Home Gastvissers Wim op de Oosterscheldetong

Wim op de Oosterscheldetong

Advertenties


Rad van tong …

Na enkele weken vakantie in Scandinavië nog eens op onze mooie Oosterschelde gevist. Mooi weer en uiteindelijk een bladstille en gladde zee. Het water was lekker opgewarmd 21.3 °C. Echt tongenweertje dachten we en we scheurden met de Beekman 580 (voorzien van nieuw laagje anti-fouling) naar onze bekende tongenstek in “Het Keeten”. Geankerd in de buurt van stek 46 (zie stekkenkaart) om 18.29 u op 32.9 m. Afgaand water, 400 g. verse zagers van “Vriends Hengelsport” en een mooi weertje, we dachten laat de tong maar komen! Die liet echter even op zich wachten.

Wim op de Oosterscheldetong

Stephane ving het eerste visje, een leuke zeedonderpad, een steenbolkje, een wijtingkje, … en zo ging dat even door. Heel de kraamkamer leeg gevist maar geen tong. Dan zijn we iets opgeschoven naar een 30 m water en weer een kleine wijting … maar dan een stevige droge klap op Stephane zijn hengel. Vis! Spannend! Voorzichtig ophalen en toch maar voor alle zekerheid het schepnet klaar gehouden. Er kwam een mooie tong boven van 31 cm, hier kwamen we voor.

Wim op de Oosterscheldetong

Wim op de Oosterscheldetong Wim op de Oosterscheldetong

Wat een mooi exemplaar. Verder nog enkele kleinere tongen, vele steenbolkjes, wijtingen en ander gespuis gezien maar geen enkele maatse tong meer.

Wim op de Oosterscheldetong Wim op de Oosterscheldetong

Volgende keer beter, ook dat is vissen!

Gr. Wim

Dekleinebootvisser

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *