Home Gastvissers Eldert, vissen aan De Nieuwe Maas

Eldert, vissen aan De Nieuwe Maas

Advertenties

Hallo Fishguppyers,
Visdrang. Te lang geleden. Veel Fishguppy verhalen gelezen de achterliggende weken. En dan tot slot in de afgelopen week zelfs dromen dat er bij Vlaardingen  6 mooie tongen op me liggen te wachten . Maar ja , de rug wilde niet meewerken . Maar aan de andere kant , als je die tongen nu niet gaat belagen dan is het klaar voor dit jaar . Vorig jaar was het 13 november dat ik er nog 5 had dus dat moet dit jaar ook kunnen lijkt mij. Zeker met deze temperaturen.  Maar ja , is het wijs om m’n rug te gaan testen?. Mijn conclusie  was ja ,  misschien is het wel het beste medicijn . Veel beter dan  thuis op de bank de webcam van Vlaardingen  5 keer op een dag bekijken ( blijft ook leuk hoor). Want ja , daar zwemmen die tongen. Zwijmel , zwijmel en dat paar weken lang. Dus zodoende de stoute schoenen aan getrokken en smiddags op tijd voor de spits  naar Wout van  Leeuwen om aas. Geweldige zagertjes Wout.  Topkwaliteit. 17.30 uur hoog water dus dat was mooi tij om savonds weer niet al te laat thuis te zijn.  Zodoende was het ongeveer 16.00 uur dat ik bij mijn beoogde stek kwam en ik dacht daar kan ik nog mooi bij.
Aan de meneer die daar al zat gevraagd of hij er bezwaar tegen had dat ik daar ging zitten . En ja hoor , naar zijn mening kon dat echt niet. Oke , ik ga daar niet een partij moeilijk doen dus ik kijk wel even verder en het havenhoofd was nog vrij . Dus ik daar naar toe. Helemaal prima.
Rond 16.00 gingen de lijnen te water en binnen een kwartier zag ik op beide hengels al beet . De ene hengel een steenbolk , de andere een botje plus wijtinkje.
Zo , de toon was gezet. Voor dat het donker was , dus in een uur tijd ongeveer stond de teller al op 10 en mocht ik ondertussen genieten van prachtige luchten. Wat een hobby he.. dat dat allemaal bij de prijs inbegrepen is. Toen werd het donker en jawel ….. de bekende klap op de hengel . Een zeer diepe buiging werd er voor me gemaakt  door mijn Penn Affinity.  Dit kan maar één ding zijn en ja hoor , daar was tong nummer 1 met een maatje van 31 cm.
Ik helemaal blij . Nu nog 5 en dan komt mijn droom uit. Er gebeurde heel veel , man man man , wat een invasie wijtinkjes is er dit jaar de Waterweg  in gekomen. De ene na de andere maar allemaal veel te klein . De steenbolken , die waren wel van mooi formaat .
Daar moeten de meeuwen wel 2 keer voor slikken. Dit ging zo door tot een uur of 9 en toen was het gedaan. Af en toe nog een visje , mega veel stroom ineens in het water . Rust . Ik had al besloten om rond 22.00 uur te stoppen . Dan  zou ik mooi op tijd weer thuis zijn. De laatste draai meldde zich tong nummer 2 nog maar die was te klein.
Aan de andere hengel nog een bot . Totaal deze avond weet ik niet precies . Ik schat 25 a 30 mini wijtinkjes,  10 bolkjes , 3 botten 2 tongen waarvan 1 maats. Zo zie je maar …. het ene jaar is het andere niet. Vorig jaar  nog 5 tongen half november en ik weet dat ik met Dennis toen een keer geweest ben en dat we toen volop mooie 30+wijtingen vingen. Nu dus niet. Dus mensen , wil je veel vis vangen dan moet je nu gaan. Voor panvis kan je beter de stranden op zoeken want van John kreeg ik nog een appje dat hij bij Vlissingen volop mooie scharren aan het vangen was. Wat ook nog kan is langs de visboer . In Middelharnis zit een hele goeie . Toch Dennis?
Succes iedereen en…….
Dromen zijn bedrog.
Met visvriendelijke  groet,
Eldert.

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

10 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > november 12, 2022

  Antwoord

  Ha Eldert, blij dat je weer boven water bent!
  Weer een fantastisch leuk bericht, met variatie aan vissen en toch nog een mooie najaars tong erbij.
  Ik weet niet wat er op doet, maar ik krijg geen ruimte tussen tekst en foto’s, 5 x opnieuw gedaan en in het cms staan ze goed, maar op de site niet????

  Hopelijk horen we weer snel van je.
  Met de volgende meer voor de pan toegewenst.
  Aan de natuur doe je namelijk niets, wat de vis betreft!

  Groetjes Peter

 2. Stefan > november 12, 2022

  Antwoord

  Hoi Eldert, top dat je lijf het toe liet om weer eens te gaan, en een drukke avond gehad, das wel fijn, de spanning wat je binnen draait is toch altijd weer leuk. Een mooie dikke najaarstong voor de pan, altijd goed, met de tongen zal het nu op zijn einde lopen. Waar die grote wijtingen blijven is de grote vraag, zullen ze überhaupt nog komen? Ik hoop volgende week weer te gaan…
  Groeten, Stefan

 3. Henry > november 12, 2022

  Antwoord

  Hey Eldert,
  Leuk om na ’n poos toch weer ’n leuk visverslag van jouw te kunnen lezen. Ja beweging is inderdaad een van de beste medicijnen voor je rug maar…..doe dat wel met ’n bietje beleid. Het havenhoofd is inderdaad inmiddels een zeer bekende stek geworden en ondanks de last die je daar met regelmaat hebt van de schepen en dichtbij langs stormende watertaxi’s is er afgelopen najaar al een mooi aantal scheefsmoelen op de kade getakeld. Helaas zijn is de wijting die momenteel gevangen wordt veelal nog ondermaats maar daar zal naargelang de temperatuur wat winters gaat worden wel verandering in komen. Je hebt je in elk geval wederom aangenaam kunnen vermaken met ruim voldoende rammels op de toppen en daar gaan we tenslotte allemaal voor. Veel plezier en natuurlijk de bijbehorende doorbuigers op de hengels bij je volgende visserij.
  Groetjes, Henry

 4. Nico > november 12, 2022

  Antwoord

  Hoi Eldert. Toch leuk dat je ben gaan vissen en hopelijk blijf je nu pijn vrij . Want dat is niks en toch nog Tong ook gevangen waarvan eentje een mooi was. Ook nog verschillende vissen naar boven en met leuke foto’s er bij .Dan ook een leuk verslagje en is het helemaal compleet dan. Voor de volgende sessie heel veel rammelende toppen toegewenst aan die kant.

  Groetjes Nico.

 5. Gino > november 12, 2022

  Antwoord

  Hoi Eldert,
  Mooi verslag met dito foto’s geweldig man. Toch weer volop vis op de kant en nog wat tong waar je eigenlijk voor ging… jammer dat de wijting nog klein was anders had je werk gehad met schoonmaken, hèhè. Hopelijk blijft de rug een beetje goed.
  Succes bij de volgende.

  Grtjs Gino

 6. Kenneth > november 12, 2022

  Antwoord

  Hallo Eldert. Ondanks rugpijn toch naar de waterkant getogen. Veel vissen kunnen vangen, jammer dat de wijtingen nog ondermaats zijn. Over een paar weken zijn ze aan de maat denk ik. Mooie door buiger gehad van een maatse tong. Leuk verslag met mooie foto’s. Groetjes, Kenneth.

 7. ies > november 12, 2022

  Antwoord

  Hallo Eldert, wederom een heerlijk verslag met dito foto’s
  Mooi dat je rug het gehouden heeft dat geeft de burger moed en als troost voor de te kleine wijting toch weer een mooie tong gepakt. Maar leven op de toppen genoeg en daar worden we ook altijd vrolijk van.
  Uiteraard voor je volgende sessie wederom rammelende toppen en meer maatvis toegewenst.
  Groetjes Ies

 8. Jack jozen > november 12, 2022

  Antwoord

  Hoi Eldert
  Ik weet niet wat er mis is met mijn geschreven reactie,s hopelijk gaat het nu goed .Je hebt er zoals altijd weer een prachtig verslag van gemaakt met super mooie foto,s en je hebt een gedeelte van je droom waar gemaakt dus je zult nog een keer terug moeten is mee een goede oefening voor je rug .

  Heel veul groetjes Jack.

 9. Eldert > november 13, 2022

  Antwoord

  Iedereen weer bedankt voor de leuke reacties. Mijn rug heeft super medicijn gehad . Zelfs zo goed dat m’n vrouw bij thuiskomst zei dat ik er een stuk beter uit zag . Dus maar heel snel terug naar de waterkant voor een nacontrole.
  Groet Eldert

 10. Hugo > november 13, 2022

  Antwoord

  Hoi Eldert,
  Leuk om weer iets van jou te lezen, was een tijdje geleden. Je hebt een mooi verslag gemaakt van je visdag, goed dat je rug de sessie heeft doorstaan. Nu je er weer goed uitziet zoals je vrouwtje verwoord kan je er weer vol voor gaan hè. Binnen de kortste keer zijn de dikke wijtingen er weer, anders moet je naar het strand 🏖️ daar zijn ze reeds aanwezig. Voor jou misschien te ver?voor de volgende ronde een emmertje kibbeling toegewenst.
  Groetjes Hugo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *