Home Bootvis verslagen Vissen op de Oosterschelde, met boot van Dixhoorn

Vissen op de Oosterschelde, met boot van Dixhoorn

Advertenties

Vandaag stond sinds erg lange tijd, vissuhhh op het programma, heb er erg lang op moeten wachten, maar na de physiotherapie(eindelijk) van maandag, ging het weer redelijk goed en ik heb gelijk gebeld voor een boot en aas. Begin november was het vissen niet echt goed gegaan, nog te snel en niet genoeg hersteld, ik heb het geweten!

Vandaag om 5u was de wekker gezet en zo zenuwachtig als ik was, als een klein kind wat voor het eerst op vakantie gaat en veel te vroeg wakker, 4u, de tijd een beetje verdaan met koffie en tv en om 6u reed ik richting Yerseke, om de Prinella te betalen en het bestelde aas, 5 ons leeglopers en 3 ons steekzagers op te halen, wat er zoals altijd erg verzorgt uitzag van Dixhoorn bootverhuur en zeeaas en na een praatje met Laurus, zijn vrouw en een bekende van Visclub ’t Dobbertje, ben ik alvast richting de haven gegaan en Nelleke komt er al snel aan en na wat uitleg en achteraf goede stek info, vaar ik zo snel ik kan, richting de stek en als je gewend was om met 50 over de noordzee te scheuren en je vaart nu pak weg 12 km per uur is het even wennen, maar het geeft ook rust en je kan gemakkelijk onder het varen de hengels optuigen en een bakje en broodje doen, ik vis vandaag met 3 van mijn oude uglysticks, van Shakespeare, de echte, niet meer te koop nieuw en achteraf geen spijt van de hengelkeuze vandaag.

Na ruim 1 u en een kwartier varen, stroming mee, kom ik op de stek en anker op een 13,5 m water en er loopt een mooi ebstroompje en als ze er alle 3 inliggen, zie ik al snel een erg bekende aanbeet, een harde tik en 5 minuten later nog een keer, het zal toch niet, denk ik bij mezelf en ja hoor en superblij met de eerste tong van dit jaar voor mij, met 32 cm, dus een leuk tongetje!

Vissen op de Oosterschelde, met boot van Dixhoorn

Als ik terug ingeworpen heb, haal ik na kleine aanhoudende aanbeetjes rechts aan de ondiepe kant op en die voel ook goed, het is al gelijk een triplet, met 2 die mee mogen voor de pan.

Vissen op de Oosterschelde, met boot van Dixhoorn

Echt een goed begin, boven verwachting. Ik vang gewoon zo nu en dan een scharretje, waarvan de meesten retour gaan en een tijdje later rond de kentering gaat het aan de ondiepe kant iets zwaarder en een bot is mijn deel en wat ben ik er weer blij mee, ik kon niet kiezen uit beide foto’s!

Vissen op de Oosterschelde, met boot van Dixhoorn Vissen op de Oosterschelde, met boot van Dixhoorn

Ik ben toch zo blij met mijn hoofd scheerapparaatje.

Als de vloed stroming erin komt, komen er ook massa’s vuil, echt irritant vuil, wat je heel moeilijk van onderlijn en hoofdlijn afkrijgt, voordat ik de onderlijn met een triplet, waarbij weer een bot heb binnenboord getild. Inmiddels de buurvrouw geapt en die wil de bot wel.

Vissen op de Oosterschelde, met boot van Dixhoorn

Ik blijf nog een tijdje hier liggen en inmiddels is de wind, die in de ochtend best aanwezig was, helemaal gaan liggen, echt bladstil en er komt steeds meer vuil, maar wel telkens een schar, mooi of klein, meest klein en ik geniet van de omgeving.

Vissen op de Oosterschelde, met boot van Dixhoorn

Vissen op de Oosterschelde, met boot van Dixhoorn

Om half 1 ga ik inruimen en verkassen, met de gedachte, om richting de O23 te gaan, waar ik zal arriveren als de stroming weer minder wordt en dan lig ik vlak bij de haven en ben ik met een half uurtje in de haven, ik moet om half 6 binnen zijn.

Als ik aan de O23 arriveer, anker ik op 19 meter, het is schuin aflopend naar ruim 23 meter en ik heb er vertrouwen in, maar o wat een gierende stroming en wat een grote drijvende plukken vuil en terwijl ik bezig ben om zo een hengel binnen te pompen, met al het vuil wat in de lijn drijft en wat naar de onderlijn is gezakt, zie ik ineens in mijn ooghoek, de middelste hengel, die serieus staat te bonken, vuil, of vis, ik leg de hengel met vuil weg, die haal ik later binnen en hou de hengel die beet heeft in mijn hand en ik voel hem goed bijten, ik denk meteen aan een haai, wat ik niet hoop, hij gaat zwaar tegen de stroming in en gaat van links naar rechts en als hij bovenkomt zie ik dat het een baarsje is, hopelijk aan de maat? Ik pak hem zonder net, zo groot is hij niet en de haak zit door de kaak, dus…

Als ik hem onthaakt heb, blijkt hij 43 cm te zijn en ik ben blij als een echt panvisser, die mag mee!

Vissen op de Oosterschelde, met boot van Dixhoorn

Vissen op de Oosterschelde, met boot van Dixhoorn

Als de stroming langer aanhoud dan ik had gedacht, breekt er nog spontaan een complete onderlijn op het vele vuil en de scharren blijven geheel uit, dus eigenlijk een verkeerde keuze, terwijl ik op de eerste stek gewoon nog aan het vangen was, al was het er maar regelmatig een enkele, maar ben toch blij met de baars.

Tegen half 4 slaat de vermoeidheid toe en ook een beetje in mijn schouders, maar toch een stuk beter dan eerst. Ik besluit gewoon naar huis te gaan.

Vissen op de Oosterschelde, met boot van Dixhoorn

Om half 5 lig ik terug op mijn plaats, met in mijn emmer een zeebaars, een tong, 2 botten en 7 redelijke scharren en als ik het goed geteld had, waren het 21 scharren in totaal. Het is natuurlijk geen Westerschelde, maar toch niet zoals werd gesuggereerd in een groep, dat de Oosterschelde leeg is, door een charter schipper. Je kunt er nog steeds een leuke dag of nacht beleven met zo’n boot van Dixhoorn en je bent eigen baas, wat het vissen en stekkeuze betreft. Ik doe het allebei graag, charteren en huren.

Bij het rijden in de auto denk ik nog aan die andere vissers, die lagen tussen Wemeldinge en de bunker, kort aan de kant waar het diep is, ben benieuwd wat ze gevangen hebben?

Nog niet geheel klachtvrij, maar toch een stuk beter en ik kan niet wachten op de volgende, waarschijnlijk van de kant, de ultieme test voor mij, kan ik nog hard inwerpen?

Groetjes Peter

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

20 reacties

 1. Cees van Oers > mei 6, 2020

  Antwoord

  Hoi Peter
  Wij hadden 12 scharren ook een mooie Zeebaars en 5 botten met het bootje van Dixhoorn

 2. Peter(Fishguppy) > mei 6, 2020

  Antwoord

  Hey Kees, dat was snel.

  Groetjes Peter

 3. Henry > mei 6, 2020

  Antwoord

  Hallooo Peter,
  Een prachtig verslag van je visdag op de Westerschelde.Na heel lang wachten eindelijk weer met ’n bootje over de woelige baren dobberen,en dan daarbij ook nog ‘ns leuk partijtje vis naar boven takelen, chapeau!!!
  Fijn om te horen dat je buurvrouw wel ’n lekkernij van ’n bot kan maken.Na zo’n 8 uurtjes intensief bezig te zijn is het ook de hoogste tijd om te stoppen, je moet immers niet meteen te veel hooi op je vork nemen.
  Deze dag kun je sowieso terugzien als goed geslaagd, voor je volgende (kant) sessie wens ik je sowieso veel plezier en een goede vangst!!!

  Groetjes, Henry

 4. Andries > mei 6, 2020

  Antwoord

  Hoi Peter toch nog mooi gevist ik was benieuwd wat de vangst was hoorde vanmiddag dat de schar vangsten wel teruglopen maar je had stralend weer en nog wat vis .dus niet voor niets geweest .

  MvgDries

 5. Peter Slock > mei 6, 2020

  Antwoord

  Leuk verslag Peter, ik ben vorig jaar ook enkele keren vanuit Wemeldinge op de Oosterschelde geweest en ook steeds mijn visje kunnen vangen. Het is idd niet zoals buitengaats maar toch blijft het leuk op de Oosterschelde.

  Grtn Peter

 6. Henry > mei 6, 2020

  Antwoord

  Hey visvriend,

  Bij m’n reactie op je leuke verslag moet Westerschelde natuurlijk Oosterschelde zijn,
  met ’n fleske bier vur mijne leesbril valt ut ook allemaal niet mee!!!

  Groetjes, Henry

 7. hugo > mei 6, 2020

  Antwoord

  Hallo Peter,

  Mooi verslag van uw Oosterschelde avontuur,Je hebt toch weer je visje gevangen super man.
  Er zit dan toch nog wat vis in de Oosterschelde!jaren geleden gestopt op dat water wegens de slechte vangsten,maar ook gezegd er waren ook veel goede en leuke jaren met mooie vangsten van Goes sas en Wemeldinge tot Colijnsplaat maar dat is jaren geleden.
  Succes bij je kant visserij en hou het gezond.

  Groetjes Hugo

 8. Eldert > mei 6, 2020

  Antwoord

  Ha Peter,
  Lekker dagje gehad man. Het is je van harte gegund . En dan ook nog leuk je visje weten te vangen op de Oosterschelde… klasse. Ben benieuwd naar je kantbericht. Zelf hoop ik ook binnenkort te kunnen gaan. Maar eerst de thuisklussen af maken. En dan op tongenjacht.
  Groeten, Eldert

 9. Paul > mei 6, 2020

  Antwoord

  Leuk verslag Peter

 10. jack Jozen > mei 7, 2020

  Antwoord

  Hoi Pedro.

  Dat was een super begin van het seizoen hopelijk volgen er nog vele van zulke dagen. Ik had het niet gedacht dat de vangst zo goed zou zijn gezien de visdag van vorig jaar toen leek net of er geen vis meer zat in de Oosterschelde. Je hebt er een mooi verslag van gemaakt en de foto,s zijn goed gelukt de gelijkenis klopt precies,en dat glad bolleke is ook gemakkelijk s,morgens alleen spons en zeem klaar en als je dan in de spiegel kijkt en als die heel blijft zeg je goede morgen en je draait je weer om klaar Hi Hi.Heel veul groetjes van Jakie.

 11. gino > mei 7, 2020

  Antwoord

  Hoi Peter,

  Leuk dat je weer begonnen bent. Dat is al een mooie eerste visdag geweest toch !
  Goed om horen dat er ook wat vis terug zit op Oosterschelde en het proberen waard dus.
  Mooi verslag en leuke foto’s met lekker weer aan of op het water ,wat hoeft een mens nog meer.
  Doe mij de rechter foto met die bot maar, haha.

  grtjs Gino

 12. gino > mei 7, 2020

  Antwoord

  Hoi Peter,

  Leuk dat je weer begonnen bent. Dat is al een mooie eerste visdag geweest toch !
  Goed om horen dat er ook wat vis terug zit op Oosterschelde en het proberen waard dus.
  Mooi verslag en leuke foto’s met lekker weer aan of op het water ,wat hoeft een mens nog meer.
  Doe mij de rechter foto met die bot maar, haha.

  grtjs Gino

 13. Nico > mei 7, 2020

  Antwoord

  Hoi Peter. Prachtige foto’s gemaakt van je vissessie na zo een tijd geleden. En daarvan ook een zeer mooi verslag er op gezet en dan met die Tong er bij en die heb je alweer te pakken. Blij voor je dat je er eens weer er op heb kunnen vissen om je hobby uit te voeren he.

  Groetjes de Zeehondetemmer.

 14. Rob Torsk > mei 7, 2020

  Antwoord

  Hey Peter,
  Wat leuk dat je eindelijk weer eens kunt gaan vissen na zo’n lange tijd.
  En dan beginnen met een mooie tong is echt super.Wel jammer dat er nu al zoveel apenhaar in het water zit,dat belooft wat als het warmer wordt.
  Ik heb eergisteren ook een boot van Dixhoorn vastgelegd voor komend weekend.Hopelijk vangen we ook een leuk visje.Het weer ziet er goed uit,maar het belangrijkste blijft toch een lekker dagje weg.We hebben er zin in.

 15. Stefan > mei 7, 2020

  Antwoord

  Hoi Peter, fijn om te lezen dat je weer eens een dagje lekker hebt kunnen genieten van je hobby en ook nog lekker gevangen, gelijk starten met een tong is wel bijzonder zeg, echt een tongenkoning. Verder nog lekker wat schar gevangen en eindigen met een zeebaars, vangsten waar menigeen jaloers op is. Mooie foto’s erbij gemaakt wat het verslag compleet maakt. Ben alvast benieuwd naar je kantsessie, hopelijk gaat alles naar wens.
  Groeten, Stefan

 16. Leen > mei 7, 2020

  Antwoord

  Hoi.peter
  Je bent weer goed bezig👌👍

 17. Frank > mei 8, 2020

  Antwoord

  Hoi Peter,

  Leuk dagje vissen met mooie vangst makker.
  Goed dat het lichamelijk weer beter gaat na je zware crash in Denemarken.
  Nu hopen dat die Corona snel weg is en de grens weer open gaat.
  Sta te popelen om een lijntje te kunnen gooien en dat we samen kunnen gaan vissen.
  Groetjes Frank

 18. Geer > mei 8, 2020

  Antwoord

  Hi Peter,

  Goed te lezen dat je weer up-and-running of beter gezegd, up-and-fishing bent! Het kan ook geen toeval zijn dat je eerste vis een smakelijke tong is. Vakmanschap is Meesterschap..
  Groetjes Geer

 19. Peter(Fishguppy) > mei 8, 2020

  Antwoord

  Beste visvrienden, bedankt voor de altijd spontane reacties, die werkelijk stimulerend werken!

  Groetjes Peter

 20. Tom > mei 12, 2020

  Antwoord

  Hey Peter je bent goed bezig geweest op de schelde, zo zie je als je de stekjes weet is er best nog wat te vangen daar. Wel jammer van dat groen daar dat blijft een ware plaag, dat waardeer je des te meer als je op de Westerschelde of buiten vist want dat heb je daar gewoon niet in die hoeveelheid en met dit weer is het genieten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *