Home Strand en kantvisserij Vissen Missisippi haven Europoort

Vissen Missisippi haven Europoort

Advertenties

Beste lezers/vissers,

het was al een tijdje behoorlijk aan het kriebelen en een week geleden aan de “tongenfluisteraar” al om stek info gevraagd, dus eerder deze week werd het de Mississippi haven. Een goede uitleg van Rob gehad, waar het best te gaan staan en ook dat het met afgaand getij het best is. Wanneer ik arriveer staan er nog enkele vissers op afstand van mij, ik neem plaats rechts van de berg, zoals Rob mij vertelde en je kan er lekker vanuit de auto vissen en je staat hoog boven het water, dus lekker ver knallen. Ik ga vandaag voor onderlijntjes met 2 fijne metalen afhouders, waar ik ook mee aan het Beerkanaal heb gevist en ik heb nieuwe gevlochten lijn op mijn molens, strenn 16/100ste met een voorslag van 25/100ste en ik schrik eigenlijk best, dat ik na zo een lange tijd nog zo lekker kan inwerpen, hij gaat echt ver, maar ja de wind schuin van achter en dan zo hoog!

Al snel staan beide hengels erg uitbundig te klapperen en de eerste die ik indraai, gaat niet echt zwaar en er zitten 2 mini wijtingen aan.

Missisippi haven

Snel mijn reserve onderlijn eraan en knallen en als ik de 2e ga indraaien, voelt hij erg zwaar aan, maar een 15 meter voor de kant, gaat hij iets lichter, maar nog steeds redelijk zwaar en nu zit er een mooiere wijting aan, voor in de pan.

Missisippi haven

Ik vis met haakje 4 en dat is eigenlijk een verkeerde keuze, getuige de ingescheurde bekken van de wijting. Maar ik heb weinig zin om te veranderen en blijf gewoon zo doorvissen en telkens aan de onderste haak een cocktail van mesheft/leegloper en aan de bovenste haak een leegloper. Alweer heb ik reuze snel beet en wat zijn het beten die een genot zijn om te zien, op die dunne gevlochten lijnen en deze voelt weer erg goed aan en nu heb ik een doublet, van een ondermaatse en een dikke maatse wijting.

Missisippi haven

Maar in mijn blijdschap gebeurt er iets dat me nooit eerder is gebeurt, ik laat mijn fototoestel uit mijn handen vallen na het nemen van de foto met zelfontspanner en de lens komt niet meer uit, er zit een putje in het scharnierpunt van de lens, balen, dus verders geen foto’s meer gemaakt, maar het vangen gaat gewoon door, telkens een doublet, soms gaat eronder het indraaien een visje af, maar dat hoort er bij, als je op wijting vist.

Helaas tegen de verwachting in geen gul gezien en later komen er nog enkele vissers bij en ik geef de pijp aan Maarten, als ik 2 uur gevist heb en de teller staat op 18 stuks, dus niet echt verkeerd!

Maar de zin in het vissen is weer flink aangewakkert en nu ik de vangstberichten heb gezien van de dinsdagploeg, denk ik dit weekend zelf ook weer eens wat scharren te gaan meppen!

Mijn vrouw wil mee en ook mijn dochter wil weer eens een keertje met me mee, waar ik reuze mee in de wolken ben!

Vang ze allemaal en de groetjes peter

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

5 reacties

 1. Leo > maart 22, 2012

  Antwoord

  Mogge Peter,

  Leuke sessie geweest, leuk gevangen!
  (je mag de volgende keer wel een seintje geven als je gaat…)

  Succes als je met de boot gaat!

  Groet, Leo

 2. Peter(Fishguppy) > maart 22, 2012

  Antwoord

  Dank je Leo!
  Doe ik.

  Groetjes Peter

 3. Johan > maart 22, 2012

  Antwoord

  En ik wil ook wel n keer mee, vangstberichten zijn weer hoopvol

  Groetjes

  Johan

 4. Mark > maart 22, 2012

  Antwoord

  Leuk verslag hoop dat er nog vele zullen volgen.

 5. Maup > maart 23, 2012

  Antwoord

  Hoi Peter,

  Ik ben blij weer een leuk visverslag van je te lezen,Hopelijk kan ik je de komende week er een toesturen,als de wrakkentocht dit keer doorgaat.

  Groetjes Maup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *