Home Gastvissers Eldert en vrienden, vissen op Tong

Eldert en vrienden, vissen op Tong

Advertenties

Tong wil vreten??

Hallo allemaal. Die 2 zeeuwlanders, van wsv-reimerswaal, die pas een keer met me meegeweest zijn , wilden dat nog wel eens een keer. Nou prima hoor. Dus gisteravond stond gepland . Mooi tij, 23.00uur hoog water. Goed weertje wat ze afgegeven hadden , nou laat maar komen. John wist aan kweekzagers te komen , zelf had hij nog wat wormen gestoken dus vol goede moed naar de waterkant.

Eldert en vrienden, vissen op Tong

Kan haast niet dat het er druk zou zijn want hoe kom je nu aan aas. Nou , dat bleek anders . Overal hartstikke druk dus wij naar de stek waar we de vorige keer ook waren geweest. Hier was het ook aanschuiven. Rond 20.30uur daar aangekomen en nog net voor het donker alles gereed om te kunnen vissen. We waren er alledrie helemaal klaar voor en alledrie vol goede moed om er klus tong uit te slepen. En dan heb je het weer he … als de verwachtingen hoog zijn dan ga je op je bek. Want Peter had wel een heel mooi logo waar op stond dat de tong nu wil vreten maar de tong wilde deze avond helemaal niet vreten . Die andere beesten , waar Henry en Sjakie zo gek op zijn , die wilden vreten. Ik denk dat ze de afgelopen weken te veel gevoederd zijn die tongen in de Waterweg want het werd voor ons een taaie visserij. Veel vieze derrie op de bodem en ook iedere keer aan de haken waar je niet vrolijk van wordt. Regelmatig kwamen er botten op de kant , grote en kleine, en vooral John leek er wel een abonnement op te hebben .

Eldert en vrienden, vissen op Tong

Eldert en vrienden, vissen op Tong

Heel af en toe een tongetje maar de moed zonk hoe langer hoe meer tot aan mn grote teen in mn schoenen. Eindelijk , zo rond hoog water kreeg ik de eerste te pakken , eentje van 28 cm. Mooie maar geen lap waar je van kwijlt bij het lezen van het verslag van Henry. John en Leo hadden er een paar meer maar niet om over naar huis te schrijven. Het was rond 24.00uur dat de eersten vertrokken en zo konden wij een stuk opschuiven naar dieper water. Van degenen die vertrokken kregen we ook niet veel positieve reacties . Maar goed , wij gaan door. En dat pakte goed uit . Want van al het negatieve kan ik nu overstappen op positief nieuws. De krabbenplaag is over. En het water is al flink aan het zakken. Oké, Met dat we waren verkast kwam er ook veel meer vis op de kant . Heel veel bot , mijn grootste was 34 cm. , maar de tong leek ook wel opeens wakker te zijn geworden. De ene na de andere vis kwam op de kant .

Eldert en vrienden, vissen op Tong

Eldert en vrienden, vissen op Tong

Eldert en vrienden, vissen op Tong

Eldert en vrienden, vissen op Tong

Eldert en vrienden, vissen op Tong

Zelf wist ik ook nog een zeebaars van 36 te vangen.

Eldert en vrienden, vissen op Tong

Moddervet maar helaas te klein dus terug de plons in. Alle andere vissers waren inmiddels vertrokken en wij zaten gewoon heerlijk vis te vangen. Jammer dat Henry en Sjakie niet wat meer bot mee genomen hebben want hoeveel we er hadden..niet normaal maar dat weet John . Mijn idee is dat de tong gewoon iedere keer iets te laat was. Hoe die John het bij houd weet ik niet maar een of ander computertje in zijn bol weet precies wie hoeveel gevangen heeft en wat . En vraag je een jaar later naar een avond dan weet hij nog wie hoeveel gevangen heeft en wat. Zelf ben ik na 5 of 6 vissen al de tel kwijt maar hij weet het. En dat zal ik nu zeggen , namens John…. John 22 bot en 17 tong Leo 4 bot en 11 tong ( viste trouwens wel met 1 hengel). Eldert 10 bot , 1 zeebaars en 11 tong. Van de tongen waren er een paar ondermaats maar het overgrote deel was zo tussen de 26 en 29 cm. En als ik deze cijfers zo optel dan zeg ik toch dat we met 76 vissen een hele mooie nacht achter de rug hebben. Viel achteraf dus helemaal niet tegen.

Eldert en vrienden, vissen op Tong

4.30uur zijn we er mee gestopt want het aas was op . En bij mij was de batterij ook leeg na een hele dag werken en dan gelijk een nacht vissen er aan vast te plakken. Ik hoop dat er nog vele van zulke nachten mogen volgen. Deze keer was het geluk meer bij Leo en John maar dat gaan we de volgende keer weer recht zetten. John had al een avond gepland maar ik moet eerst mijn vrouwtje maar eens lief aankijken. Een bloemetje wil ook wel eens helpen dus die eerst maar gehaald.

Met visvriendelijke groet,

Eldert.

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

8 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > september 14, 2020

  Antwoord

  Eldert, jullie hebben weer een mooie nacht meegemaakt! Jammer dat de auteur zelf niet vaak en nooit met tong op de plaat staat, maar ik kan het me voorstellen, als je met vrienden weg bent, zijn de andere dingen belangrijker, zoals gezelligheid en dergelijke. Van zulke verslagen neemt mijn zin ook weer toe en de zagers en leeglopers zijn alweer besteld!

  Groetjes Peter

 2. jack jozen > september 14, 2020

  Antwoord

  Hallo Eldert

  Wat een nacht Eldert maar goed dat je hebt vol gehouden ik denk ook dat op een gegeven moment de tong los komt .Alles bij elkaar hebben jullie een super nacht gehad mooi dat je onze vis gespaard hebt van die vis heb ik ook mooie foto,s dat ze gebakken zijn maar die durf ik niet te plaatsen want ik ben bang dat ze dan iedereen ook mee neemt Ha.En nu op naar de volgende sessie he heel veul groetjes Jack.

 3. Gino > september 14, 2020

  Antwoord

  Hoi Eldert,

  weer een mooi verslag en dito foto’s .
  Prachtige nacht gehad al was de start niet alles met de drukte, toch weer een hele kluts vis mee voor de pan, goed man !
  Toch altijd gezellig met vrienden aan de waterkant te zitten .
  Succes nog verder.

  Grtjs Gino

 4. ies > september 14, 2020

  Antwoord

  Hallo Eldert en vrienden,
  Jij en je vrienden kiezen de nachten goed uit, het is te hopen dat de mensen die vertrokken deze site niet bekijken, anders blijven ze de volgende keer gewoon zitten als ze jullie herkennen.Nu zijn ze naar huis gegaan met het idee dat het slecht was, terwijl jullie het taaie gedeelte alweer vergeten zijn. Top man ik hoop voor je dat de volgende sessie wederom zo succes vol is.
  Groetjes ies

 5. Rob > september 14, 2020

  Antwoord

  Hey Eldert en vrienden,

  Wat hebben jullie een prachtige topnacht gehad met werkelijk supervangsten,gefeliciteerd.
  Beginnen met botten en eindigen met mooie tongen,heerlijk.
  Groetjes Rob,

 6. Nico > september 14, 2020

  Antwoord

  Hallo Eldert met zijn Vrienden. Wat een top nacht hebben jullie mogen beleven gezelligheid en dan ook mooie vissen vangen. Wat wil een mens nog meer leuke foto’s er van gemaakt en met een mooi verslagje er ook bij.

  Groetjes De Zeehondentemmer

 7. Stefan > september 14, 2020

  Antwoord

  Hoi Eldert, nou, dat hebben jullie toch maar weer mooi voor elkaar gebokst, er was wat geduld bij nodig, maar uiteindelijk een mooie vangst. Heerlijk verslag er van geschreven en mooie foto’s er bij.
  Groeten, Stefan

 8. Eldert > september 16, 2020

  Antwoord

  Iedereen bedankt voor de leuke reacties. Dat er niet veel foto’s zijn van de auteur heeft zn reden… ..de andere zijn veel fotogenieker.
  Groet Eldert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *