Home Visgids Oosterschelde Vangsten juni en juli

Vangsten juni en juli

Advertenties


Dag Peter,

Sorry dat dat ik al lang niets meer van me heb laten horen, als er één is site die ik actuele berichten gun, dan is het Fishguppy wel, maar we zijn momenteel erg terughouden om onze vangsten bloot te geven omdat er erg veel Stekkenpeezers op de loer liggen ( al dan niet beroeps). Toch zal ik even e.e.a. meedelen over onze vangsten van m.n. juni. Die waren werkelijk geweldig, ook de eerste helft van juli was erg goed, maar die heb op het Griekse Kos doorgebracht en was alle mooie Zeebaars voor mijn maten Jack, Sjaak, Mario, Mick, Marco en William. Die hebben ook veel mooie baarzen mogen begroeten.Onze vangsten zijn op vrijwel maagdelijke stekken gevangen, en veelal ook overdag. Dat is voor ons een heel nieuwe ervaring, maar wel erg leuk. Op dieptes van 25 meter en meer is het echt knokken geblazen met een 2 kg baars, geweldig gewoon. Vergt weer andere technieken met jigkoppen van 40 en 50 gram. Terug naar juni: Zowel van de kant als van de boot wisten we gezamenlijk (met 3 a 4 man) steeds tegen de 50 baarzen aan te tikken met individuele uitschieters van 25 stuks PP. Tja , wij hebben Jack Peelman in ons midden en die is dan toch wel het meest bedreven in deze discipline en is ons vaak de baas. De keren per jaar dat ik er meer heb kan ik op één hand tellen. So be it, en ik ben blij voor hem met elke vis die hij vangt, en dan spreek ik voor en ieder van ons denk ik. Over juli, en dan vooral 2e helft zijn de vangsten beduidend minder en moeten we blij zijn met een paar visjes per sessie en is de maat ook behoorlijk kleiner geworden. Het zijn nu de mannen die met de zager op de bodem vissen die redelijk goed scoren. Dat doe ik zo incidenteel wel, maar ligt me niet met al dat zeewier wat je er cadeau bij krijgt. De wel bekende Roze GT Shad doet nog steeds zijn werk naar behoren, maar hij heeft er een pittige concurrent bij gekregen en dat in de kleur “Silver Glitter Blue Back” die heeft me al enkele avonden over de 10 stuks gebracht en doet daarmee niet onder voor de Roze. Verkrijgbaar in 2 maten ( 9 cm en 11 cm) bij v.d.Poel. Is echt een aanrader. Wat die Gt shad betreft; Eigenlijk werken alle kleuren uit die serie, de één wat beter overdag en de ander weer meer in het donker, maar hiermee doe je geen m iskoop. V.d.Poel heeft alle kleuren op voorraad.

Ik lees ook dat je weer aardig op de been bent, en dat doet me ook goed. Hou vol vent, het is je gegund!!!!!!!!!!!!!!!!! Dat we nog lang van jou en je site mogen genieten, ik bezoek hem vrijwel dagelijks. Gereed makende voor de volgende sessie groet ik jou en alle andere schrijvers en lezers.

Hans van Burg

Prostaff st.Croix

Hengelsportvanderpoel

PS: Foto in bijlage is onze Jack na een werptraining die hij gaf op één van onze Try out dagen van v.d.Poel. We nemen elke 2e zaterdag van de maand wat klanten mee naar de waterkant zodat een klant zijn aankoop eerst in de praktijk kan testen. Is een redelijk succes aan het worden en steeds meer mensen komen hier op af.

Vangsten juni en juli

Zal wellicht door de vrolijke toet van Jack komen. hahahaaaaaaaaaaaaa……………………………………!!

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

1 reacties

  1. Peter(Fishguppy) > juli 24, 2012

    Antwoord

    Hans, ik ben heel erg blij, met eindelijk weer eens een bericht van jou en hopelijk volgen er nog vele met ook de mooie foto’s die we gewnd zijn van jou en je makkers!

    Groetjes peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *