Home Zeevissen in Denemarken en buitenland Week solo kantvissen aan Nyborg, Denemarken

Week solo kantvissen aan Nyborg, Denemarken

Advertenties

Van zaterdag 31 oktober tot zaterdag 7 november stond er voor mij opnieuw een weekje Nyborg op het programma, ditmaal helemaal in mijn uppie! Het is een beetje gewaagd, volgens de ene en een grote uitdaging volgens anderen en mijzelf. De week ervoor aas verzameld, de spullen voor bereid, vrijdag nog naar Partyservice/slagerij RonTak geweest, om zijn wereld beroemde bloedworst in te slaan en nog wat meer lekkernijen. In de avond wat voor geslapen en om 1 u uit mijn bed, afscheid genomen van mijn lieverds, een beetje emotioneel, maar dat hoort erbij, zoals ik ben.

Een voorspoedige reis en ik sta na enkele tussenstops om goed 11 uur te vissen aan de pier in de oude haven.

Week solo kantvissen aan Nyborg, Denemarken

Ik zie al erg snel aanbeten en de eerste doublet bot is al snel een feit.

Week solo kantvissen aan Nyborg, Denemarken

Aan de andere hengel ook een doublet en dan gaat het rap, maar helaas ben ik niet echt een liefhebber en kom ik deze week om eens goed tot rust te komen en wil niet de hele week voor een ander vis staan te kuisen, dus alleen kwaliteits vis gaat mee en botten gaan retour.

Week solo kantvissen aan Nyborg, Denemarken

Een vriend uit het verleden heeft me weleens verteld dat je bot niet als vis mag rekenen en dan moet ik in mijn zelf lachen. Dan is het even rustig en wat later weer 3 doubletten op rij en ook nog 2 ondermaatse gullen en dan is het zomaar ineens 14u geweest en pak ik in, want ik moet toch ook wat eten en drinken? Bij het huisje eerst de boel geïnstalleerd en dan wat foto’s van het huis, wat de hele week voor mij alleen is.

Week solo kantvissen aan Nyborg, Denemarken

Week solo kantvissen aan Nyborg, Denemarken

Week solo kantvissen aan Nyborg, Denemarken

Week solo kantvissen aan Nyborg, Denemarken

Week solo kantvissen aan Nyborg, Denemarken

De kachel blijkt niet te zijn schoon gemaakt, dus maar een foto van gemaakt, eventueel voor als ik wat thuis krijg.

Week solo kantvissen aan Nyborg, Denemarken

Wat everzwijn goulash met Knodels en jachtsaus gemaakt voor mezelf, daarna onder het genot van een biertje de box van Fc de Kampioenen gaan kijken, nog maar eens een keer van begin af aan en tegen 7 uur kan ik me niet meer wakker houden en duik ik mijn koffer in en zet de wekker op 04.30u.

DAG 2: Deze ochtend vroeg op en broodjes gesmeerd om aan het water lekker te ontbijten, koffie gezet, mijn ochtend dingen gedaan en naar het water aan het cursuscenter. Ik krijg in het donker wat aanbeetjes en vang ook een ondermaats gulletje, scholletje, een scharretje en ten slotte nog 1 maatse bot, dus niets voor consumptie en ik ben verbaast, dat het zo slecht gaat en ineens verga ik van de kou.

Week solo kantvissen aan Nyborg, Denemarken

Week solo kantvissen aan Nyborg, Denemarken

Om 8 u besluit ik op te ruimen en terug mijn bed in te kruipen en denk bij mezelf, als dat nog maar goed komt. Een paar uur later sta ik fris op en ga even naar Fotex, wat potjes haring in saus inslaan, voor het thuisfront, waar we dol op zijn. Daarna maak ik een wandeling in de omgeving en kom ook langs het huis wat ik met Jan Machielsen heb in de week van 7 mei, 2016.

Week solo kantvissen aan Nyborg, Denemarken

Dan kijk ik op mijn getijden kaart en het blijkt om 15.30u hoogwater te zijn, dus nog maar even vissen aan de pier.

Week solo kantvissen aan Nyborg, Denemarken

Week solo kantvissen aan Nyborg, Denemarken

Week solo kantvissen aan Nyborg, Denemarken

Week solo kantvissen aan Nyborg, Denemarken

Van hetzelfde laken een pak, wel af en toe een bot, voor de rest niets en de mist begint ook weer dichterbij te komen, dus na een uur hou ik het ook hier voor gezien.

In het huisje besef ik pas, hoe ik mijn gezin mis, maar vooral mijn vrouw, in de avonduren en de twijfel slaat toe en ik bel haar op, daarna gaat het wat beter, maar ik blijf wel eenzaam.

DAG 3: Maandag besluit ik toch weer naar de oude haven te gaan, omdat je daar in ieder geval nog wat aanbeten krijgt. Maar wel uit geslapen tot 7 uur en daarna op mijn gemak een eitje gebakken, met spek en tegen 9 uur sta ik aan het water, niemand te zien, voor de rest. Ik vang hier een stuk of wat gulletjes net aan de maat of net eronder, maar ik heb besloten om ze pas vanaf 45 cm mee te nemen, dus alles gaat retour zoals ook natuurlijk de botten.

Week solo kantvissen aan Nyborg, Denemarken

Week solo kantvissen aan Nyborg, Denemarken

Week solo kantvissen aan Nyborg, Denemarken

Voor de middag sta ik weer thuis en rijd maar naar Tarup, om een zakje haardhout, kijken of ik het dan wat aangenamer krijg en dat lukt aardig, alleen die eenzaamheid, had ik toch wat onderschat, eigenlijk is het gewoon doodsaai, zonder aanspraak! Maak maar weer een wandeling en bijtijds naar bed in de avond. Morgenochtend is het om half 7 hoogwater, dus zou ik dan een beter kans maken?

DAG 4: Om goed 6 uur sta ik aan het water en ben gespannen van verwachting en als de onderlijnen, juist buiten de blokken te water gaan, hoef ik niet lang te wachten, beiden hengels staan te rammelen en de ondermaatse gulletje komen snel binnen.

Week solo kantvissen aan Nyborg, Denemarken

Week solo kantvissen aan Nyborg, Denemarken

Dan ineens gaat hij heel zwaar en los, vast, los van tussen de stenen, een voor mij maatse vis van 48 cm, waar ik blij mee ben.

Week solo kantvissen aan Nyborg, Denemarken

Dit gaat zo door tot het licht is en dan gaat de beet eruit, terwijl het water al aan het afgaan is, maar nog te weinig stroming, een uur later neemt de stroming toe en ook de vangst. Eerst een trosje maatse gul, voor de wet, 39 en 40 cm, maar voor mij zijn ze deze week niet aan de maat, dus retour.

Week solo kantvissen aan Nyborg, Denemarken

Maar wel leuk om te vangen en telkens een gevecht om ze van tussen de stenen te krijgen. Maar als onder de kant de beet eruit is, ga ik weer wat verder proberen de vissen komen gestaag binnen, niet echt heel veel en telkens maar 1 tegelijk, maar wel mooie scharren, maatse scholletjes en natuurlijk de niet te missen bot.

Week solo kantvissen aan Nyborg, Denemarken

Week solo kantvissen aan Nyborg, Denemarken

Week solo kantvissen aan Nyborg, Denemarken

Week solo kantvissen aan Nyborg, Denemarken

Net voor ik ga opruimen, tegen 10 uur, komt er een Belgische auto aanrijden en er stappen een paar erg vriendelijke Belgen uit, van Antwerpen en daar uit de buurt. De een komt hier ook al voor de 8 ste keer en we wisselen wat ervaringen uit. Als ik ga opruimen heb ik 1 gul en 4 dikke scharren en 2 schollen voor consumptie en de botten, daar waren de Denen, die zelf niets hadden gevangen, heel blij mee. De scharren had ik voornamelijk op de zoute zager en leegloper in cocktail. Ik moet persoonlijk stellen, dat als de Denen een vis vangen, hij bijna altijd fors is, maar ze vangen er zo weinig, wat ik wel begrijp, hun haaklijnen, zijn dikker dan een millimeter, niet normaal, zo dik. De Belgen nemen mijn plaats over en vragen, of ik de gul in het donker heb gevangen en dat bevestig ik en dan nemen we afscheid, toffe kerels!

Vandaag in het huisje heb ik het al iets beter naar mijn zin en geniet ik al meer. Deze dag gaat ook weer voorbij en ik denk bij mezelf, zullen die Belgen ook komen morgen? Maar extra vroeg opstaan, anders staan zei eerst op het puntje.

DAG 5: Om half 5 loopt de wekker af en omdat ik gisteren avond de broodjes al gesmeed had, ben ik erg snel klaar en om goed 5 uur sta ik aan het water, juist op tijd, want daar komt een auto aan rijden, het zijn de Belgen.

In het donker vang ik weer wat gul, maar nu staat er eigenlijk veel stroming, een beetje teveel, omdat al mijn lijnen vastlopen en ik verspeel heel wat materiaal, wat ik nog nooit eerder heb gehad, maar ik krijg er wel een paar uit, waaronder weer eentje van 45 cm.

Week solo kantvissen aan Nyborg, Denemarken

Week solo kantvissen aan Nyborg, Denemarken

Als het licht is valt de stroming eruit en wordt er veel geklapt met de Belgen en ook mijn goede vriend Finn komt vissen en hij verteld dat het al 4 weken kommer en kwel is, wat eigenlijk alles duidelijk maakt. Hij besluit op een uitloper te gaan staan, dus we nemen weer afscheid. De Belgen vangen beiden een vis, een scharretje en een bot. Ik vang een doublet schar/bot en de Belgen zijn blij met de bot.

Week solo kantvissen aan Nyborg, Denemarken

Ik vang in totaal vandaag 7 maatse vissen, waarvan er 4 mee gaan voor in de vriezer. Om 10 uur bol ik het weer af en voor de middag staat er lekkere bloedworst op het menu, van DE SLAGER.

Week solo kantvissen aan Nyborg, Denemarken

Dat maakt mijn dag weer meer dan goed, Mmhhh. Deze dag gaat ook weer voorbij, met een lekkere snack en een biertje erbij, bij Fc de Kampioenen.

DAG 6: Deze dag wil ik een langere sessie op de pier in de oude haven, houden. Om een uur of 8 sta ik er weer.

Week solo kantvissen aan Nyborg, Denemarken

Het zou om 9.25u hoogwater zijn en ik verwacht vele aanbeten. Het wordt al snel bevestigd, gelijk beet en een bot eraan.

Week solo kantvissen aan Nyborg, Denemarken

Heb nog 8 bakjes zagers over en een bakje leeglopers die nog in redelijke conditie verkeren en dan zijn we al 7 dagen onderweg met de leeglopers!

Week solo kantvissen aan Nyborg, Denemarken

Oefening baart kunst, zal ik maar zeggen.

Na de ene bot, valt het totaal stil, geen enkele beet meer, op de volgende 1,5 uur en als het dan nog gaat regen, geef ik er de brui aan en ga maar een beetje thuis zitten, tv kijken, het is die dag niet meer gestopt met regenen.

DAG 7: Als ik om 5 uur mijn bed uitkom, hoor ik de regen plenzen tegen het toiletraam, dus ik kruip maar lekker terug, want ik kom om te ontspannen, het moet geen inspanning zijn. De dag door gebracht met een lunch gehaald bij de plaatselijke Mc Donalds, een kipburger menu.

Week solo kantvissen aan Nyborg, Denemarken

Het is eigenlijk maar net genoeg om de kies van mijn kunstgebit te vullen, dus ik snijd nog een stuk boerenmet worst af, om te snacken. Ik laad de auto na de middag en poets het huis inclusief kachel, zoals het behoort!

Week solo kantvissen aan Nyborg, Denemarken

Ik ga vroeg in de avond naar bed en na middernacht als ik eruit ben, drink ik nog een bakkie en noteer de meterstand en rijd weer terug naar mijn schatjes, die ik zo gemist heb!

Week solo kantvissen aan Nyborg, Denemarken

Week solo kantvissen aan Nyborg, Denemarken

Vandaag de overgebleven zagers op kwaliteit gesorteerd en de beste 8 ons heb ik in gezout voor de vakanties volgend jaar en het gaat toch weer gewoon Nyborg worden, van 7 tot 14 mei met Jan Machielsen en van 27 augustus tot 10 september, samen met mijn vrouw en zoon, omdat het wat vakantie betreft, toch een stuk beter is dan in Langeland, voor een gezin. Werkelijk alles op loop afstand, terrasjes, winkels, supermarkets en fast foods ketens, dus echt vakantie, voor de niet vissers. In Langeland zijn natuurlijk voor de bootvissers de grotere Kabeljauwenen schollen te vangen, maar daar is totaal geen kantvisserij te beleven voor mij en deze geniet toch mijn voorkeur!

Wat het weer betreft, het blijkt maar weer eens dat het niet te voorspellen is, bij vertrek, de gehele week volop zon en tot 14 graden, in werkelijkheid heb ik geen zon kunnen vinden en was het elke dag mistig en erg koud.

Groetjes Peter

Voor meer foto’s

Zie ook Onze Facebook Pagina

We zouden het erg op prijs stellen als u een like geeft, voor onze pagina en de verslagen, om verder te groeien in de toekomst!

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

9 reacties

 1. Johan > november 9, 2015

  Antwoord

  Goed geweest broertje.
  Even helemaal terug naar jezelf. Das niet gemakkelijk maar erg goed voor n mens.
  Mooi verslag en prachtige foto’s.

  groetjes

 2. jack > november 9, 2015

  Antwoord

  hoi peter zoals we gewoon zijn weer een prachtig verslag met mooie foto,s ,en al bij al is het toch een mooie week geweest met een mooi huisje Ik herken de visplekken wel een beetje van de vorige keer alleen had ik van jou ook wel een dansje verwacht Maar dit heb je toch weer meegemaakt dat nemen ze niet meer af
  gr jack

 3. Nico > november 9, 2015

  Antwoord

  Hallo Peter. het vakantie huisje zag er niet slecht uit als je daar zit volgend jaar met me broer Jan. Hoop dat er ook dan door jullie twee veel vis word gevangen.Wat een prachtige foto”s heb jij gemaakt van je zelf en de vis mooi man. Maar dan helemaal in je eentje daar zitten moet er niet aan denken wat een day hard ben je .

  Groetjes De Zeehondentemmer

 4. Peter Gerits > november 9, 2015

  Antwoord

  Mooi verslag Peter en ik kan me heel goed voorstellen dat je je op momenten eenzaam voelt in een leeg huis.
  Hoop dat jouw accu nu weer opgeladen is en de winter ermee doorkomt.
  Ook heel goed van jouw vrouwtje dat ze jou heeft laten gaan om te recupereren.
  Volgende keer beter wat betreft de vangst.

  Groeten, Peter

 5. Jan > november 10, 2015

  Antwoord

  Geachte Peter je bent lekker weer gaan vissen daar en veel gevangen en ja ik zag het huisje waar we gaan zitten op de foto die je ook na me gestuurd heeft voor volgende jaar ja wat moet je met al die bot ben blij dat je ze ook terug zetten maar ook voor de belgie die zijn er ook dol op gegeven zo ben je en ja die bloedworst is ook lekker gebakken dat vind ik ook lekker ik zal daar niet te kort komen bij je straks oke gr ..de strandjutter.

 6. Hans De Bruijn > november 12, 2015

  Antwoord

  Hoi Peter het is weer een mooi verslag met goede vangsten geweldig echt een top visser ben je maar ook een sociaal mens.
  Groeten Hans de Bruijn

 7. Peter(Fishguppy) > november 12, 2015

  Antwoord

  Voor diegene die denken dat ik een goeie vangst had, ik heb nog nooit zo slecht gevangen in Denemarken, maar daar ging het helemaal niet om, ik heb er van genoten!

  Groetjes Peter

 8. Alain Tulleneers > november 13, 2015

  Antwoord

  Hoi Peter
  Hoe prachtig een vakantie ook kan en mag zijn .OOST WEST THUIS BEST
  En in je eigen land zwemmen ook vissen om verleid te worden.Groetjes Alain

 9. Frank > november 14, 2015

  Antwoord

  Hoi maatje,
  Kan al eens minder zijn met de vangsten maar je zal al je trukken weer eens geprobeerd hebben zeker.
  Alleen gaan heeft zijn voor en nadelen,je doet wat je wil wanneer je wil,maar ’s avonds is het zomaar stil bij het biertje …
  Ben toch blij dat je weer heelhuids terug bent.
  Volgende trip zullen de vangsten wel beter zijn.
  gr Frank

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *