Home Gastvissers Westerschelde visserij

Westerschelde visserij

Advertenties

Hey Peter,

Vorige week woensdag werd ik gebeld door de hoofdredacteur van het Visblad. Hij vroeg of ik interesse had om een artikel te schrijven over hoe op wijting vissen aan de Westerschelde. Afgelopen woensdag is er een fotograaf van het Visblad meegeweest voor de reportage aan Waarde. In totaal had ik 12 wijtingen waarvan 6 aan de maat.

Westerschelde visserij

Westerschelde visserij

Ze hebben heel veel foto’s gemaakt, het artikel komt in de editie van december. Afgelopen donderdag meegeweest met een visdag van de personeelsvereniging op de westerschelde vanaf terneuzen. We hebben heel de dag voor ellewoutsdijk gelegen op 12 meter water en de vangst was bijzonder goed. Ik ga geen aantallen noemen omdat ik dan ongeloofwaardig ben , iedereen die aan boord was (11man) heeft het meegemaakt. De hele dag door kwam er vis uit, ook met 3 tegelijk hoofzakelijk wijting maar ook een paar scharren steenbolk en zelfs 6 gullen kwamen aan boord, een dag om nooit te vergeten.

Westerschelde visserij

Westerschelde visserij

Westerschelde visserij

Westerschelde visserij

Westerschelde visserij

We hebben op één plaats gevist van 8.30 tot 15.30 zodoende had iedereen meer dan volle emmers. Deze top dag heb ik ook gevist met mijn nieuwe Mitchell suprema bolentino 2.0 hengels.

Westerschelde visserij

De nieuwe hengels hebben een gevoelige top en 400 gram kunnen ze met gemak weg zetten, deze heb ik op aanraden van Ludo van Nortseacharters aangeschaft bedankt daarvoor. Vrijdag met de resterende leeglopers nog een paar uur aan de Westerschelde gestaan met hoog water, ook hier was het erg goed 1 keer 3 tegelijk en enorm veel beten.

Groeten, Huib

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

6 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > november 19, 2017

  Antwoord

  Hey Huib, we zijn trots op jou!
  Heel mooi formaat wijting op de Westerschelde, zal ook wel wisselen, net als in de Voordelta, elke dag anders.
  Groetjes Peter

 2. Henry > november 19, 2017

  Antwoord

  Hoi Huib,
  De bijgaande foto’s in je verslag spreken boekdelen. Tripletten wijting en zelfs gullen geven aan dat het momenteel prachtig vissen is. Ben benieuwd naar je artikel over het vangen van wijting aan de Westerschelde.

  Groetjes, Henry

 3. Nico > november 19, 2017

  Antwoord

  Hoi Huib. Jammer van het Weer he regen maar echte mannen geven daarom niet. Prachtige foto’s genomen en ook een zeer mooi verslag er van gemaakt. Op de westerschelde vang je overdag toch niet zoveel wijtingen bij ons begon het pas goed in het donker toen.

  Groetjes De Zeehondetemmer

 4. jack > november 19, 2017

  Antwoord

  Hoi Huib mooi verslag met mooie foto,s we zullen eens kijken in het Visblad of je ook fotogeniek bent .

 5. Alain Tulleneers > november 20, 2017

  Antwoord

  Hallooo Huib
  Mooie visserij meegemaakt, optuigen in de regen is niet mijn favoriete bezigheid, eenmaal aan het vissen kan het mij niet deren.
  mooie foto’s dito verslag Nu het ijzer smeden als het heet is.Groeten Alain

 6. Mark > december 13, 2017

  Antwoord

  Ondanks ik zelden iets na het vissen plaats vind ik het leuk om jullie verslagen te lezen! Goed bezig mannen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *