Home Gastvissers Vissen aan de Waterweg, Jeff en kids

Vissen aan de Waterweg, Jeff en kids

Advertenties

Hej Peter,

Hierbij mijn verslagje.

“Houdoe! En de groeten!”

 

Vanmorgen vroeg tegen 05:00 ging de wekker. Pff altijd al chagrijnig bij de gedachte maar nooit om te gaan vissen! Meestal kan ik hem al uitzetten voor hij gaat. En zo werkt dat bij de kleine mannen ook. We kunnen de avond er voor de slaap al niet vatten..

Aankleden, bak koffie, laatste spullen nog in de auto, koffie voor onderweg en zo waren er 4 kleine jongetjes ( 3, 7, 10 en 30 jaar)helemaal klaar om te gaan vissen! Tjezus wat hadden wij een enorme last van vang drang!

 

En dan de oudste van die kleine jongetjes.. die zou dus die andere meenemen om te gaan vissen met niemand minder dan ‘ peter’ van fishguppy! De tongen mepper van het noordelijk half rond, de blije bakkes die nog visvangt in de woestijn, maar vooral die vent die kan vissen alsof hij er voor geboren is en zelfs als hij een dag niets vangt er dan zo over kan schrijven dat zelfs een geitenwollen sokken,dragende boomknuffelaar er vang drang van krijgt.

Zo een vis gek, ik hou er van!

Maar goed, wij afgesproken op een stek om daar samen eens te gaan proberen, wind in de rug, er zou toch een 4 staan met wat uitschieters.

Aangekomen op de stek, geen Peter.. wel twee andere maarja wat nu?

Helaas had ik nog niet durven vragen om zijn telefoon nummer.. maar even een mailtje in de hoop dat hij zou reageren.

 

Ondertussen een stukje terug gereden om dan toch maar alvast eens wat te proberen.

Beer was toch best koud zo maar. Eerst maar 1 hengel en even afwachten.

Had ik er toch al redelijk de plures in gekregen dat het plan niet ging zo als gehoopt. Eigenlijk met de mannen al besloten het een uurtje aan te zien hier en bij uit blijven van vangst toch maar af te druipen.

 

*Pling*

Mail terug. ” Er stonden al twee man, ik ben bij Maassluis en het is goed te doen met de wind”

Ik kom er aan!!!!!

Mannen, draaien en weg gaan! Hij is terecht

En wat denk je? Haken vol wijting,bolk en een schar. We zijn van de nul.

Spullen terug in de auto en hop naar de overkant.

 

Uiteindelijk pas tegen 8e aan het vissen maar het pakte gelukkig nog wel zo uit als bedacht, vissen, ouwehoeren, gezelligheid.

De jongens hadden al vrij snel vrienden gemaakt met die blije bakkes ( die snoepjes en broodjes hebben er misschien wel bij geholpen Peter..)

 

Heerlijk verhalen kunnen vertellen!

Ik zat nog in de pijp toen Peter mijn leeftijd had maar vind het heerlijk om te horen ” vroeger”

Altijd al met wat belegen heren aan het vissen geweest en zo al heel wat geschiedenis te horen gekregen.

Beide hebben we leuk wat vis kunnen vangen, veel ondermaats maar dat mocht de pret niet drukken. Peter zat goed in de schar en bij mij waren het voornamelijk bolken.

Die zijn overigens prima te eten! Zeker als je ze ruilt bij een collega die er vers gebakken appeltaart voor maakt voor tijdens de volgende vis sessie ( zo werd ook bij ons aan de innerlijke mens gedacht)

 

 

Op den duur weer een mooie rammel, beuken en halen. Zou het nu dan wel eens zo zijn??

Voor de kant zie ik hem aan komen, niet groot maar mooi aan de maat, eindelijk weer een gulletje ( de bonus vis)

En zo spuugt hij de haak… Blijft even hangen, ik denk nog even om hem te pakken maar..

Hij stak nog net niet z’n vin op en zei:

 

Houdoe en de groeten!

 

Rustig ging hij weer terug de diepte in.

Geeft helemaal niks! Ik heb weer heerlijk genoten van m’n kleine vismaatjes en voor mij een nieuwe vismaat erbij!

Voor ons een zeer geslaagde dag, hopelijk volgen er nog vele!

 

De plannen liggen nog niet op tafel maar ik denk dat we er snel over uit zijn, binnenkort gaan we weer!

 

PS: Peter nogmaals dank voor de steun in bruikleen!! Veel beter als het stuk allu wat ik had staan

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

11 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > december 20, 2020

  Antwoord

  Nou Jeff, ik ga der allemaal van blozen, was echt superleuk met jou en die nog kleinere mannen, hahaha, lachuhhh man!
  Zeker voor herhaling vatbaar!
  Blijft jammer van die gul.
  De taart was idd heel lekker!

  Groetjes Peter

 2. Nico > december 20, 2020

  Antwoord

  Hoi Jeff. Zo te zien hebben de kinderen het enorm naar de zin gehad en jammer dat je de gul heeft verspeeld aan de kant. Ook een leuk verslag met foto’s er van gemaakt van jou vissessie mooi hoor.

  Groetjes De Zeehondetemmer

 3. Eldert > december 20, 2020

  Antwoord

  Ha Jeff.
  Wat een verhaal man. 5 man aan het genieten . Hoe mooi kan het zijn. En dan heerlijk vis vangen. Vissen voor appeltaart haha , helemaal niet erg om dan van die bolken te vangen. Wel jammer van die gul maar goed…je hebt hem wel gezien . En dat kunnen er nog niet veel jou nazeggen.
  Succes de volgende ronde .
  Groet Eldert

 4. Gino > december 20, 2020

  Antwoord

  Hoi Jeff,
  Wat een mooi en leuk verslag heb je ervan gemaakt leuk hoor! En ja een stuk lekkere appeltaart kan er altijd wel in en dan nog inruil voor wat visjes prachtig is dit. Fijn dat jellie samen een heerlijke dag hebben beleeft enkel spijtig van die gul maar toch nog genoeg vis op de kant!
  Succes nog verder.

  Grtjs Gino

 5. ies > december 20, 2020

  Antwoord

  Hallo Jeff,
  Helemaal top, wederom een genot om zo’n verslag te lezen. De sfeer spat er weer vanaf en de foto’s geven het weer. Wederom de Gulbeet kunnen aanschouwen en het bonken gevoeld dat maakt de dag al helemaal top en ach.. als het beestje dan met een knipoog op zijn Brabants houdoe ik ga eerst nog even kuitschieten zegt kun je toch niet boos worden. Uiteraard voor de volgende sessie een goeie zestiger toegewenst, zou een leuke Foto met de kids opleveren.
  Groetjes Ies

 6. jack jozen. > december 20, 2020

  Antwoord

  Hoi Jeff.

  Wat een verslag super om te lezen je verwoord het net zo iets als mijn vismaat Henry. Het is wel genieten geweest als je de mannen zun gezichtjes ziet super die leren het zo wel ,wel jammer dat je de gul terug stuurde dat was anders de beroemde kers geweest maar ja hij zit er nog dus op naar de volgende sessie .
  Groetjes Jack.

 7. Henry > december 20, 2020

  Antwoord

  Hey Jeff,

  Twee verslagen van één en dezelfde visdag maar ook met één gezamenlijke uitstraling; Gezelligheid en een prima vangst, Super toch!! Samen met Fishguppy himself bij het water is sowieso een leuke belevenis, ikzelf heb dit ervaren zowel vanaf de kant als vanuit een boot. Veel ervaring, goede tips en zeker niet te vergeten, hij heeft altijd ene bult voer bij om de inwendige mens te versterken!!! Jammer dat vriend gul er geen zin in had om in de pan te belanden maar het is al leuk om te weten dat er her en der nog ’n paar rondzwemmen. Al met al kunnen jullie terugzien op een leuke visdag die zeker voor herhaling vatbaar is.
  Voor jullie volgende vissessie in ieder geval weer veel plezier en een goede vangst

  Groetjes, Henry

 8. Stefan Groenheide > december 20, 2020

  Antwoord

  Hoi Jeff, wat kun jij een visdag mooi verwoorden zeg, er zitten ook echt wat herkenbare dingen in het verhaal, wat het extra leuk maakt om te lezen. Prachtig om de kids mee te nemen en dan de jongste van 3 er bij, wat een bikkel ook zeg, samen met de grote broers en papa op avontuur zo vroeg in de ochtend. Mooi ook dat er leuk gevangen werd, jammer dat de bonusvis jullie ontglipte, maar het is een kwestie van tijd dat er wel 1 uit komt. Super ook om Peter aan je zijde te hebben met wat tips, heerlijk eten er bij en goed gezelschap. Op naar de volgende sessie, alvast suc6 gewenst!

 9. Joeri > december 21, 2020

  Antwoord

  Geweldig om te lezen dit en zo herkenbaar die vangdrang. Super dat de kids het zo naar de zin hebben. Dat roept herinneringen op.
  Mijn complimenten trouwens voor de nieuwe website Peter. Ik lees veel, elke dag wel! Zal in het nieuwe jaar ook eens wat posten.

  Fijne dagen, joeri

 10. jeff > december 21, 2020

  Antwoord

  he Joeri,

  zeker doen! laten we er met zn allen een gezellige boel van maken met van een ieder zijn vangstverslag!

 11. Hugo > december 21, 2020

  Antwoord

  Hallo Jeff en de Kits,

  Weer een leuk verslag man, het is altijd mooi als de kinderen de zelfde interesse hebben als vader dan is het plezier van het vissen toch maximaal man. Spijtig van het verspelen van de gul maar toch leuk wat panvis gevangen, en met Peter in de buurt kan je zeker nog wat opsteken ook. Succes bij jullie volgende trip.

  Groetjes Hugo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *