Home Strand en kantvisserij Strandvissen aan Zoutelande

Strandvissen aan Zoutelande

Advertenties

Beste visvrienden, begin mei, was voor mij de laatste maal, dat ik geprobeerd heb om zelf mijn aas te steken, wat toen faliekant mislukte, een week last van schouders en nek. Gisteren eindelijk weer eens de stoute schoenen aangetrokken en aan Smerdiek een poging gewaagd, met een mooi resultaat, pijnvrij en op 1,5u 400 mooie leeglopers, ik was erg in mijn nopjes! Waar de fitness allemaal niet goed voor is?

Dat moet genoeg zijn voor 2 x vissen, de helft in de kranten en de andere helft op zuurstof.

Deze ochtend vroeg uit bed en als ik de spulletjes in de auto zet en het aas uit de koeling haal, merk ik al, wat een ijzig koude wind, hij geeft voor vandaag 5 beaufort zuid-zuidoost, van links dwars over het strand, geen prettig vooruitzicht, maar zie zo snel geen andere optie, dus….

Tegen 5.30u ga ik rijden en tijdens het rijden gaan mijn gedachten uit, naar alle mafkezen, die beweren dat Corona gewoon een griepje is, hoe kun je zo dwars zijn? Het valt op dat het veel mensen waren, die uit het dorp komen, waar ze vroeger zonder bouwvergunning een huis mochten bouwen, tenminste dat dachten ze ook! Ze laten zich allemaal opnaaien door figuren als Jensen. Inmiddels zijn er zoveel mensen overleden en doodziek geworden, dat je dit niet meer kunt en mag negeren, ik ben in ieder geval als de dood ervoor!

Maar goed, over naar de dag van vandaag, om 06.30u sta ik aan het speeltuintje, wat is dat lang geleden zeg, vissen vanaf het strand en hier voor de duinen, denk ik, valt mee met de kou, maar als ik op het strand kom, met mijn karretje, schrik ik even, wat ist kkkkoud, brr.

Een plekske opgezocht waar ik vroeger nooit vastzat en beginnen met vissen om 7u en het zou tegen 9u laagwater zijn en het is vandaag springgetij en zoals meestal, staan de hengels al snel uitbundig te klapperen en niet van de harde zijwind. Als ik de eerste maal heb ingedraaid, heb ik al 5 vissen, waarvan 3 voor de pan.

Het begin is leuk, maar het blijft zooo koud en snotterig weer. Tot laagwater gaat het echt lekker, telkens minimaal 2 vissen, meestal 3.

Zelfs nog een klein baarsje.

Maar er zit zoveel klein spul bij en de scharren die ik meeneem zijn ook niet groter dan 23, 24 cm, maar wel lekker dik en de wijtingen, die zijn mooi, tot 33 cm.

Op laagwater een foto van mijn vis gemaakt.

Ik heb dan 5 scharren en 3 wijtingen. Veel meer zou er met komend water niet meer bijkomen ook, alleen enkelingetjes gevangen, geen panvis meer en er staan rechts nog een paar vissers, moeilijk te zien op de foto.

Het water komt heel rap op en ik heb geen zin meer om alles achteruit te verhuizen, om 10u ruim ik op en het is weer zwoegen tot ik bij de auto ben.

In de auto, bel ik even naar Seafarm, of ze gewoon open zijn voor de verkoop van mesheften en geen probleem en na 30 minuten sta ik daar en neem 3 kilo verse mesheften mee, 1 kilo om nog een keer te gaan vissen deze week en de andere 2 ga ik koken, voor in de vriezer, gezien bij de Waypoint, Jeroen stond daar heel lekker mee te vangen en vooral de grotere wijtingen waren zijn deel. Je moet ze maar een paar seconden koken en dan zijn ze lekker stevig en heb je geen bindelastiek nodig. Was toen al heel blij met de tip en nu ga ik het eindelijk uitproberen.

Tot later deze week, waarschijnlijk Waterweg, omdat ik inmiddels weer weet, waarom ik zolang niet op het strand had gevist, je word oud vader!

Groetjes Peter

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

16 reacties

 1. Paul (devisexpert) > december 16, 2020

  Antwoord

  Nice nice Peter, lekker op het strand geweest, oprecht jalours nu! Jammer dat de vangsten wat minder waren maar er toch even uitgeweest en ook nog wat gevangen. Lekker genoten daar denk ik?

  Binnenkort een verslag met vis van mijn kant hoop ik 🙂

  Groeten,

  Paul

 2. Nico > december 16, 2020

  Antwoord

  Hoi Peter. Zo te zien heeft jij het vissen nog niet verleerd man mooie foto’s genomen. En ook een leuk verslag er bij gemaakt maakt het helemaal compleet hoor. Jij zal wel denk Ik blij zijn geweest met je nieuwe pak aan toch want dat heb je nu wel nodig en de volgende keer weer succes aan de waterweg dan.

  Groetjes De Zeehondetemmer

 3. Rene van Caulil > december 16, 2020

  Antwoord

  Ja, Peter we worden inderdaad oud (hoop ik toch). En de botjes gaan wat kraken.
  Ook ik zoek het strand niet zo gemakkelijk meer op, al blijft dit qua vissen toch het allerleukste. Afgelopen week dan ook maar even naar Waarde gereden (daar hoef je maar 1 trapje over). Vangst viel niet eens tegen al waren de 18 vissen over het algemeen wat klein. Vangze verder.

 4. ies > december 16, 2020

  Antwoord

  Hallo Peter,
  Petje af zelf weer aas steken, je conditie gaat weer met sprongen voor uit, knap hoor. Ik was altijd jaloers als ik de grote scharren zag die je in Denemarken ving en ik denk niet dat we die maat hier in Nederland nog tegen zullen komen, hier moet je het doen met het kleinere slag vis, al mooi dat er leuke wijting tussen zat mooi verslag en foto’s, bij het verslag lezen kreeg ik het al koud en heb de verwarming een graadje hoger gezet.
  groetjes Ies

 5. Henry > december 16, 2020

  Antwoord

  Hey Peter,

  Als je zo’n verslag leest wil je eigenlijk acuut in de auto springen en naar het zilte nat tuffen.
  Super dat je zelf weer aas hebt kunnen steken zonder nadien ‘n hoop lichamelijke sores te hebben, maar je hebt sowieso vers aas en en verschillende spieren zijn weer eens optimaal gebruikt, sommigen gaan hiervoor naar de sportschool. Ja in dit jaargetijde kan het zeker aan het strand met ‘n stevige bries ontzettend kil zijn maar ‘n goed pak en op z’n tijd ‘n slokje antivries doen wonderen. Fijn dat je eindelijk weer eens vanaf het strand hebt kunnen vissen, de foto’s spreken voor zich. Jouw vriezer zit eigenlijk al vol met mooie tong maar het blijft toch leuk als je wat maatse lekkerbekken en wat dikke schar naar boven kunt takelen.
  Voor je volgende sessie wens ik je minder wind, meer zon en uiteraard een goede vangst.

  Groetjes, Henry

 6. jack jozen. > december 16, 2020

  Antwoord

  Hoi Peter.
  Daar heb je er weer als vanouds een prachtig verslag van gemaakt dat is lang geleden dat ik daar gevist heb maar ik zie op de foto dat je de auto op de zelfde plaats hebt geparkeerd zoals wij hem hadden staan dan is het niet zo ver lopen he. Jammer dat je zulke koude wind had maar dan heb je wel je nieuwe pak kunnen testen,,de vis mocht dan wel niet zo super zijn maar het is toch weer een lekker ontspannen dagje geweest en toch nog een panneke vis jammer dat er geen bot bij was Hi heel veul groetjes Jack.

 7. Jeff > december 16, 2020

  Antwoord

  Hé Peter.
  Weer een leuk verslag!
  Toch weer een lekker dagje er uit geweest! En wat vis voor de pan, geen monster vangst maar wel dik verdiend!

  Je kunt de mesheften ook prima zouten, is op binden ook niet meer nodig.
  In het voorjaar nam ik nog wel eens de kleine messen mee, ideale een Haps crackers om te vissen ( heb nog gewerkt bij seafarm)

  Ik hoop zelf ook nog even naar de waterweg te gaan van het weekend, wel een 4 bft.. even zien of ik een plekje kan vinden waar het te doen is. ( Tips?)

 8. Eldert > december 16, 2020

  Antwoord

  Ha Peter
  Ik kan het me haast niet meer heugen dat ik een verslag van jou op het strand heb gelezen. Maar ook daar weet jij je vis te vangen. Helaas zijn ze veel klein op het ogenblik mar dat lees je van iedereen. En wat kan het heerlijk zijn op het strand he.
  Hoop dat ik zelf ook nog een keer kan dit jaar. Want dat is toch wat te weinig geweest naar mijn zin.
  Groeten Eldert

 9. Gino > december 16, 2020

  Antwoord

  Hoi Peter,
  Prima dat zelf terug aas kan steken man, ik begin er niet meer aan… niet goed voor mijn rug hoor! Strandvissen dat had ik nou niet meer in jou gezien, hèhè. Leuke vangst met foto’s en een mooi verhaal erbij. Ja wat moet je zeggen van die gekken die nog altijd denken dar corona larie is… Ik heb een collega die 27 dagen in coma heeft gelegen en nu voor een lange revalidatie staat!!
  Succes nog verder.

  Grtjs Gino

 10. Stefan Groenheide > december 16, 2020

  Antwoord

  Hoi Peter, fijn om weer eens een verslag van jou te lezen! Het is een mooi verslag en wat betreft de actualiteit ben ik het helemaal met je eens. Je bent in ieder geval lekker bezig geweest, als je het druk hebt met vangen krijg je het ook wel warm toch? Misschien ook weer even wennen aan de kou? Ben benieuwd naar je vangsten in de waterweg, en ook zeker naar het verschil met je mesheften, daar vis ik echt nooit mee, maar wie weet…

  Jeff, aan de overkant sta je lekker uit de wind, maar ondieper te vissen, maar ook daar wordt wel gevangen en is het soms best druk zag ik bij mijn sessies aan de waterweg.
  Succes gewenst

 11. Frank > december 16, 2020

  Antwoord

  Hoi Peter,
  Je wordt ouder papa,zong P. Koelewijn maar je bent nog wel snel. Goed dat het steken weer vlot gaat. Strandwandelingen zijn nu frisjes en jammer van de kleine visjes. Maar je hebt er weer van geproefd en alles is beter dan in de zetel te liggen. Nog veel succes volgende vistrip.
  Groetjes Frank.

 12. Kees Michielsen > december 17, 2020

  Antwoord

  Hey Peter,

  Mooi man dat het zoveel beter met je gaat 👍👍
  Weer lekker uitgewaaid aan het strand en nog leuk vis gevangen ook.
  We worden inderdaad ouder, mijn laatste strandsessie aan de banjaard was ook afzien. Kunnen ze daar niet gewoon een verhard pad maken in plaats van dat mulle zand??
  Erg leuk om weer een verslag van je te lezen 😊

  Fijne feestdagen en blijf gezond!

 13. Hugo > december 18, 2020

  Antwoord

  Hallo Peter,

  Blij dat we weer een verslag van jou mogen lezen. Zelf uw aas steken geeft veel voldoening maar als men een dagje ouder wordt is het wel een marteling voor je lichaam. Mooi dat je weer op het strand bent gaan vissen dat heeft toch iets speciaal vind ik persoonlijk. Je hebt toch weer mooi je pannetje vis gevangen hé! veel klein grut dat is de trend van het vissen vandaag. Tegen de kou kunnen we ons kleden he, maar regen dat is een ander paar mouwen! Ja het is altijd een eind schouwen met de kar door het mulle zand daarom heb ik mij ballon wielen gekocht dat is kost wel wat geld maar een luxe man. Succes daar aan de Waterweg ben benieuwd.

  Groetjes Hugo

 14. Eldert > december 29, 2020

  Antwoord

  Hallo allemaal
  Slecht nieuws……….
  Afgelopen week zat ik te lezen dat gemeente Veere met ingang van 2021 van plan is om overal parkeergeld te gaan heffen. Aan de kust kan dit oplopen tot ongeveer 5 euro per uur. Let op …. Zoutelande en Domburg valt hier ook onder. Dus ga je vissen aan de Zeeuwse stranden , raadpleeg dan eerst de site van de desbetreffende gemeente om niet voor verrassingen te komen staan. Onze hobby wordt op deze manier wel erg duur. Of het ook voor de avonduren geldt weet ik niet.
  Maar wat ik wel weet….. een gewaarschuwd man , vul zelf maar in.
  Met vriendelijke groet ,
  Eldert.

 15. Peter(Fishguppy) > december 29, 2020

  Antwoord

  Hey Eldert, niet best, maar ik vind het wel super top, dat jij dit via onze site laat weten, chapeau!
  Gr Peter

 16. Gino > december 30, 2020

  Antwoord

  Hoi Eldert,
  ja dat klopt idd…de reden hiervan ,dat de toeristen ook maar eens moeten meebetalen om alles netjes en inorde te houden aan de stranden ed en niet de locale bevolking !Maar 5€/uur is er toch wel wat over niet ?Dan gaan er wel wat toeristen weg blijven en andere stranden opzoeken denk ik !
  Normaal zou dit in de avonduren wel vervallen denk ik dan zoals het overal is ?
  Anders idd een duur visje…

  Grtjs Gino

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.