Home Gastvissers Edijan, tongvissen aan de Botlek

Edijan, tongvissen aan de Botlek

Advertenties

Goedemiddag Peter,

Ondanks de grote hoeveelheid neerslag van de afgelopen tijd, gisteren toch maar een poging gedaan om een paar tongen te strikken. De locatie was wederom de Botlek en heb in de avond een 4,5uur gevist. Het duurde lang voordat de stroming erin kwam, en ook de beet. Maar toen het begon te stromen begon het lekker te lopen. Ik heb meerdere malen een doublet mogen binnen draaien, waarvan 1 hele mooie. Deze bestond uit 2 tongen van +36cm, ik dacht eerst aan de aanbeet te zien dat het een verdwaalde gul was, zo hard was deze. Uiteindelijk heb ik 17 vissen gevangen, 1 paling en 2 ondermaatse tongen terug, en 14 tongen voor de pan.

Edijan, tongvissen aan de Botlek

Op de foto staan 13 tongen, maar bij het indraaien van de laatste hengel kwam nr 14 er nog bij.

Wat me wel op valt is dat de tongen of net aan de maat zijn, of er gelijk goed overheen gaan. Ook beginnen ze al goed dik te worden.

Misschien nog een tip; ik ben aan het experimenteren met 8mm glaskralen met felle regenboog kleur, en ik heb het idee dat ik hiermee meer vis vang ook op de bovenste haken. En ik denk dat het komt omdat deze kralen een stuk zwaarder zijn dan de kunstof variant, en daardoor het aas nog beter op de bodem blijft. Wel even testen of dat de kraal aan de binnenkant glad is, zodat de haaklijn niet beschadigd. Al met al weer een leuke vis avond gehad, die niet tegen is gevallen ondanks het weer van afgelopen tijd. Alvast succes in Langeland,

Groeten Edijan,

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

4 reacties

 1. Zilverrug > september 3, 2015

  Antwoord

  Hallo Edijan mooie vangsten maar volgens mij liggen er nog 5 ondermaatse tongen bekeuringen zijn niet mis als je word gecontroleerd…..

 2. Edijan > september 4, 2015

  Antwoord

  Hallo Zilverrug, het lijkt idd of die 5 kleine ondermaats zijn.
  Echter zijn de 2 grote tongen bijna 40cm, dus het verschil is nogal groot.
  En ik heb er niets aan om ondermaatse vis mee te nemen, ik ben de laatste 4 keer vissen 2 keer gecontroleerd.

 3. jack > september 4, 2015

  Antwoord

  hoi Edijan een mooi verslag en goeie vangsten dat heb je niet iedere dag en mooie tongen ik denk dat zijn geen ondermaatse dat komt dat de andere zo groot zijn met die kralen is misschien wel een goed idee gr jack

 4. nico > september 5, 2015

  Antwoord

  Hoi Edijan. Wat een mooi maaltje vis heb jij gevangen en dat ziet er niet verkeerd uit. Ja en Ik ben benieuwd hoe die kralen er dan uit zien de kleur.

  Groetjes De Zeehondentemmer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *