Home Gastvissers Vissen op Gul aan de Zuid hollandse kust

Vissen op Gul aan de Zuid hollandse kust

Advertenties

Hoi Peter,

Omdat er vandaag (dinsdagavond) een mooie heldere windvrije nacht is voorspeld ga ik samen met mijn oudere broer (Jan) en mijn oom (Peter) vissen. Na wat vertraging komen we om +/- 17:30 aan bij ter Heijde. Even later is mijn oom er ook.

Ter Heijde valt ons meteen al vies tegen omdat we enkel riet omhoog draaien. De halve bieschbos ligt in de noordzee daar. We besluiten gelijk maar om te verkassen want op deze manier wordt het geen leuke avond. We rijden door en slaan vlak voor Hoek van Holland af bij de Nieuwlandse dijk.

Na een tijdje staan we weer langs de waterkant. (het zal ong. rond 8 geweest zijn) Daar hebben we het gehele laag water meegemaakt met een klein stukje opkomend water.

Gul aan de kust Gul aan de kust

We beginnen gestaag een paar ondermaatse wijtingen en ondermaatse gulletjes te vangen met af en toe een botje. Op de nylon zijn de aanbeten zo goed als niet te zien dus kijken we om de zoveel tijd weer eens of er wat vis aan zit.

Mijn oom draait de meeste vissen boven dus laten we hem vaker opdraaien, dat brengt geluk! Geheel volgens de traditie heeft Peter warme chocomelk mee genomen en samen met een eierkoek of een broodje met frikandel smaakt dat uitstekend! Om ongeveer 10 uur draait Jan een leuke maatse Gul binnen.

Gul aan de kust Gul aan de kust

En om 23 uur stoppen we weer omdat de volgende morgen bij 2 van ons de baas weer wacht en 1 persoon weer in de studieboeken mag duiken.

Gul aan de kust

Bij de laatste draai haalt mijn oom nog 2 botten boven.

Gul aan de kust

Totaal: 4 botten en 1 maatse gul + 5 ondermaatse gulletjes en 4 ondermaatse wijtingen. Mag ik concluderen dat de gul weer dichter bij de kust zit (ook al is alles niet heel groot) en dat de wijting weer minder is? In ieder geval geen schar gezien!

VISgrt, Wiebe, (Jan en Peter)

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

5 reacties

 1. peter(fishguppy) > december 2, 2009

  Antwoord

  Hoi Wiebe en familie.
  Weer een leuk verhaal met Wiebe deze maal op de achtergrond, maar ja er moet ook iemand zijn die zichzelf opoffert om de geweldig mooie foto’s te maken.

  Complimenten jongens!!

  Groetjes Peter

 2. Maup > december 2, 2009

  Antwoord

  Hee Wiebe,
  Ik vindt het hardstikke leuk dat ik op deze wijze alvast kennis maak met mjn aangetrouwde famillie,dan ken ik ze alvast,leuk die verslagen.

  groeten schoonpa.

 3. Leo > december 2, 2009

  Antwoord

  Hey,

  Goed gedaan jongens en een leuk verslag weer!

  Als de watertemperatuur wat lager wordt, zal er wel meer Gul op de kust komen.
  Het feit is vaak ook zo dat als je veel Wijting vangt de Gul bijna geen tijd krijgt om je aas te pakken.
  Maar toch een mooie avond gehad denk ik, met , zeker voor de laatste tijd, mooi weer!
  Ik wacht jullie volgende verslag alweer af….( da’s goed voor de bezoekersaantallen op deze site..!)

  Mvg Leo

 4. willemgaatvissen > december 2, 2009

  Antwoord

  Hey Wiebe(Jan en Peter),

  Gezellige sessie zo te zien, geeft me het gevoel van koek en zopie, Lijkt erop dat er meer gul bij het strand van Hoek van Holland zit als bij Ter Heijde.Riet? Waarschijnlijk resten waterplanten van die zandzuigers voor de kust?

  Vis greetz,

  Willem

 5. Wiebe > december 3, 2009

  Antwoord

  Heey,
  Jan kwam gister op het strand nog wat vissers tegen die er ook 2 gulletjes uit haalden. Dat was bij scheveningen. Misschien als we in ter heijde een paar honderd meter waren opgeschoven dat we dan minder last van het riet zouden hebben maar, we zijn maar meteen weggegaan. Toen we aankwamen gingen net een aantal vissers weg die niks gevangen hadden en het water was ook troebel.
  grt, Wiebe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *