Home Overige Witte melkflessen en black lugs en fruit de mer is

Witte melkflessen en black lugs en fruit de mer is

Advertenties

Hé Peter en andere guppy’s,

Van de week iedere dag kunnen genieten van de avonturen van Rob die op jacht was naar de schollen. De berichten gaan dan heen en weer en we weten mekaar wel gek te maken! 😁 We hebben ook maar snel een dag gepland om samen achter die stippen beesten aan te gaan, ik kan je vertellen het is nu al een succes! Geen idee of we aan vissen toe komen maar we hebben alleen aan het plannen van een dagje al zoveel gelachen.. maar goed door al deze gek makerij moest ik natuurlijk ook weer zo snel mogelijk achter de schol aan, de jongens zouden er ook weer zijn en die gaan maar wat graag naar het stekkie toe!

Rob wist te vertellen over een ander stukje aas van lobbezo, de Black lugs. Een mooie taaie maar soepele pier, weken/maanden houdbaar. En in Engeland is het’ het’ aas voor de schol, afgemaakt met een stukje inktvis of schelpvlees. Dus wij naar de ‘ turk’ voor een zak fruit de mer, hier zit eigenlijk alles in en kun je nog eens wat proberen. Thuis een kleine hoeveelheid eruit om mee te nemen en de rest de vriezer in voor de volgende keer. Even contact gezocht met lobbezo en hij had nog wat staan. Erg vriendelijke man. Maar ik had geen cash bij mij en pinnen kan er helaas niet, Frank stuurt een betaalverzoek en hoppa, geregeld! Wij naar het water met twee bakken hele mooie black lugs!

Tegen 12:00 gingen de lijnen het water in, een wishbone met de cocktail van black lugs met kokkelvlees en garnaal. Deze geclipt zodat het aas er perfect aan blijft zitten, De andere lijn hele dunne wedstrijd afhoudertjes met een paar witte kraaltjes.

De jongens wilde weer eens helemaal los gaan op de grondels! Nou en dat is gelukt! Pff niet normaal meer.

 

Na een 15 minuten kreeg ik ook een paar flinke tikken en direct de beoogde soort en een wannabe!

Op de wishbone! De andere stok bracht een grondeltje, die zouden er nog vele volgen. De lijnen het water weer in en maar lekker mee rommelen met de jongens, heerlijk dagje. Lang geleden dat we konden vissen in een T-shirt en korte broek! Dit keer wel gesmeerd maar de witte melk flessen vergeten en die begonnen na een uurtje al wat roze te kleuren..

Nu niet op tijd gaan draaien maar enkel op aanbeten, dit aas blijft er perfect aanzitten maar wel vandaag 4 haken die gejat waren.. heb ik hier nog niet meegemaakt maar vooruit ook de krabben zijn dus dan van de black lugs. Eind van de dag stond de teller op 9! Scholletjes, allemaal tussen de 20 en 26 cm maar het zijn en blijven pracht visjes!

Gewoon nog eventjes wachten tot ze groter zijn gegroeid, dat zal niet heel lang meer duren. Hier en daar ook nog wat botjes tussendoor.

De jongens hebben een klusje grondels kunnen vangen… Meer dan 200 van die dingen! Iedere keer bij de 50 stuks mochten ze weer zwemmen.

We hebben weer een geweldige dag gehad en kijken heel erg uit naar de sessie met Rob en Kees, 2 schol goeroes die het spelletje wel hebben uitgedokterd een 850 km verderop.

Allen heel veel succes de komende sessie, geniet ervan! Dat gaat met dit weer al een heel stuk beter!

Jeff, bredt, Rex en Ferde ( en Dre)

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

9 reacties

 1. Fishguppy > mei 15, 2022

  Antwoord

  Jeff, weer fantastisch om te mogen lezen, weer iets nieuws voor de schol, helaas geen maatse schollen, maar denk dat je dat gewoon moet treffen, een volgende maal!
  De jongens ook weer genoten, zo te zien, mooi man!
  Grtjes Peter

 2. Eldert > mei 15, 2022

  Antwoord

  Jeff, weer lekker gevist man . Goed nieuws dat die schollen ook dit jaar weer aanwezig zijn. Je moet er wel meer naar zoeken als naar die grondels want die kom je overal tegen . Maar lekker voor die jongens . Vroeger had je wel eens krabben vangwedstrijden maar dit is toch echt vissen. Succes de volgende ronde .
  Groet Eldert

 3. Stefan Groenheide > mei 15, 2022

  Antwoord

  Hey Jeff, wat een prachtig verhaal weer man! Dat moet genieten geweest zijn daar en de vangsten waren ook mooi, de maatse komen vanzelf, dat kan niet anders.
  Leuk dat het nieuwe aas ook gelijk werkt, echt lachen zeg!
  Het is en blijft een prachtige stek daar!
  Groeten, Stefan

 4. Marc > mei 15, 2022

  Antwoord

  Mooi verslag weer ! Zo te zien allemaal genoten van de dag.

 5. Nico > mei 15, 2022

  Antwoord

  Hoi Jeff. Wat een leuk verslag heb je van je vis trip gemaakt, En ook de Kinderen hebben zich ook goed vermaakt zoals te zien op de foto’s. Voor mij is het zeer lang geleden dat ik een Schol heeft gevangen. En jij weet ze wel te vangen en ook als ze nog te klein zijn. Voor de volgende keer succes dan weer toegewenst alvast. Groetjes Nico.

 6. Jack Jozen > mei 16, 2022

  Antwoord

  Hoi Jeff .
  Ook deze keer weer een prachtig verhaal en de kids hebben aan de gezichtjes ook weer een super dag gehad dat worden straks echte liefhebbers maar het kan ook niet anders ze krijgen het met de paplepel ingegoten .Hopelijk wordt het dit seizoen op deze manier van vissen de schol ook wat groter ik ben benieuwd op naar de volgende sessie .
  Heel veul groetjes Jack.

 7. Gino > mei 16, 2022

  Antwoord

  Hoi Jeff,

  Je bent er goed mee bezig met de schol visserij je heb je er zeker in verdiept… nu nog wat grotere op de kant krijgen en dan wordt het plezier nog verdubbeld! De Kids zullen zich ook weer vermaakt hebben met de gondels. Je had natuurlijk ook weer prachtig weer… ja en die witte melkflessen hèhè hopelijk veranderen ze snel in chocolademelk… 🤭Je hebt je avonturen weer mooi vertaald op papier en prachtige foto’s genomen.

  Grtjs Gino

 8. jeff > mei 16, 2022

  Antwoord

  hej allen,

  bedankt voor jullie leuke reacties!
  het zal nu even een weekje langer duren voor er weer een verslagje komt, een weekje werken en dan weer een weekend op stap voor de andere hobby. weer een race met het zijspan! mocht je nog geen planning hebben, we rijden op het nog enige originele straten circuit uit de jaren 50/70, er word gereden in verschillende klassen van de 50 cc tot 500 en de zijspannen! zeker een aanrader! Rockanje classics.

  groeten jeff

 9. ies > mei 16, 2022

  Antwoord

  Hey Jeff en kids, sorry voor de late reactie, tssss zelfs een gepensioneerde heeft weleens tijdgebrek, of uh loopt mijn horloge soms sneller. Maar wederom een schitterend verhaal met top foto’s. Ik zit al weken te plannen om op grondels te gaan. Je kunt ze fileren en tot borrelhapjes frituren en je kunt ze als aas preparen, echter zoals vorig jaar zit het tot nog toe niet mee en kom ik niet aan de waterkant. Je hebt in ieder geval weer genoten van het prachtige weer de target vissen en de fantastische stek. Voor komend weekend veel succes gewenst en hou alles heel.
  Groetjes Ies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *