Home Gastvissers Vissen op de Westerschelde, Alain Tulleneers

Vissen op de Westerschelde, Alain Tulleneers

Advertenties

Windvisdag

Voor 2 nov.een vistrip geboekt op Wiesje. Omdat ik altijd vooruit boek weet ge nooit wat er in dat jaar gebeurd, en het onwaarschijnlijke is gebeurd Wiesje II gezonken. Dus gingen we vandaag onze maidentrip maken met Wiesje III. De fam.Tulleneers bestond uit :Jean-Pierre zijn zoon Luke,Isi en Alain. Bij het inschepen zijn er altijd mensen die willen aan boord gaan als de boot nog niet vast ligt, Hank kan daar laaiend van worden,begrijpelijk want ge wilt geen visdag beginnen met een man tussen wal en schip. Na het schutten i.v.m. de wind koers gezet naar de spijkerplaat,waar Wiesje zich keurig gedroeg,niet met hoge snelheid, maar een gang een Westerschelde Prinses waardig.Fam.Tulleneers bemande de bakboord zijde met nog een einzelganger die met 2 hengels de kop voor zijn rekening nam.

Fam. Tulleneers op anker

Fam. Tulleneers op anker

Wij gooiden richting groene tonnen,en de vissen die werden gevangen hadden een mooi formaat.,het merendeel v/d wijtingen waren ondermaats.

Fam. Tulleneers op anker

Fam. Tulleneers op anker

Fam. Tulleneers op anker Fam. Tulleneers op anker

Fam. Tulleneers op anker

De man die op de kop viste nam ook de ondermaatse mee,ik denk niet dat die weet wat hem boven zijn portefeuille hangt als er controle wordt gehouden,we praten dan niet meer over een ondermaats visje,maar een economisch delict en uitspraak in de rechtbank. Hank was niet tevreden over de vangsten we verkaste richting Zeeuws Vlaanderen,ook weer gooien groene tonnen dus diep water,hier konden we ,of de vissen het niet waar maken.

Na een klein verkasje naar ondieper water,ging het beter,maar ook niet om te juichen.Ondertussen een windkracht 7 langs onze oren die we gelukkig nog allemaal hadden. We kunnen stellen dat het vandaag geen taaie visserij was:het waaide wel pittig,de visserij bracht niet wat we hoopte maar het was niet koud,er scheen een lekker herfst zonnetje en als klap op de vuurpijl onze Westerschelde Prinses WIESJE is met vlag en wimpel geslaagd.

Fam. Tulleneers op anker

Al zou ik wel een aan of opmerking kunnen maken over de ankeremmer(bal). Een 4 meter breed visplatform tot heuphoogte onder de reling en een mega stabiliteit,Hank gefeliciteerd met deze magnifieke sportvisboot. De ene visdag is de andere niet, gelukkig maar,onze lijnen lagen allemaal door inwerking van wind en getij schuin van bakboord naar achterkant stuurboord, omdat we maar met een hengel viste viel het ontwarren in deze omstandigheden nogal mee. Hank heeft ons weer verwend met koffie koek,tomatensoep,broodje worst en op tijd en stond een lekker biertje of fris. Alle soorten onderlijnen kwamen aan bod,aas zeepieren en meshelften,het maakte niet uit. De vissen hadden een baaldag,allen ongehoorzame grote exemplaren lieten zich vangen Dat brengt de volgende boekhouding boven water: 7 wijtingen (+/- 20 ondermaatse zwemmen weer) 39 scharren.

Fam. Tulleneers op anker

Fam. Tulleneers op anker Fam. Tulleneers op anker

Alain Tulleneers Lanaken(B) 03-11-2014

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

3 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > november 4, 2014

  Antwoord

  Hoi Alain,
  een beetje tegenvallend resultaat?
  Jammer van de foto’s die tegen de zon in gemaakt zijn, of was je lens vuil?
  De vangsten zijn niet elke dag hetzelfde, he?

  Groetjes Peter

 2. Alain Tulleneers > november 4, 2014

  Antwoord

  Inderdaad Peter de zon stond verkeerd,ik zou dan voor iedere foto a/d tegenovergestelde kant moeten zijn.En de visserij dat hangt van dag tot af.maar het op zee zijn primeert boven bergen vis vangen,al is dat ook wel leuk.Groetjes Alain

 3. Frank > november 8, 2014

  Antwoord

  Toch nog een leuke portie scharren voor in pan .
  Volgende keer meer succes.
  Gr Frank

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *