Home Strand en kantvisserij Tongvissen in de Waterweg

Tongvissen in de Waterweg

Advertenties

Van ochtend om iets voor 1 uur, loopt mijn wekker gierend af en ik schrik wakker uit mijn korte diepe slaap om mijn favoriete hobby weer te gaan uit oefenen. Om 02.30u sta ik op mijn plaats aan de Waterweg en het is net zo wat hoogwater, deze maal vis ik alleen met oudere zagers en mijn hengels liggen al gauw in het water te wachten op wat komen gaat, voorlopig gebeurt er weinig en de eerste keer dat ik indraai zit het aas er nog bijna volledig aan en geen vis. Als ik mijn hengels voor de 2e maal heb ingeworpen, deze maal iets verder, krijg ik op mijn linker die het verst ligt, korte kleine tikjes, krabben denk ik, maar als ik hem ga indraaiien, overvalt mij toch weer dat zalige gevoel, het kicken om tong in te draaien op de Waterweg en het voelt goed aan, maar helaas valt het tegen, omdat het een doubletje met bot erbij is.

Waterweg op herhaling

Het is een erg klein tongetje en een klein botje en beiden mogen weer zwemmen.

De andere hengel brengt ook een ondermaats tongetje.

Waterweg op herhaling

Zou het een herhaling van de laatste jaren worden, dat de ondermaatse tong weer overheerst? Ik krijg niet lang om hier over na te denken, mijn lijn valt slap en dit voelt weer als tong en het is een maats exemplaar!

Waterweg op herhaling

Daarna vang ik gelijk nog een ondermaatse.

Waterweg op herhaling

Dan is het inmiddels 03.30u en ik moet wachten tot het licht is, op de volgende aanbeet, maar dat behoort bij tongvissen. Als het licht is vang ik pas mijn 2e bot(34cm) van de nacht, zou het komen omdat ik nu geen leeglopers bij me heb?

Waterweg op herhaling

Meteen daarna, een gigantische tongenklap op mijn rechter(dichtbij) en deze voelt echt goed en ik ben er weer blij mee!

Waterweg op herhaling

Een Tongenlapje
Daar doe je het voor, maar inmiddels is het al ruim 6 uur geweest en het enige wat ik nog aan de haak krijg is krabben en nog een botje.

Waterweg op herhaling

Daarna ruim ik op, omdat mijn pijp leeg is en ik rijd terug naar huis en gelukkig is de drukte de andere kant op, anders had ik er waarschijnlijk een paar uur over gedaan om thuis te komen! Ik neem 2 maatse tongen mee naar huis.

Waterweg op herhaling

Ik heb er 3 terug gezet.

Voorlopig geen tijd meer om te gaan vissen, na dit weekend, omdat het meivakantie is en mijn collega’s op het werk willen ook eens vrij zijn.

Hopelijk gaat het vissen aan De Meerkerk zondag gewoon door, maar ik vrees het ergste!

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

7 reacties

 1. Ahmed Nijmegen > april 29, 2011

  Antwoord

  Wil je graag feliciteren met je vangst Peter…je heb echt gevoel voor vissen…Gr Ahmed Nijmegen

 2. Peter(Fishguppy) > april 30, 2011

  Antwoord

  Dank je Ahmed.

  Groetjes peter

 3. willem(gaatvissen) > april 30, 2011

  Antwoord

  Hoi Peter(Fishguppy),

  Mooi gedaan weer! Als geen ander weet je ze te vinden. Voor mij ben je een Tongenexpert!

  Vis greetz,

  Willem

 4. Peter(Fishguppy) > april 30, 2011

  Antwoord

  Dank je Willem(gaatvissen).
  Jij kan er zelf ook heel wat van, jou tijd komt nog!

  Groetjes peter

 5. erik > mei 1, 2011

  Antwoord

  heey peter leuke vangst.
  de tong is er toch weer vroeg bij.
  ik was een week geleden bij westkapelle geweest.
  maar geen tong gevangen.
  maar zouden we als je een x tijd het samen op de tong kunnen gaan vissen?
  ik had je een tijdje terug er een mailtje over gestuurd.
  groetjes erik.

 6. Marc > mei 1, 2011

  Antwoord

  Bij Domburg is al wel tong gevangen,dacht de je oversteek bij de golfbaan moet pakken.

 7. Peter(Fishguppy) > mei 2, 2011

  Antwoord

  Erik, stuur een mail, naar het adres van de site, met je vragen.

  Groetjes peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *