Home Bootvis verslagen Solo Scharren meppen, in de Voordelta

Solo Scharren meppen, in de Voordelta

Advertenties

Vandaag 16-10, slechts 5 dagen voor Denemarken, nog ff snel een half dagje voordelta meepikken, om een maaltje heerlijke grote schar en wijting in de vriezer te doen. Vanochtend tegen 7u na alle aas verzameld te hebben, uit koelkast en diepvries, ben ik richting Neeltje jans gereden en alle omleidingen en stremmingen waren weer voorbij, wat is dit toch super in Nederland, als je België en Duitsland, hiermee vergelijkt!

Net na 8u lig ik in de sluis en dat is snel gepiept en wat vaart de boot toch lekker en ik ben de eerste op de beoogde stek, dus kan op mijn eigen coordinaatjes liggen en daarna volgen er nog een paar bootjes. Bij het intuigen zit mijn gevlochten lijn rond het topje van mijn spro boot Quiver en het gevolg is, zonder tophoog en 3 cm lengte minder beginnen met vissen, maar gelukkig geeft het geen belemmering. Ik vis vandaag met leeglopers, mesheften, zoute leeglopers en Franse tappen, dus keuze genoeg voor de vis!

Solo Scharren meppen, in de Voordelta

De verwachtingen zijn hoog gespannen, na een topdag met Frank afgelopen Zaterdag en idd als de vloed stroming er goed inkomt, beginnen de hengels weer uitbundig te dansen en er komen vele enkelingen en voornamelijk ondermaatse wijtingen binnen, niet foto waardig en als de vloed er goed inzit, beginnen ze in doublet en ze worden iets groter.

Solo Scharren meppen, in de Voordelta

Zo blijft het voorlopig.

Solo Scharren meppen, in de Voordelta

Als ik in het gier van het getij zit, is het maar mondjes maat, af en toe een enkel visje en dit duurt tot een 1,5u voor hoogwater en dan ineens zijn ze er weer, tripletten bij de vleet.

Solo Scharren meppen, in de Voordelta

Solo Scharren meppen, in de Voordelta

Solo Scharren meppen, in de Voordelta

Vang ik toch nog een maaltje panvis voor mezelf! Om half 2 ruim ik op, zodat ik nog met het laatste van de vloed kan terug varen.

In de emmer heb ik 6 wijtingen van 30+ en 21 dikke scharren, allen ruim boven de 25 cm en lekker dik, de rest is terug gegaan om te groeien, voor een volgend jaar of voor een ander. De vis was vandaag minder bijtlustig dan zaterdag en de aassoort maakte weinig verschil, in tegenstelling tot zaterdag, toen was de tap veruit favoriet bij de grotere exemplaren.

Het was weer een behoorlijk ruw zeetje en de zon bleef weg tot 11u, maar daarna nog een rode kop gekregen. De rest van de week is ter voorbereiding van de aankomende visvakantie aan Svendborg(Denemarken)

Groetjes Peter

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

7 reacties

 1. Nico > oktober 16, 2017

  Antwoord

  Hey Peter. Niet slecht weer gedaan en een mooi maaltje voor de vriezer. Zoals gewoonlijk heb Jij er weer een prachtig verhaal van gemaakt met mooie foto’s er bij.
  En voor straks een fijne visvakantie en ook met veel vis daar.

  Groetjes De Zeehondetemmer

 2. Jack > oktober 16, 2017

  Antwoord

  Hoi Peter dan is het toch nog gelukt om een mooi zooitje vis bij elkaar te krijgen ze zien goed uit en nu op naar Denemarken he hopelijk werkt daar ook alles mee .groetjes Jakie.

 3. Rick > oktober 16, 2017

  Antwoord

  Hoi Peter.

  Wat een mooie vangst en een leuk verslag. Solo vissen is het liefst wat ik doe. Geen verplichtingen.. niet te veel gemaauw aan mijn hoofd. Zou ook een bootje willen.😆. Vande week wil ik ook nog een keer gaan vissen aan de waterweg.. maar weet niet of er nog tong zit. Weet jij dit toevallig? Ik heb geen zin om bijna 130km te rijden voor niks.

  Groetjes Rick. 🐟

 4. Peter(Fishguppy) > oktober 16, 2017

  Antwoord

  Hey Rick, zoals je aan de recente berichten kan zien, zit er nog tong aan de Waterweg.
  Groetjes Peter

 5. Frank > oktober 16, 2017

  Antwoord

  Hoi Peter
  Weer een leuke kluts vis.
  Jammer van dat topoogje maar dat zal wel geregeld worden.
  Was toch een stevig briesje vandaag.
  Geen probleem voor ne zeebonk .
  Groetjes Frank

 6. Alain Tulleneers > oktober 17, 2017

  Antwoord

  Dag Peter
  Mooie visserij,we kunnen wel stellen als ge het water op gaat vangt ge vis.Veel hengel genot in Denemarken.Groetjes Alain

 7. Henry > oktober 17, 2017

  Antwoord

  Halloo Peter,
  Zoals we van je gewend zijn een prima verslag om te lezen, ja stukken aan de hengel, we weten wat dat is!!! Gevochten lijn is fijn om te vissen maar als het in de war zit…..nylon heeft z’n voor en nadelen.
  Ook wij zitten met regelmaat te klooien met de gevlochten korte haaklijntjes onder de plastic afhouders, goed voor de krabben maar… Ik wens je bij deze een super gezellige visvakantie in Denemarken, veel plezier en een goede vangst.

  Groetjes, Henry

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *