Home Strand en kantvisserij Vissen Ter Heijde met Maup en Rein

Vissen Ter Heijde met Maup en Rein

Advertenties

Gisterenavond volgens afspraak, zou ik om 20.00u op de parkeerplaats De Molenslag aan Ter Heijde Maup ontmoeten, om samen een potje te gaan vissen. Ik arriveer er om 19.30u en Maup is er al, een man naar mijn hart, mooi op tijd, de start kan niet beter en we beginnen gelijk met grappen en grollen, lachen man, niet normaal meer! Maar er zou ook nog gevist moeten worden, dus bepakt en bezakt de duinovergang genomen en door het losse mulle zand richting rechts gelopen en daar plaats genomen en we beginnen met optuigen.

Ter Heijde met Maup en Rein

Als we met de hengels erin liggen, proosten we op een mooie gezellige avond en de vis is natuurlijk ook welkom, maar eigenlijk maar bijzaak.

Ter Heijde met Maup en Rein

Ter Heijde met Maup en Rein

Ik moet zeggen, er is een geweldige klik tussen ons, niet normaal meer en de trend voor een erg gezellige avond/nacht is gezet en er komt eigenlijk weinig van vissen, we geloven het beiden wel, maar toch verversen we af en toe ons aas even en warempel, Maup weet het eerste exemplaar, een minibotje te vangen.

Ter Heijde met Maup en Rein

Maar toch in ieder geval vis en dat geeft inspiratie en we beazen dan ook een keer extra, tussen het kletsen door. De schemer valt al snel in en dan wachten we gespannen af op wat komen gaat, maar wat valt het tegen, geen vis te bespeuren en er komt een man langs, die zelf hier ook vaak vist en deze vertelt, dat er de laatste weken, weinig tot niets gevangen wordt, nou dat geeft de burger moed, maar we blijven gewoon door vissen en het geduld wordt bij Maup weer beloont met nog een minibotje.

Ter Heijde met Maup en Rein

Ter Heijde met Maup en Rein

Ondertussen heb ik mijn hengel die links staat ook ingedraait en ik begrijp er niets van, ik zit met een haak in de gevlochten lijn van de andere hengel die ik een 50 meter naar rechts had geworpen en ik krijg het maar moeilijk uit de knoop.

Ter Heijde met Maup en Rein

Maup komt bij schijnen met zijn koplampje, maar op dat moment voel ik allemaal hevige rukken op de gevlochten lijn die verwart is met de onderlijn is, dus ik haal hem er handmatig uit en soms lijkt het net of de vis eraf is en dan neemt hij weer een run en Maup loopt naar de waterlijn, waar een(voor mij) leuke zeebaars ligt te spartelen.

Ter Heijde met Maup en Rein

Ik ben er erg blij en ook Maup is in de wolken, toch nog zeebaars, na het lange wachten. Het is een mooie dikke, van dik 55 cm.

Ter Heijde met Maup en Rein

Als we bekomen zijn van onze blijdschap en we weer gezellig staan te kletsen zien we een paar gele oogjes in het licht van onze koplampjes en ik zeg, moet je daar kijken, iemand laat zijn hondje nog uit, nee zegt Maup, ik denk dat het Rein is en inderdaad het is een kleine vos en hij loopt naar Maup zijn emmer en schud eens met zijn kop, omdat er geen vis in zit en hij wil richting mijn emmer komen, maar wat er dan gebeurt is niet met woorden te beschrijven en ik lig in een deuk van het lachen, ineens is Maup bij me weg en ik zie de vos met zijn staart tussen de benen wegrennen en zo voorkomt de vos, dat de vrouw van Maup, binnenkort met een nieuwe bondjas rondloopt, nou die durft vast niet meer terug te komen en we hebben hem verder ook niet meer gezien.

Dan als we uit gelachen zijn, zie ik weer kleine tikjes op mijn linker hengel en als ik hem wil strak draaien, lukt dit niet en voor ik hem strak heb gedraait, ligt er weer een mooie(voor mij) maatse baars in de branding, zonder dat ik enige weerstand heb gevoelt, omdat hij gewoon uit zich zelf met mijn onderlijn het strand op is gezwommen!

Ter Heijde met Maup en Rein

Ik ben weer erg blij en als we om 02.00u beginnen met opruimen, staat het inmiddels te plenzen, niet normaal, ik ben tot op mijn huid water door nat en zo ook Maup, natuurlijk, hier waren we niet op gekleed.

Bij de auto, nemen we weer afscheid, na een werkelijk beregezellige vis avond, niet normaal meer, allebei slechts 2 visjes, maar dat maakt ons niet uit. Ik stel voor dat Maup ook een baars meeneemt, maar daar wil hij niets van weten, omdat hij nog baars in de vriezer heeft! We spreken af om dit in september eens over te doen, maar dan met een getij, dat we een paar uur voor laag beginnen en dan opkomend mee kunnen pakken. Nu was het volledig afgaand getij afgevist, misschien is opkomend beter.

Thuis nog even een foto, van de lekkere baarzen gemaakt.

Ter Heijde met Maup en Rein

Binnenkort toch eens een baarsje op peuzelen, ik heb er inmiddels 5 in mijn vriezer.

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

4 reacties

 1. Maup > augustus 18, 2011

  Antwoord

  Hoi Peter,

  nogmaals bedankt voor het meenemen van de mooie zagertjes en ondanks het ontbreken van tong was het beregezellig.Ik zal Willemgaatvissen eens vragen waar de tongen hier zitten.

  Tot de volgende keer, Maup.

 2. willem(gaatvissen) > augustus 18, 2011

  Antwoord

  Hoi PeterMaup,

  Leuke vangsten weer vanaf het strand!Laten jullie nog wel wat voor me over?
  Maup, echt veel tong zit er niet, je moet er een beetje mazzel mee hebben.

  Vis greetz,

  Willem

 3. Westlandse Willem > augustus 19, 2011

  Antwoord

  He Peter,
  stuur de volgende keer als je bij Terheyde gaat vissen van te voren even een mailtje, kom ik ook langs (ik woon bijna op het strand).

 4. arno > augustus 19, 2011

  Antwoord

  He Peter en Maup, al met al hebben jullie toch een leuke avond gehad en daar gaat het om. volgende keer maar weer naar de baaiweg.
  groeten Arno

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *