Home Gastvissers Waardeloze visserij met een gouden randje

Waardeloze visserij met een gouden randje

Advertenties

Vrijdag kon ik het al niet meer laten en moest er even gevist worden. Ook van de week een nieuwe Vercelli gekocht voor deze stek en die moest ook nog aan de tand gevoeld worden. Snel een paar ons pieren halen en gaan.

Op de eerste worp een botje maar vervolgens viel het helemaal stil, geen tikje niks meer. 2 uur later vond ik het wel mooi geweest en ben gaan in ruimen, de laatste bracht nog een paling. Waardeloze avond qua vangst maar het koppie weer even leeg. Er was nog een redelijke klus aas over en de jongens wilde ook vast nog wel een paar uurtjes gaan. Jep morgen weer!

Hmmm je gaat wel erg vaak vissen, niet eens gezellig een dagje thuis blijven?? Met een paar dwingende oogjes…. Nou ik weet wat er van die gezelligheid komt en noemde de 4 namen van de kinderen op. Ja ok ga maar!😁

Dit keer zonder André maar met Boet, de jongste van het spul met z’n twee jaar. Heeft een paar visjes op het zoet maar het zoute is geheel vreemd voor hem.

Op het dooie gemakje rond 13:00 aangekomen op de stek, de jongens alvast een beetje rommelen en ik de hengels klaar maken. Ook maar een voor mij nieuwe lijn proberen, de wishbone. Een ideetje van een Engelse fb pagina gepikt, al gebruiken ze daar andere kleuren kralen maar net zulke kerstbomen. Voor de jongens een peuter stokje klaar gemaakt zodat ze met Boet wat grondels konden gaan vangen.

Al snel kreeg ik kleine tikjes op de Indigo en na niet g even gewacht te hebben maar gaan draaien. Redelijk gewicht en de hengel buigt mooi maar heel geleidelijk, ja deze bevalt! 2 botjes slingeren de kant op.

Vervolgens viel het weer helemaal stil, behalve bij de mannen die hadden de emmer binnen de kortste keren helemaal vol. Echt genieten van de kleinste die mij even het snot voor de ogen vangt! Hier en daar wist ik nog een botje te vangen maar niet noemenswaardig mijn dag was eigenlijk ook al gewoon geweldig!!

Ben wel bang dat het nu wel nog drukker gaat worden op de stek… De volgende keer willen ze allemaal mee en dn Dre..🙈

Groeten Jeff, bredt, Rex en Boet

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

19 reacties

 1. Fishguppy > april 10, 2022

  Antwoord

  Zo Jeff, echt mooi om te zien hoe Boet inmiddels is geworden en nog meevissen ook, de droom van iedere vader op deze manier. Bijna perfect zelf geplaatst, op 1 enter tussen 2 foto’s in, anders was jij de eerste geweest die het perfect had gedaan, maar daar gaan we niet verder op in, van elkaar leren we zo!
  Zie al uit naar jullie volgende visavonturen op zout en zoet. Voor mij is het op deze manier van zelf plaatsen ook een stuk gemakkelijker geworden, gewoon met de gsm.
  Groetjes Peter

 2. ies > april 10, 2022

  Antwoord

  Hey Jeff,
  Ziet er weer top uit, uiteraard kun je na een mindere generale niet verwachten dat het de dag erna gelijk top is, maar als je de kids zo ziet genieten maakt dat een heel weekend goed . Uiteraard ook voor jou en de kids voor de volgende sessie bakken met vis toegewenst.
  Groetjes Ies

 3. Stefan Groenheide > april 10, 2022

  Antwoord

  Hey maatje, dat zijn mooie berichten, de lol druipt ook bij Boet van zijn gezicht, prachtig! Super voor de boys dat de grondels onder het kantje goed te vangen zijn, jammer voor jou dat andere vissoorten het grotendeels af lieten weten, toch wel apart. Blijft vissen hé!?
  Groeten, Stefan

 4. Gino > april 10, 2022

  Antwoord

  Hoi Jeff en Kids,
  Geweldig verslag van een topdagje met de kids genieten en die volop in de vis zaten, hèhè.
  Jammer dat de vangst bij jou wat minder was maar ja de avond ervoor was ook gewoon kl….
  Toch leuk te zien hoe die kleine kids van deze hobby kunnen mee genieten en die zullen zich vast niet verveelt hebben. En het weer was ook iets beter van temperatuur niet? Vrijdag was het berekoud.
  Succes nog verder.

 5. Eldert > april 10, 2022

  Antwoord

  Ha Jeff
  Sja, het kan niet altijd feest zijn he . Toch geloof ik dat je er een feestje van hebt kunnen maken als ik het zo lees. Die vangsten die komen vanzelf wel .
  Succes de volgende
  Groet Eldert

 6. Nico > april 10, 2022

  Antwoord

  Hoi Jeff. Leuk zo te zien dat de kids er van genieten van het vissen. Daarvan mooie foto’s genomen en met een leuk verslagje er bij. Laat de temperatuur van het zeewater maar snel omhoog gaan. Zodat we eindelijk maar meer wat vissen gaan vangen.

  Groetjes de Zeehondentemmer.

 7. Jack Jozen > april 10, 2022

  Antwoord

  Hoi Jeff.
  Nooit geschoten is altijd mis maar je hebt het weekend weer mooi vol, maar probeer eens een Penn Hengel misschien dat dan vangst wel wil lukken. Maar je kunt wel zien dat de mannen wel genieten mooie aktie foto
  dat worden straks echte wedstrijd vissers.
  Groetjes Jack.

 8. Fishguppy > april 10, 2022

  Antwoord

  Denk dat een penn hengel gelijk in 4 stukken breekt, Jack Jozen, zo Jeff inwerpt, met zoveel kracht en kunde.

 9. Jack jozen > april 10, 2022

  Antwoord

  Maar ja als je met zo n dure hengel niks vangt ik ben zelf nie zo kapot van Vercelli die ogen zijn te klein en over twee jaar heb je weer een nieuw merk

 10. Henry > april 10, 2022

  Antwoord

  Hey Jeff,
  Een dagje met je eigen koters vertoeven aan de waterkant is gewoon volop genieten voor iedere vader.
  Ook al laat de panvis het ’n keertje afweten is het gewoon leuk om met je eigen kroost wat te experimenteren op visgebied en……..jong geleerd is oud gedaan. Hopelijk laat de zomerzon zich de komende tijd wat meer zien, warmte brengt waarschijnlijk meer vis maar ook voor de hengelaar is het verblijf aan het water ’n stuk aangenamer. Voor jullie volgende visserij natuurlijk wederom veel plezier en uiteraard ook enkele visjes om van te smullen.
  Groetjes, Henry

 11. jeff > april 11, 2022

  Antwoord

  he Jack Jozen,

  deze nieuwe hengel is geen dure maar een leuke middenklasser. wel heeft deze inderdaad de kleine oogjes ( dit scheelt per hengel, de lichte versie klein, midden wat groter en de zware hebben gewoon grote ogen) maar het is dan ook een heel licht stokje met een ideaal werpgewicht van 150 gram ( vind ik zelf)
  de kleine oogjes hoeven geen enkel probleem te zijn als je zonder knoopjes vist.
  ik zelf ben niet te spreken over de Penn hengels, heb er ook een aantal gehad. maar dat is puur ieder voor zich.
  het maakt voor de vangst ook helemaal niets uit of de hengel goedkoop of duur is, de hengel knikker je tenslotte niet in het water ( althans dat is niet de bedoeling hahaha)
  we krijgen ze wel weer te pakken! vorige week was het nog goed te noemen en nu gaven ze niet thuis, het blijft vissen he.

  jeff

 12. Gino > april 11, 2022

  Antwoord

  Hoi Jack,

  Ikzelf had ook 2 Penn Prevail II hengels aangeschaft maar na 2 keer te hebben gebruikt vond ik zo ook niks…dus maar weer verkocht, maar zoals Jeff al vermeld dat is ieder zijn ding .Als de hengel al goed aanvoelt en in de hand ligt is het al klaar ,voor mij dan toch. Voor de Penn had ik ze van Spro en die vond ik ook goed enkel wat zwaarder in de hand. Heb nu ook Vercelli’s en die vind ik dan weer prima en hopelijk gaan deze nog jaren mee .

  grtjs Gino

 13. Jack jozen > april 11, 2022

  Antwoord

  Hoi mannen was niet negatief bedoeld zo maar wat tussen door en als ik die kids zo zie genieten dan denk ik terug aan vroegere tijd was het bij ons ook zo dat neem je je hele leven mee. Ik hoop dat het dit jaar weer een echt geniet jaar word met prachtige verhalen laat de toppen maar rammelen.
  Heel veul groetjes Jack.

 14. Peter(Fishguppy) > april 11, 2022

  Antwoord

  Jack, denk dat wij allemaal wel weten, dat jij het nooit negatief bedoeld, maar grappig, zoals ook mijn reactie bedoeld was! Een lolletje op zijn tijd is toch hartstikke leuk, een goede vangst voor iedereen de komende tijd!

  Groetjes Peter

 15. Gino > april 11, 2022

  Antwoord

  Jack,

  ik neem dit ook niet negatief op hoor en van mijn kant ook niet negatief bedoeld hoor, prima zo wat lullen onder elkaar !

  grtjs gino

 16. hugo > april 11, 2022

  Antwoord

  He Jeff & en de mannen,

  Dit is toch genieten man! vis of geen vis als je de kleine Boet daar ziet staan geweldig toch! We zullen nog wat moeten wachten op betere temperaturen, voor mij zijn het te veel km om gauw effen te gaan proberen ik wacht wel op wat warmer weer. In Mei ga ik in Spanje eens proberen om wat zeebaars te vangen met de chat, we zien wel. Geniet in ieder geval van dat vissen met de boys want dat zie je niet veel meer Jeff, en dat draag je toch mee de rest van je leven al deze mooie momenten. Succes bij jullie volgende Sessie.

  Groetjes Hugo

 17. Stefan Groenheide > april 11, 2022

  Antwoord

  Hallo allen, wil hier graag ook mijn mening nog even toevoegen betreft de hengels, ik kocht 1,5 jaar geleden een Penn squadron 3 waar ik heel tevreden over was, maar nu ik de Vercelli (cobra in mijn geval) heb leren kennen wil ik niet anders meer, heb er 1 van en andere in tijdelijke bruikleen van Jeff, zodat de Penn eventjes op de reservebank plaats kan nemen.
  Jack, gewoon eens proberen joh! Weet zeker dat je het heerlijk zal vinden!
  Groeten, Stefan

 18. Eldert > april 11, 2022

  Antwoord

  Geweldig deze discussie. Maar als er nog iemand is die een Penn Affinity twin tip 4.50 m te koop weet ……. ik vind het nog steeds een tophengel. Fijner dan mn Vercelli Enigma Besta .
  De 4.87 m heb ik ook omdat de 4 50 nergens meer te krijgen was maar de 4.50 m .is toch echt mijn favoriet .
  Groet Eldert

 19. Jeff > april 12, 2022

  Antwoord

  He jack,
  ik vat het ook helemaal niet negatief op hoor! Ieder z’n ding
  Als we er maar lol in hebben en dat gaat mij heel goed af met de mannen!

  Jeff

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *