Home Gastvissers Jack, strand Vlissingen

Jack, strand Vlissingen

Advertenties


Hoi Sportvisser,

Volgens de planning op het werk zag het er afgelopen week niet naar uit dat er dit weekend gevist zou kunnen worden. Gelukkig wijzigde er vrijdag één en ander waardoor ik vrijdagavond toch op stap kon. Snel even naar moeder de vrouw gebeld om toestemming en na het reeds verwachtte ; ja natuurlijk, geen probleem, naar de hengelsportzaak om een half kilootje pieren.

Dus doende stond ik gisterenavond rond 19.30 u. op het strand, ik had gekozen om het nog een keer bij Vlissingen te proberen, niet te ver rijden en gewoonlijk een goede keuze om een scharretje te draaien. Ik ging aan de slag met bezemdraad afhoudertjes & haakjes 4. Als aas gebruikte ik de last minute pieren, de aas rest van verleden week die ik ingezouten had en enkele pakjes tappen. Toen ik aankwam op het strand, ruim 4 uur voor laagwater was ik er weer helemaal alleen, een uurtje later kreeg ik 3 buurmannen bij. De weersomstandigheden waren na weken van ontbering erg gunstig, nauwelijks wind en het spatje regen dat er af en toe viel is eigenlijk niet eens het vermelden waard, heerlijke strandvis omstandigheden dus. Vanaf de eerste worp kwam er vis aan de kant, precies zoals verwacht betrof het, op één botje na, uitsluitend schar. Veel kleintjes en ontiegelijk veel gemiste aanbeten, echter, 18 scharren waren van mooi formaat en mochten mee.

Jack, strand Vlissingen

Jack, strand Vlissingen

Om 02.00 u. had ik alweer genoeg gevist en ging met een goed gevoel en een flinke pan vis terug naar huis.

Groetjes,

Jack Peelman

Hengelsportvanderpoel

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

6 reacties

 1. Werner R. > februari 17, 2013

  Antwoord

  Hey Jack,

  Toch weer een maal vis gevangen, Krijg toch ook weer de kriebels als ik dit weer lees!
  De gul kunnen we wel afschrijven dit jaar denk ik…?

  Heb gelezen dat de Barentszzee Kabeljauw quota op 1 miljoen ton (!!) is vastgesteld dus daar zitten er nog genoeg!

  Groetjes Werner R.

 2. William > februari 18, 2013

  Antwoord

  Hoi Jack,

  Mooie vangst. Maar als ik goed ben voorgelicht, zou je hier toch ook gullen moeten kunnen belagen? Is er een speciale reden dat je dat niet hebt geprobeerd?

  Groet, William

 3. Jack > februari 18, 2013

  Antwoord

  Tsja William, als je m’n berichtjes een beetje gevolgd hebt weet je dat ik ondertussen reeds met enige regelmaat gerichte pogingen op gul ondernomen heb. Dit telkens met hetzelfde resultaat,… nu vang ik veel liever één gul dan een halve emmer schar maar zelfs dat ene exemplaar krijg ik maar niet gevangen. Op zo’n avond gul vissen krijg ik gewoonlijk héél veel aanbeten waar er nauwelijks een visje aan de kant komt ( grote haken ) en ook dat word je wel zooo moe.
  Vandaar dat ik het deze keer maar weer eens op een ouderwets avondje scharren draaien hield.

  mvg,
  Jack

 4. huib > februari 18, 2013

  Antwoord

  Jack, knappe vangst!

  Grt, Huib

 5. Joeri > februari 19, 2013

  Antwoord

  Mooi Verslag Jack!

  Ik ga er denk ook maar eens een paar plaatsen. Of de gul er nog zit in Vlissingen; jazeker maar vis dan niet met 1 piertje op een haakje 4. Vorige week ving ik hier goed schar aan op dezelfde stek en kleine haakjes. Binnen een half uur twee keer een grote gul niet kunnen landen. Tot de grote haken er op gingen; helaas maar 1 keer beet gehad maar wel 1 van 74 centimeter. Ze zitten er dus wel degelijk :)!

  Groetjess en vangse

  Joeri

 6. Nico > maart 1, 2013

  Antwoord

  Hoi Jack toch nog een maaltje vis gevangen en ook een prachtig verslag van je.En dat in
  het donker en misschien beter dan overdag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *