Home Gastvissers WSV Reimerswaal aan Waarde 14

WSV Reimerswaal aan Waarde 14

Advertenties

Hoi Peter en andere medevissers,

Zaterdag 06-12-2014 was de dag dat we de laatste competitiewedstrijd van WSV Reimerswaal visten . Het moest allemaal gebeuren aan Waarde 14. Rond 11.00 uur om maatje Richard gereden en om 11.15 stonden we aan de dijk. Altijd gezellig even een praatje bij het verloten van de plaatsen. De opkomst viel niet tegen, rond de 30 man. Voor mij persoonlijk was het D-day vandaag omdat ik kampioen kon worden, maar er was ook nog een kans dat Kees Schouten kampioen werd want die stond maar op 3 punten achterstand in het eindklassement. Ikzelf had nummer 18 Kees nummer 20 Marco Mol nummer 22 en Richard nummer 23 dus er stonden een paar hele goede vissers naast mij terwijl Arjan Marijs en John Pieper op de hoge nummers stonden en Marco Marijs en Eldert de Rooi op de lage nummers. Vooraf was het moeilijk in te schatten wat er nou gevangen werd, ja de wijtingen zitten er al wel maar niet in de hoeveelheid dat je er ook gericht op gaat vissen en onder de kant zaten nog steeds de botjes, spieringen en meuntjes. Het doel was duidelijk vandaag, gewoon bij Kees in de buurt blijven en dan moest het goed komen.

WSV Reimerswaal aan Waarde 14

om 12.00 ging het startsein en vlogen de lijnen door de lucht. Toch maar besloten om onder de kant te beginnen en later tegen hoogwater (rond 14.30 hoog) nog even te knallen voor een wijting. Om mij heen zag ik dat ik niet de enigste was die onder de kant ging proberen. Na 10 min zag ik Richard al gaan draaien en een botje uit het water komen, ze zitten er dus. Ja bij de rest zaten ze onder de kant maar niet bij mij. Na 1.5 uur vissen stond er bij mij nog een gehate 0 terwijl Kees er al 4 had, Richard 3 en Arjan ook al 4. Daar gaat je kampioenschap, ging er door mijn hoofd. Dan maar veranderen van tactiek. Lood veranderd naar 210 gram ankerlood en maar proberen om de overkant van de schelde te halen. En jawel daar kwam een botje uit het water geklapperd van 23 cm, gelukkig die smerige nul weg.

WSV Reimerswaal aan Waarde 14

20 minuten later het bekende gebonk op mijn hengel tijdens het draaien en een gulletje van 29 cm kwam de kant op.

WSV Reimerswaal aan Waarde 14

Kees draaide tegelijk op en hij deed het nog wat beter, een gulletje van 44 cm.

WSV Reimerswaal aan Waarde 14

Snel weer ingegooid en de volgende draai weer hetzelfde gebonk, een gulletje van 33 cm voor mij. Dat zijn opschieters als het op cm aan komt. Met nog 3 kwartier te gaan stond ik op de 6e plaats wat niet genoeg zou zijn voor het kampioenschap omdat Kees op de 1e plaats stond want hij had al 7 vissen terwijl de rest al 5 vissen had. Er kwam nauwelijks nog vis uit het water omdat de stroom weggevallen was. Alles nog een keer uit de kast gehaald en met nog 20 minuten vissen zag ik een mooie beet, draaien maar en daar kwam een mooie wijting uit het water van 23 cm.

WSV Reimerswaal aan Waarde 14

pffft zou het genoeg zijn?… er stonden 4 vissers onder mij die met 1 visje over mij heen zouden gaan. Het eindsignaal werd gegeven en de laatste maal draaien. Er kwam geen vis meer uit het water voor mij, kijkend naar de rest zag ik Marco Marijs nog komen om te meten, balen want die ging nog over mij heen. Ik had 108 cm en er stonden er nog 3 op 92 en 96 cm. Gelukkig hadden die niets meer gevangen en was het kampioenschap 2014 een feit met 14 punten. Kees kwam op 15 punten te staan wat hem de 2e plaats opleverde Arjan Marijs werd 3e met 22 punten. Gefeliciteerd Kees en Arjan. Als laatste wil ik het bestuur, wedstrijdleiders Arjan Marijs en John Pieper, controleurs Luc, Chris en Gijs bedanken voor hun inzet voor WSV REIMERSWAAL. Top mannen!!!!!!!! Op naar volgend jaar.

Allemaal fijne dagen toegewenst en een gezond, voorspoedig 2015.

Vriendelijke groet,

Joost de Dreu

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

4 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > december 9, 2014

  Antwoord

  Hoi Joost,
  een erg leuk verslag weer en van harte gefeliciteerd en mijn complimenten dat je tussen zulke namen, de algemeen kampioen bent geworden! Ook voor jullie prettige feestdagen en ik zie al uit naar je verslagen volgend jaar!

  Groetjes Peter

 2. zeehondentemmer > december 9, 2014

  Antwoord

  Hallo Joost. Alvast van harte gefeliciteerd dat jij kampioen ben geworden. Mooie foto”s trouwens alweer en ook een leuk verslag van je. En bij deze wil Ik alle sponsoren. Paul. Peter en Marian mij broer Jan en beide vismaten Johan. Johan.en alle trouwe schrijvers van Fishguppy fijne kerstdagen toewensen en een gezond nieuwjaar 2015.

  Groetjes Nico

 3. joost de dreu > december 9, 2014

  Antwoord

  Hey peter, bedankt voor de complimenten maar factor geluk was deze wedstrijd wel heel erg aan mijn kant. Maar ja dat hoort ook met vissen. Je hebt er trouwens weer iets moois van gemaakt!!!!! Hey nico, u ook fijne dagen toegewenst. Gr. Joost.

 4. Elmo > december 9, 2014

  Antwoord

  Sjonge jonge , komt sinterklaas ook een keer en die vergeet je te bedanken.
  Wijting van 23 … in dit geval kan ik het begrijpen dat je zo’n beest erg mooi vind .
  Het was voor jou maar goed , joost , dat ik die 2 mooie beten niet heb kunnen verzilveren .
  Joost…..namens de wedstrijdcommissie …..hartelijk dank voor je bijdrage’s op deze site. Ik zie het ook als een stukje reclame voor de club. En als ik dan zie op afgelopen zaterdag dat er gewoon even 12 , twaalf ja, junioren aanwezig zijn , dan is dat toch geweldig? Ik denk dat er vele clubs jaloers zijn dat er bij ons zoveel jeugd is . Groet,
  Elmo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *