Home Strand en kantvisserij West kapelle, Baaiweg samen met Arno

West kapelle, Baaiweg samen met Arno

Advertenties

 

Gisterenavond tegen de klok van 6, is Arno bij mij, voor een gezellig avondje vissen, aan West kapelle. Ik mag met hem meerijden en onder het rijden, lijkt het wel of we al aan het vissen zijn, we hebben er beiden ontzettend zin in! De slagboom aan de Tank is dicht, dus we kiezen ditmaal voor de Baaiweg en we zijn de eersten en tegen de klok van 19.30u vliegen onze lijnen richting het zilte nat en dan komen er al meerdere vissers bij staan.

West kapelle, Baaiweg samen met Arno

Het zeetje is bijna bladstil en even krijgen we spijt, dat we niet met mijn boot zijn gegaan, maar dat veranderd al erg snel, als de wind veranderd van richting en ineens fors gaat toenemen, dus toch goed in geschat! De eerste worpen brengen voor ons nog geen vis, maar voor mij wel materiaalverlies door vastzitten, dus ik werp wat minder ver en dat wordt al spoedig beloont met een maats tongetje.

West kapelle, Baaiweg samen met Arno

Dan denken we beiden, nu gaat het beginnen, maar buiten wat onderlijnen verspelen gebeurd er niets en mijn dunne penn dyneema wordt na diverse lijnbreuken, wat me telkens een voorslag kost, omgeruild voor de good old wiphlash, zonder voorslag, omdat ik toch niet te ver kan werpen op deze stek en als het juist donker is, zien we beiden op mijn rechter hengel een overtuigende tongenbeet en hij voelt groot aan, maar het blijkt een doublet te zijn.

West kapelle, Baaiweg samen met Arno

Een mooie en de andere net maats.Even later vang ik mijn 4e alweer, het gaat snel.

West kapelle, Baaiweg samen met Arno

Hij is precies 24cm en zou achteraf de kleinste van de avond zijn voor mij! Dan terwijl Arno gezellig bij mij een biertje aan het drinken is, zien we zijn hengel uitbundig staan klapperen en dat is geen tong roepen we beiden, we denken aan baars of gul, maar de verassing is compleet als het een doublet leuke tong is!

West kapelle, Baaiweg samen met Arno

2 stuks van een 27 cm, dus gewoon leuke tong.

Dan komt de volgende weer voor mij.

West kapelle, Baaiweg samen met Arno

Dan krijg ik echt mooie tongenklappen en deze voelt weer goed en het is voor vandaag de eerste 30er.

West kapelle, Baaiweg samen met Arno

Ik heb niet veel tijd om blij te zijn, omdat de volgende zich alweer aankondigt en het valt op dat de meeste tong vandaag aan de korte wapperlijntjes zit.

West kapelle, Baaiweg samen met Arno

Daarna is het Arno zijn beurt weer.

West kapelle, Baaiweg samen met Arno

Inmiddels is het water al volop aan het opkomen en het wordt steeds onstuimiger en ik ben echt blij, om van de kant te zijn gegaan! Om half een spreken we af om nog een half uurtje te vissen en dan vang ik meteen weer een doubletje.

West kapelle, Baaiweg samen met Arno

Dan werpen we beiden onze hengels voor de laatste maal in en Arno zit met de laatste hengels nog vast, dat scheelt voor hem tijd met opruimen en ik vang aan beide hengels nog een tongetje.

West kapelle, Baaiweg samen met Arno West kapelle, Baaiweg samen met Arno

Dan zijn we weer onderweg naar huis, als het juist 1 uur is, dus een 4,5 uur gevist.

Conclusie vandaag: Wapperlijnen veruit favoriet, slechts 1 tongetje aan de afhouder.

Waar obstakels in het water zitten, zit meer vis, waarschijnlijk, ik 6 onderlijnen verspeelt en Arno maar 2, voor de rest deden we precies het zelfde, dus volgende keer vangt Arno waarschijnlijk de meeste.

Ik bied hem nog aan om mijn tong met hem te delen, maar zij zijn niet zulke viseters en hij heeft er nog in de vriezer van de Europoort.

Wat het vissen betreft, is dit veel leuker dan vissen aan een kanaal, wat de Waterweg in feite is, maar soms moet je daar toch voor kiezen, gezien de leuke vangsten, die de Waterweg te bieden heeft, op de juiste tijd van het jaar.

Maar ik moet heel eerlijk zijn, waren de tongvangste altijd goed hier aan West kapelle stond ik hier veruit de meeste malen, als de wind het toelaat.

Thuis deze ochtend nog een totaal plaatje gemaakt.

West kapelle, Baaiweg samen met Arno

Voor deze middag had ik nog gauw 2 tongetjes gefileerd, met mijn nieuwe aangeschafte mes van Fileren.nl en lekker opgegeten, verser kan het bijna niet!

West kapelle, Baaiweg samen met Arno

Bon apetit!

Voor vanavond 8 uur staat er een afspraak gepland met onze Maup, op een strand in Zuid-holland, waar ik ook weer reuze naar uit zie!

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

7 reacties

 1. Peter (PvC_ > augustus 17, 2011

  Antwoord

  Hoi Peter,

  Weer lekker een mooie kluts met tong gevangen. Nog plannen om van het weekend de Noordzee op te gaan? Mits de wind het toelaat (ziet er nu nog goed uit) willen wij zaterdagavond/nacht het aan de buitenkant van de kering proberen. Succes in ieder geval.

 2. Peter(Fishguppy) > augustus 17, 2011

  Antwoord

  Hoi Peter.
  Nee wij gaan een weekendje naar roompot, met het gezin, dus een paar dagen niet vissen, maar na het weekend hoop ik nog een paar keer richting West kapelle te kunnen varen, als de wind gunstig is!
  Succes zaterdagavond voor jullie!

  Groetjes peter

 3. arno > augustus 17, 2011

  Antwoord

  He Peter, je hebt er weer een mooi verslag van gemaakt. Ik heb weet ook weer waar ik sta. Nee het was gisteren een prachtige avond met in het begin een vlak zeetje. als we met de boot waren gegaan waren we al vroeg terug. ik heb de tongetjes van middag ook al op en smaakten super(vers). vang ze vanavond en we bellen wil mijn revanche. Groeten Arno

 4. Peter(Fishguppy) > augustus 17, 2011

  Antwoord

  Hoi Arno,
  bedankt voor je leuke reactie!
  Het blijft vissen, he?
  Volgende keer is het voor jou!

  Groetjes peter

 5. Johan > augustus 17, 2011

  Antwoord

  weer n mooie sessie Peter en n mooi pannetje lekkere vis.
  Ja, tis toch n kwestie van kennis

  gr

  Johan

 6. Richard de Leede > augustus 17, 2011

  Antwoord

  Hallo Peter,

  Mooie vangst, afgelopen in Westkapelle bij vuurtoren gestaan maar moest het met 3 maatse tongen doen. Je hebt altijd baas boven baas zie ik wel weer. Vandaag wezen makrelen met Happy Fisherman helaas maar weinig makreel kunnen vinden.

 7. willem(gaatvissen) > augustus 18, 2011

  Antwoord

  Hoi PeterArno,

  Goeie tongvangsten weer!Leuke sessie.

  Vis greetz,

  Willem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.