Home Gastvissers Stefan, vissen aan Noordwijk aan Zee

Stefan, vissen aan Noordwijk aan Zee

Advertenties

Hoi Peter en visvrienden,

Gezien de mooie weersverwachting een dagje vissen gepland op de noordpier wijk aan zee, dit werd de 3e keer in 7 weken, terwijl ik hier voor heen dus nooit geweest was. Had toch de mazzel dat het voorgaande keren leuk platvis vangen was en dan krijg je er bovendien ook nog een gratis portie spanning bij of er een gulletje wil bijten, wat wil je nog meer? Nou, leuk gezelschap bijvoorbeeld! Had na de 1e keer mijn vader al diverse keren verteld dat ie beslist mee moest, maar ja, met zijn 72 jaar zag ie natuurlijk enorm op tegen een wandeling van 2 km, met wat hengels in zijn handen. Maar goed, de laatste weken is hij in training gegaan en iedere dag een eind wandelen doet een mens sowieso goed natuurlijk…. Vandaag ging hij dus mee, om 04.45 uur haalde ik hem op en om 06.00 uur liepen we de pier op in het dorpje wijk aan zee sloeg de schrik ons op het hart, want er stond een bord dat alle parkeerplaatsen richting strand afgesloten waren, maar gelukkig was er niets aan de hand en konden we vooraan de pier op de parkeerplaats parkeren, net als een aantal vroege surfdudes… brrrrrrrrr…. Meestal als wij samen gaan vissen is het niets, niet vanaf de kant en ook al diverse malen met de (charter)boot. We hebben vaak de pech dat er de hele week goed werd gevangen, maar die dag net niet. Daar moest vandaag een eind aan komen en dat lukte!

Stefan, vissen aan Noordwijk aan Zee

Vanaf de 1e worp waren we beiden van de nul af en dat liep lekker door tot eind ochtend. Het was om 06.30 uur hoogwater, denk dat de hengels rond 06.45 uur te water gingen en eigenlijk gelijk al liep er een flinke ebstroom, waardoor de vis dus lekker actief aan het azen was. Zonder wind en met een heerlijk zonnetje was het prima toeven zo. Regelmatig kwam er schar boven enkel of in doublet, de meesten tussen de 24 en 28 cm.

Stefan, vissen aan Noordwijk aan Zee

Stefan, vissen aan Noordwijk aan Zee

Stefan, vissen aan Noordwijk aan Zee

En die mochten mee in de emmer. We vingen zo’n 8/9 te kleine scharretjes die weer terug mochten voor volgend seizoen, maar hadden er uiteindelijk ook 15 mooie in de emmer voor in de pan.

Stefan, vissen aan Noordwijk aan Zee

Het lukte niet om een gulletje te strikken, het lukte überhaupt niet om een andere vis te vangen, zelfs geen bot…

Er waren genoeg andere vissers, maar omdat we lekker vroeg waren stonden we wel op de plek die ik van te voren in gedachten had (dezelfde als waar ik de 1e keer stond).

Stefan, vissen aan Noordwijk aan Zee

Er werden wel wat botjes gevangen, ook een zeebaarsje, maar geen gul gezien of over gehoord vandaag. Dit was de laatste wintersessie voor mij voor dit seizoen, een zonder een gulletje en dat is jammer, maar met de ontstaande liefde voor de noordpier wijk aan zee ben ik toch tevreden en hier kom ik zeker volgend seizoen terug om een gulletje te vangen… Voor nu gaan we het zomerseizoen in met de gedachte om wat zeebaars, tong en ook wat karper te vangen, ik zal jullie op de hoogte houden. Iedereen de komende tijd veel succes gewenst met hopelijk vele sessies en mooie vangsten.

Stefan, vissen aan Noordwijk aan Zee

Stefan, vissen aan Noordwijk aan Zee

Ohwja, de grootste schar mag wat mij betreft (ook) in de lijst der giganten, maar mensen, kom op, jullie vangen vast wel een grotere en neem dan even de moeite…

Groeten,

Stefan Groenheide

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

10 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > april 27, 2020

  Antwoord

  Hey Stefan, heel goed bezig!!!
  Mooie scharren zo te zien en prachtig verhaal weer!

  Alleen voor de strijd der giganten kan ik deze niet goedkeuren, ik moet streng zijn, hij voldoet niet aan de Eisen!
  Vorig keer had je de meetlat op de vis liggen en kon je heel duidelijk aflezen, hoe lang hij was, maar dat mis ik hier, eigenlijk had je nog een foto extra met de vis op de lat of de lat op de vis moeten maken. Het is voor mij heel onduidelijk te zien, de vis ligt ook niet gelijk met de lat.

  Groetjes Peter

 2. Nico > april 27, 2020

  Antwoord

  Hey Stefan.Leuk dat je Vader een keer mee kon en dan ben je niet alleen he. Leuke foto’s gemaakt en met ook een leuk verslag er bij.

  Groetjes de Zeehondetemmer.

 3. gino > april 27, 2020

  Antwoord

  Hoi Stefan,

  mooi verslag met een leuke pan scharren, nog succes verder met de zomervis !

  Grtjs Gino

 4. gino > april 27, 2020

  Antwoord

  Hoi Stefan,

  mooi verslag met een leuke pan scharren, nog succes verder met de zomervis !

  Grtjs Gino

 5. jack Jozen > april 27, 2020

  Antwoord

  Hallo Stefan

  Je hebt er weer mooi verslag van gemaakt en de foto,s zijn goed gelukt. En er is ook niks mooier als vader en zoon samen vissen,en dan ook nog een mooi panneke vis vangen,dat was voor jullie samen een geniet dag in barre tijden. Veul groetjes Jack.

 6. Jack Peelman > april 27, 2020

  Antwoord

  Hey Stefan,

  Leuk verslag weer met een behoorlijke vangst.
  Genieten om samen met je vader te kunnen vissen, een privilege dat ik jammer genoeg al 20 jaar moet missen.

  Op naar de volgende!
  Groetjes,
  Jack

 7. Rob Torsk > april 27, 2020

  Antwoord

  Hoi Stefan,
  Leuk verslag van de vistrip samen met je vader.De vangst is zeker niet verkeerd alleen jammer van de gul.Ik lees veel goede berichten over de Noordpier en de gul moet je dichtbij zoeken,tussen de blokken.Hopelijk lukt het de volgende keer wel.
  Groetjes Rob,

 8. Stefan > april 27, 2020

  Antwoord

  Mensen, bedankt voor de leuke reacties, Peter, snap dat de meetmethode met de schar niet helemaal je dat is en niet voldoet aan de omschrijving zoals het hoort, volgende keer iets beter mijn best doen, maar komt goed. En Rob, was het vergeten te vermelden in het verslag, maar we hadden eigenlijk beiden 1 hengel op de schar en 1 hengel dichtbij tussen of iets voorbij de blokken, ik lees ook veel haha, en probeer het dan ook, maar als ze er niet zitten houd het op.

 9. Henry > april 28, 2020

  Antwoord

  Beste Stefan,

  Wederom ‘n mooi verslag van je visdagje op de Noordpier. Chapeau voor je vader die op die leeftijd nog 2 kilometerjes kuiert met z’n hengels onder de arm om wat vis omhoog te kunnen takelen!!
  Jullie hebben samen toch maar weer efkes de reuk van het zilte nat op kunnen snuiven en daarbij ook nog samen ‘n lekker maaltje schar kunnen pakken. N.a.v. de verschillende reacties meteen nadat je verslag geplaatst is blijkt dat veel vissers nieuwsgierig zijn op wat zich aan de waterkant af speelt. Wij durven nog niet met z’n tweetjes in een auto maar….we staan wel te trappelen om te kunnen gaan. Veel plezier bij je volgende visserij.

  Groetjes, Henry

 10. hugo > april 28, 2020

  Antwoord

  Hallo Stefan,

  Ben een beetje jaloers op jou!eerst een dagje vissen met je dochter op het zoet,en nu met je vader op de Noordpier top man.En met de vangst mach je thuis komen hoor! super van je pa dat hij mee de pier is opgestapt.Succes bij je volgende visdag.

  Groetjes Hugo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *