Home Gastvissers Dinsdagploeg aan de ZBJ

Dinsdagploeg aan de ZBJ

Advertenties

(Kleine) vis bij de ZBJ

Als het dinsdag is en goed weer, dan gaan wij vissen. Altijd vanuit de Neeltje Jans met de “Big Marlin”. Dus ook afgelopen dinsdag was de ploeg weer compleet en de enige “nieuweling” was Nol Sweep. Maar ja, “nieuweling”, kun je Nol ook niet direct noemen.

Het weer was goed, maar de golfslag was wel wat meer dan iedereen had gedacht. Er werd opnieuw koers gezet naar de ZBJ, omdat van andere locaties weinig bekend was.

Mart zag er weer gestroomlijnd uit en had er duidelijk zin in. Na een klein uurtje konden wij ankeren in de buurt van de “Andromeda” waar Piet Hoogewerf de schipper op is. Er werd contact gelegd en bij de “Andromeda” waren al scharren aan boord.

Mart was weer de 1e die beet had en er even later een schar uit haalde. Het was nog opkomend water en de scharren waren van redelijk formaat. Bij mijn buurman Cor was dat niet het geval. Hij liep “één op tien” vertelde hij. Hij ving 31 scharren in de morgenuren, maar kon er slechts 3 in zijn emmer doen.

Bij Dirk liep het gesmeerd. Hij haalde herhaaldelijk een triplet naar boven. Bijzonder was wel zijn vangst van een fint. (zie foto).

Dinsdagploeg aan de ZBJ

Nol zag kans om steeds een lus in zijn lijn te gooien en moest een paar keer de zaak herstellen. In de middaguren ging het echter beter, nadat hij er een zwaarder lood had aan gedaan.

Dinsdagploeg aan de ZBJ

Hij zou aan het einde van de dag 21 vissen in zijn emmer bij elkaar krijgen.

Bij mij was het in de morgenuren best aardig.

Dinsdagploeg aan de ZBJ

Niet veel vis, maar er zat wel steeds een grote schar bij. Ik heb er uiteindelijk 7 mee genomen en de rest in de emmer van Nol gegooid.

De visvangst bij de ZBJ is niet slecht, maar er zijn wel heel veel kleintjes. Ook de (te) kleine wijting is volop aanwezig. Ik hoorde via de Marifoon dat Piet van de Andromeda 7 bovenmaatse wijtingen had gevangen.

Het is dus zaak de vangstberichten een beetje in de gaten te houden –als iedereen wat wil schrijven- om een leuke locatie te vinden met mooie wijting of schar. In ieder geval zal de vis in november en december wel weer behoorlijk zijn gegroeid.

Gelukkig hoeven wij niet naar de vismijn om onze vis af te leveren, maar is het thuisfront onze afgifteplaats. En daar wordt een scharretje –groot of klein- snel gewaardeerd.

Kamperland, 2 oktober 2014/Ben Biondina

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *