Home Strand en kantvisserij Zoutelande, ze worden kleiner, maar nog net zo veel!

Zoutelande, ze worden kleiner, maar nog net zo veel!

Advertenties

 

Vanochtend tegen half 9, arriveer ik aan de stek en er is nog niemand, op mijn gemak mijn spullen op de rug en de duinovergang genomen en mij zelf geinstalleerd. Ik vis vandaag met kleine donkere piertjes en met gezouten pieren, waarmee ik van plan ben om de gehele sessie de middelste haak te vullen, zodat je een duidelijk beeld krijgt.

Zoutelande, ze worden kleiner, maar nog net zo veel!

Ik vis vandaag met dwarrels en 1 lijntje met metalen afhouders en haak nr 2, om het klein spul te vermijden. Het zou zo rond 11.45u laagwater zijn en er staat een zw 5 a 6 op kop, dus ideaal en ik begin van meet af aan vis te vangen, maar 5 keer achter elkaar maar  eentje en niet groot, dus geen foto’s. Maar de 6e draai, brengt de eerste triplet

Zoutelande, ze worden kleiner, maar nog net zo veel!

2 om te houden en een heel kleintje, dus de haak grootte maakt niet echt uit en dan gaat het snel, zo rond half 10, als ik met de wind op kop de echte diepte bereik, telkens een doublet of triplet. De metalen afhouders lopen vandaag minder, tekens 1 en een keer 2, dus die gaan eraf.

Zoutelande, ze worden kleiner, maar nog net zo veel!

Zoutelande, ze worden kleiner, maar nog net zo veel!

Zoutelande, ze worden kleiner, maar nog net zo veel!

Zoutelande, ze worden kleiner, maar nog net zo veel!

Zoutelande, ze worden kleiner, maar nog net zo veel!

Zoutelande, ze worden kleiner, maar nog net zo veel!

Er zijn maar weinig vissen bij die aan mijn minimale maat van 25 cm voldoen, natuurlijk zijn ze altijd aan de maat, maar niet voor mij!

Inmiddels komt er een visser links naast mij staan en die werpt ook lekker ver en vangt ook gelijk en er komen 2 jongetjes kijken naar het vissen en hebben een schepzak bij en ze rennen tussen mij en mijn buurman op en neer, als we indraaien en het zijn een paar vrolijke rakkers, die op vakantie zijn in Zoutelande, de ene komt uit Amsterdam en de andere uit Eindhoven, maar zijn alletwee voor PSV en daar zouden alle Amsterdammers een voorbeeld aan moeten nemen, hihihi.

Het vangen gaat vrolijk verder, af en toe een eenling, maar meestal een triplet of doublet. De mooie vissen, maak ik gelijk schoon en knip de vinnen eraf.

Zoutelande, ze worden kleiner, maar nog net zo veel!

Zoutelande, ze worden kleiner, maar nog net zo veel!

Zoutelande, ze worden kleiner, maar nog net zo veel!

Zoutelande, ze worden kleiner, maar nog net zo veel!

Zoutelande, ze worden kleiner, maar nog net zo veel!

Zoutelande, ze worden kleiner, maar nog net zo veel!

Rond laagwater, draai ik voor het eerst een keer op zonder vis en vang ik er weer iedere keer eentje.

Dan staan de jongens weer bij mij en ik geef hun een paar vissen om te eten en daar zijn ze mee in de wolken en ze vragen waarom ik telkens foto’s maak en ik vertel dat ik een web-site heb en ze zijn nieuwsgierig en krijgen een kaartje met het webadres en ik vereeuwig hen door ze op de foto te zetten.

Zoutelande, ze worden kleiner, maar nog net zo veel!

Inmiddels begint het water te komen en de vangsten trekken weer aan, telkens doubletten en de jongens brengen de vis naar huis.

Zoutelande, ze worden kleiner, maar nog net zo veel!

Zoutelande, ze worden kleiner, maar nog net zo veel!

Zoutelande, ze worden kleiner, maar nog net zo veel!

Om half 1 begin ik met opruimen, terwijl de vis groter begint te worden, maar ik vind het genoeg, heb 17 mooie scharren om mee te nemen en kibbeling van te maken en aan de laatste draaien zitten ook nog 2 doubletten, maar heb mijn camera al op geborgen.

Conclusie: De schar zit er nog volop, vandaag was hij kleiner dan normaal op deze stek, toeval of niet, ik weet het niet! zout of vers maakte totaal niet uit!

Heb in totaal dik 60 vissen gevangen op een kleine 4 uur en tijdens daglicht!

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

23 reacties

 1. Luc > januari 3, 2013

  Antwoord

  Hallo Peter
  Alweer een leuke vissessie. Lekker uitwaaien aan het zoute en dan nog flink war vis vangen en dit bij zachte temperaturen. Wat wil een mens nog meer.
  Spijtig van die wind. Zaterdag of zondag geven ze wat minder wind en dan ga ik nog eens met de boot.
  Groeten Luc

 2. Johan het (loze) vissertje > januari 3, 2013

  Antwoord

  Hoi Peter, ik zie dat je de spanning van gisteren weer van je afgegooid hebt. Mooie vangst en weer 2 nieuwe fans erbij.

  Gr.

  Johan het (loze) vissertje

 3. Werner R. > januari 3, 2013

  Antwoord

  Hoi Peter,

  Ja je kunt tegenwoordig gewoon zeggen, “ik ga ff wat schar vangen in Zoutelande”..

  Wel leuk om te vangen maar toch hoop je nog altijd dat de gul zich nog laat zien. Misscien zit ie er ook wel maar krijgt gewoon de kans niet om te bijten denk ik?
  De temperaturen zijn ook niet normaal deze tijd, straks komt de tong halverwege alweer terug!
  Van het weekend is het echt druk denk ik aan Zoutelande dus goede keus om vandaag nog te gaan.
  60 vissen op 4uur dan, dan nog foto’s maken en ingooien en inhalen, toch een sport dat vissen he!

  Groeten Werner R.

  Groeten Werner R.

 4. Defke > januari 3, 2013

  Antwoord

  ff inpikken op de gul : ik viste 10/15 jaar geleden veel op gul , niet alleen in de Waterweg , PPGB,Beerkanaal,….maar ook op de stranden van Dishoek ( zeg maar Strandweg tussen Klein en Groot Valkenisse)Mijn ervaring aldaar was dat er vaak meer rondvis zat dan op de stranden rond Zoutelande, zeker met opkomend tij lang blijven staan ( en opschuiven maar!!)en voor de afstandwerpers : vis gerust “over hoog” in het donker , de gullen azen dan ter hoogte van het einde van de palenrijen , eigenlijk net iets verder aan de rand van het talud naar het diepe…..

  En in Bath …als ze goed los zijn aan de stranden , dan kan je in Bath wel eens leuke momenten hebben in het najaar….

 5. nico > januari 3, 2013

  Antwoord

  Hoi Peter mooie visvangst en lekker uitgewaaid wat wil nog een mens meer.

 6. jurgen > januari 3, 2013

  Antwoord

  Hoi Peter,
  Mooie vangst weer van jou ! Deze stek ben ik nog niet geweest ! Ik gok van het weekend met ludo mee te gaan als hij niet op de wrakken gaat . Er word bijna niks gevangen op de wrakken klein spul ja , en als hij toch ga ga ik naar vlissingen om wat schar te vangen ! Groetjes jurgen

 7. Peter(Fishguppy) > januari 3, 2013

  Antwoord

  Hoi Allemaal,
  bedankt weer voor jullie leuke reacties!
  Luc, hoop dat de wind meevalt, dan ga ik misschien ook wel!
  Defke, ja strandweg was vroeger erg goed, idd over hoogwater, had je daar rechts een geul en daar werden dikke kabeljauwen gevangen met hoog!
  Was nog voor de palen rijen er stonden, zolang kom ik er al!
  Het probleem is dat de stranden nu opgespoten zijn en er vele geultjes dicht geslipt zijn.
  Maar het is nog steeds een verrassende plaats.
  Wanneer zien we van jou eens een Zeeforel verslag op deze site?

  Succes Jurgen.
  Groetjes peter

 8. John > januari 3, 2013

  Antwoord

  Hoi Peter,

  Zoals we gewend zijn van jou heb je weer aardig wat visjes binnen getrokken!
  Zaterdagochtend vroeg heb ik eindelijk weer eens een gaatje kunnen vinden om weer eens te gaan vissen met mijn vismaat. Als je zin en tijd heb ben je natuurlijk van harte welkom om ons wat ‘lessen’ te geven;-)
  We gaan voor de gul,ik verwacht er niet veel van, maar alleen al even aan de waterkant na een dikke maand geeft een heerlijk vooruitzicht….

  Groetjes John

 9. joep en gijs > januari 3, 2013

  Antwoord

  hoi,
  dank je wel voor de vissen, ze waren lekker! ben je er morgen ook nog? wij gaan ook vissen.misschien kun je ons helpen.sta je op hetzelfde plekkie? wij vinden het een leuk verhaaltje en leuke fotoos!
  groetjes van de twee vrolijke rakkers, joep en gijs

 10. Peter(Fishguppy) > januari 3, 2013

  Antwoord

  Hoi John.
  Sta morgen met de late dienst en wil zaterdag voor aas gaan zorgen, voor de komende week.
  Als je weer eens tijd hebt, laat het maar weten!

  Groetjes peter

 11. John > januari 3, 2013

  Antwoord

  Jammer Peter,

  Volgende week moet ik nog alle dagen werken,
  daarna ben ik weer alle zaterdagen,zondagen en maandagen vrij. Ook kan ik dan op de andere dagen makkelijk een snipperdag nemen. Behalve op de vrijdag….
  Dan moet het gaan lukken om weer af te spreken!

  Groeten John

 12. Peter(Fishguppy) > januari 3, 2013

  Antwoord

  Hoi Joep en Gijs, morgen moet ik werken, maar als jullie nog eens in Zeeland op vakantie komen, mag je het laten weten, dan gaan we eens samen!

  Groetjes peter

 13. Paul M > januari 3, 2013

  Antwoord

  Weer een goede vangst en met mooie foto’s. Zeker op de bekende plek?

 14. Bram > januari 3, 2013

  Antwoord

  ha Peter,
  Jammer dat ik je net gemist heb. Ik stond aan jou foto te zien een paar vakken naar rechts ter hoogte van kustlicht. Die jongens heb ik ook gesproken. Zij vertelde me trots fat ze een paar scharren hadden gekregen van een aardige visser. Grappig om jouw verhaal te lezen. Man wat was het druk op het strand. We moesten lopen van het speeltuintje tot het kustlicht. Na dat we daar stonden liep het nog verder vol tot zover je kon kijken. Zo veel schartoeristen heb ik nog nooit op een rij gezien. Wij hebben ook goed gevangen maar ik moet zeggen dat bij het speeltuintje mijn favoriet is. Verder, gisteren bij westkappele op de dijk nog een aantal gullen gevangen maar net onder de maat helaas.
  Groetjes, Bram

 15. elmo > januari 3, 2013

  Antwoord

  Peter

  Die datum van 3 jan. klopt dat wel?
  Wij kwamen om 9.00 uur op zoutelande bij het speeltuintje …. 3 vakken naar links stond toen al vol . Tot aan het kerkje en nog 3 vakken verder naar kustlicht ….. stampesvol , Daarom zijn we toen uitgeweken naar nollestrand maar ook daar stampvol met vissers . Toen naar de boulevard van vlissingen , daar was nog wel plek . Maar de vangsten waren daar gewoon slecht te noemen . Samen met mn zoon , 4 hengels in totaal 9 vissen gevangen van 9.30 tot 13.15 ongeveer . Andere vissers vingen ook bijna niks . Zit er nu zoveel verschil in zoutelande en boulevard? Las iig op zeevisland dat er iemand vandaag bij zoutelande was wezen vissen die ook niet veel had gevangen .

 16. Peter(Fishguppy) > januari 4, 2013

  Antwoord

  Hoi Elmo,
  ik sta ergens aan Zoutelande, waar het haast nooit druk is, er stond links van mij een visser in mijn vak en een in het vak ernaast en 3 vakken naar rechts stonden 3 vissers, ook niet bij het kustlicht Bram, dan hebben de jongens ver gelopen.
  Elmo het strand van Zoutelande loopt voor mij, vanaf groot Valkenisse tot aan de Knrm.

  Klopt Paul!

  Groetjes peter

 17. elmo > januari 4, 2013

  Antwoord

  Dankjewel Peter ,
  Als ik het goed begrijp dan ga je op de weg naar zoutelande bij de stoplichten dus linksaf?
  Misschien een goed idee om te onthouden want het lijkt wel of heel nederland alleen maar bij zoutelande vist op het ogenblik .
  Vraag me wel eens af , de stranden va hoek van holland , katwijk , wassenaar , noem maar op … zit daar geen vis? Want je leest er zelden iets van .

 18. leon > januari 4, 2013

  Antwoord

  Hoi Peter,

  Even lekker gevist dus , doet een mens goed ja!
  Ging weer lekker!

  Groeten Leon.

 19. Werner V > januari 4, 2013

  Antwoord

  Hey Peter,

  weer een leuk verslag en toch weer lekker vis gevangen. Voor mij zal het nog een weekje duren eer ik weer eens mag.

  Grtz
  Werner V

 20. Patrick > januari 4, 2013

  Antwoord

  Morgen ook weer is ff uitwaaien op Zoutelande.Hoop dat mijn vangsten ook zo goed zijn.

  Grz Patrick

 21. Patrick > januari 6, 2013

  Antwoord

  Hard gewerkt in Zoutelande,uiteindelijk met 35 mooie scharren naar huis.Alleen één nadeel,zit nu iedere week vis te vreten en ik hou niet van vis hehe.Je moet wat over hebben voor je hobby.
  Grzz Pat

 22. Defke > januari 6, 2013

  Antwoord

  Hoi Peter ,

  ik hou het op dat gebied liever wat rustig, maar 2013 is gisteren voor mij met” mooi zilver” begonnen ,waar 2012 geeindigd was met 15 vissen (november-december)….

  groeten ,

  Defke

 23. Peter(Fishguppy) > januari 6, 2013

  Antwoord

  Hoi Defke, geen probleem, respecteer ik en ik begrijp het ook!

  Groetjes peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.