Home Gastvissers Leon aan Zoutelande

Leon aan Zoutelande

Advertenties


Goedemiddag Peter,

Even een kort berichtje Gisteravond na het werk nog even richting Zoutelande getogen, was al even geleden weer dat ik daar gestaan had toch maar weer poging wagen .

Al was het gisteren heel de dag pestweer waardoor je beter bij de kachel kan zitten , toch maar heel de boel ingepakt en aangereden , onderweg ook bakken met regen, al werd het langzaam droog gelukkig, lang leve de buien radar!! Na aankomst was het nog te hoog water dus op het gemak eerst even wezen kijken en nog wat staan te ouwehoeren boven op het duin, en verrek een zeehond, nou dacht ik dat begint weer goed. Afijn het beest later niet meer gezien gelukkig, de wind die kwam ook nog eens uit de verkeerde hoek aflandig dus niet al te hoge verwachtingen, maar dat maakt niet uit Rustig alles met daglicht nog rond 2100 opgezet ook weer fijn dat je weer wat ziet avonds! J

Leon aan Zoutelande Leon aan Zoutelande

e kon wel mooi ver ingooien met die wind in je rug , er stond weinig branding en het bleef warempel heel de avond droog ondanks de donkere wolken die overtrokken. Ik stond helemaal alleen in het vak , verder op stonden nog 2 man en later kwam er nog een visser bij een vak terug , nog gezellig staan te ouwehoeren af en toe, en nog een grote noordzee krab van hem gehad, die zijn ook lekkel!! Afijn eerste half uurtje was het rustig , gevist met 2 haaks afhouders en een zonder, en weer met afhouders meer vis, dus ander hengel ook afhouders eraan gezet. Na een half uurtje ging het lekker door elke draai vis, 1 of 2 tegelijk, wel ontzettend veel ondermaatse schar ben stoppen met tellen maar.

Leon aan Zoutelande

Sommige die waren graatmager en een rontgen apparaat hadden ze niet nodig. Toch zaten er ook leuke scharren tussen die wel te eten hadden gehad!

Leon aan Zoutelande

Gevist met zagertjes en pieren , en dat ging best rapido dat verbruik, krabmans is ook weer aardig bezig dus om de 10 minuten vers eten voor ze eraan. Op een gegeven moment een die schaaren liepen gestaag door heel de avond, en op een gegeven nog een mooie noordzee krab eraan samen met een tong (me eerste dit jaar ) en gewoon op haak 4 gepakt dus die had er ook zin in, tong was 30 cm dus niet verkeerd voor de eerste..

Leon aan Zoutelande

Leon aan Zoutelande

Uurtje of 4 gevist en toch nog beetje meegenomen en de krabben uiteraard die zijn ook zeer smakelijk..

Leon aan Zoutelande

Groeten leon

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

6 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > mei 18, 2013

  Antwoord

  Hoi Leon,
  een erg geslaagde sessie, mag je wel zeggen!
  Die krabben zijn echt goed te eten, zoals jij al zegt en nu zien we eindelijk eens wie Leon is!

  Groetjes peter

 2. Nico > mei 18, 2013

  Antwoord

  Hallo Leon. Een mooi verslagje van je en ook
  met vis er op. Daar ga je ook voor weg naar
  waterkant om er even tussen uit te zijn. Het
  is beter dan de hele dag binnen zitten he.

  Groetjes Nico

 3. Huib > mei 18, 2013

  Antwoord

  hey,

  leuk verslag leon en ik was vrij maar heb t verzuimt om te gaan vissen vanwege het weer maar zo te zien viel het best mee met wind in de rug

  grt huib

 4. meunenmaaier > mei 18, 2013

  Antwoord

  Gefeliciteerd met de eerste tong!

  gr!

 5. Werner R. > mei 19, 2013

  Antwoord

  Hey Leon,

  Een leuk zeebanketje op je keukenblad,dus de tong is in aantocht!
  Eerst nog een weekje naar Denemarken en dan zullen we ook eens gaan beginnen aan de nachtsessies..
  Verslagen volgen natuurlijk!

  Groeten Werner R.

 6. Simon (Scheveningen) > mei 20, 2013

  Antwoord

  Hoi Leon,
  Leuk verslag en je hebt qua weer achteraf niet te klagen gehad denk ik zo en bovendien : EEN TONG; het gaat weer kriebelen!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *