Home Gastvissers Willem(gaatvissen) aan het NoordZeeKanaal

Willem(gaatvissen) aan het NoordZeeKanaal

Advertenties


Hallo vis vrienden,

Eigenlijk was ik van plan om vandaag uit te slapen, maar er moest een gehuurde trap worden terug gebracht dus na een kort nachtje opgestaan, hierna m’n vernieuwde rijbewijs opgehaald en ik dacht, ach ik ben toch wakker, ik heb nog wat stink pieren over en haal er een 50 stuks bij, meer dan genoeg om te gaan vissen op het Noordzeekanaal. (Anders keilt m’n vrouw ze toch weer uit de koelkast en heb ik er helemaal niets meer aan). Zo gedacht, zo gedaan.

Willem(gaatvissen) aan het NoordZeeKanaal

Er staat een wzw wind van zo’n 4 bft met afentoe harde windvlagen, temperatuur 9 °C, met een lekker zonnetje. 14:35 uur gaat de heavy feeder erin, hoofdlijn nylonlijn 20100 mm met een tapse voorslag, onderlijn wapperlijntjes haakje f3148, stinkpiertjenieuw piertje (omdat de nieuw pieren vrij vochtig zijn glijden ze makkelijk van de haak, daarom zet ik een stukje harde gezoute pier als laatste op de lijn zodat de haak vrij blijft om de vis te haken) 15:05 uur een mooie maatse wijting op de feeder, 15:58 uur een grondeltje.

Willem(gaatvissen) aan het NoordZeeKanaal Willem(gaatvissen) aan het NoordZeeKanaal

Hierna komt er nog een visser (uit de Betuwe) naar me toe die ik al eens eerder ben tegengekomen hier en die vorig jaar hier een erg mooie tong eruit gesleept heeft. Hij heeft inmiddels ook een aantal mooie wijtingen gevangen. 16:22 uur de feeder is weer mooie aan het doorbuigen en vis nummer 3 komt eraan een wijting van 33 cm.

Willem(gaatvissen) aan het NoordZeeKanaal

17:14 uur volgt 4 en 5, een lekkere zware draai op de feeder, een joekel van een wijting samen met een grondeltje.

Willem(gaatvissen) aan het NoordZeeKanaal

Een PR wijting van 39,7 cm

De wijting is een nieuwe pr voor mij 39,7 cm!;-) 18:21 uur nog een wijting.

Willem(gaatvissen) aan het NoordZeeKanaal

Van de visser uit de Betuwe krijg ik nog een restantje zagers, waarvoor nogmaals dank. En om 19:40 uur ruim ik op en ga naar huis.

 

Vis greetz, Willem

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

8 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > april 8, 2011

  Antwoord

  Hoi Willem(gaatvissen),
  nogmaals gefeliciteerd met je schitterende wijting!

  Paul, zet jij hem erin?
  Ik geloof dat we volgens het regelement naar beneden afronden?
  Kijk maar wat je doet, voorlopig denk ik dat de wijting heel scherp staat, om hem er nog af te vissen!

  Groetjes peter

 2. willem(gaatvissen) > april 8, 2011

  Antwoord

  Hoi Peter(fishguppy),

  Bedankt! En de complimenten voor de snelle plaatsing!

  Vis greetz,

  Willem

 3. Paul > april 8, 2011

  Antwoord

  Hoi Willem ,

  Gefeliciteerd met weer een mooie vangst! Ik heb hem ervoor je ingezet en hij is naar boven afgerond omdat hij dichter tegen bij 40 dan bij de 39 zit!

  Gr.

  Paul

 4. Willem(gaatvissen) > april 8, 2011

  Antwoord

  Ok Paul,

  Bedankt!

  Vis greetz,

  Willem

 5. Ahmed Nijmegen > april 9, 2011

  Antwoord

  Willem gefeliciteerd met je vangst…Lang niet gezien en gesproken,wordt een keer tijd om weer eens af te spreken he Willem…Gr Ahmed Nijmegen

 6. willem(gaatvissen) > april 10, 2011

  Antwoord

  Hoi Ahmed,

  Bedankt, en we gaan elkaar weer zien!

  Vis greetz,

  Willem

 7. George Verberne > april 25, 2011

  Antwoord

  Beste Willem
  Ik bekijk elke weer jouw blog, zeer leuk.
  Vraag: Wanneer vis jij nou met gevlochten lijn en wanneer
  met nylon.
  Gooit bv 18/00 nylon verder dan gevlochten lijn van 10/00 ?
  of is het alleen de registratie bij rustig weer.
  Groet
  George Verberne
  Amsterdam

 8. willem(gaatvissen) > april 25, 2011

  Antwoord

  Hoi George,

  Dit is niet mijn site maar die van Peter(Fishuppy)hier heb ik dit vangstbericht naartoe gestuurd, maar bedankt! Een beetje een gevoelskwestie in een wedstrijd meestal met nylon (minder kans op vis verlies)soms met gevlochtenlijn met een 15 meter nylon voorslag. Als ik met de feeder langs de kant zit waar veel stenen liggen meestal met gevlochtenlijn.
  In principe zou je met nylon verder moeten werpen, maar gevlochtenlijn van berkley 10100 mm is dikker dan gevlochten lijn 12100 mm van Penn, het licht er ook nog aan of de lijn rond is zo ja dan vliegt ie makkelijker door de ogen weg en remt minder af.Plus de werper, soms heb ik het idee dat ik verder kom met gevlochtenlijn maar dat moet ik in de praktijk nog een keertje uit proberen dus een 1,2,3, antwoord kan ik je hierop niet geven. Wel vind ik het prettig als ik vrij vis om de aanbeten te zien en om die reden zet ik de gevlochtenlijn in.

  Vis greetz,

  Willem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *