gestaan dat ie op de lijst stond. Ga vanavond eerst op de lijst kijken. Misschien dat er nog records verbroken kan worden. 😁😜
  Groet, Eldert.

 9. Hugo vermeere > december 7, 2020

  Antwoord

  Hallo Stefan,

  Leuk verslag met mooie foto’s van je visrijke dag daar aan de Noordpier. Spijtig van al die kleine wijting maar dat is gekend de laatste jaren. Toch leuk wat schar gevangen, en die je dan nog deelt met de Poolse buurman….het hart op de juiste plaats man! Succes bij je volgende sessie.

  Groetjes Hugo

 10. Eldert > december 8, 2020

  Antwoord

  Ies , ik ben wel benieuwd naar die kinderwagen van jou. Kan je in je volgende verslag daar een foto van meesturen?

 11. ies > december 9, 2020

  Antwoord

  Hallo Eldert,
  Ik dacht dat er ergens in mijn voorgaande berichten een foto was. Denk niet dat ik voorlopig aan vissen toe kom.
  Maar zal kijken of ik er een paar Foto’s van kan schieten en via Peter je doen toekomen. Pfffffff wel wennen hoor Groetjes ies

 12. Peter(Fishguppy) > december 9, 2020

  Antwoord

  Ies, jouw kinderwagen staat op een van de verslagen van afgelopen zomer als kopfoto, lachuuuhhhh
  Groetjes Peter

 13. Gino > december 9, 2020

  Antwoord

  Ies & Eldert,

  jaja mooi die kinderwagens allemaal hoor, haaaaaaaaaaaa

  grtjs Gino

 14. ies > december 9, 2020

  Antwoord

  @ Peter, lol mooi zo, heb er zelf wat modificaties aan gemaakt, bijv de bodem uit de grote mand gehaald zodat het gewicht nu lager op de wielen licht en hij was niet inklapbaar, stond vast op de achterste bouten, die verwijderd en vervangen door split pennen, zodat hij ook in de wagen kan voor het strand
  Groetjes ies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *