Home Strand en kantvisserij Vissen aan het Beerkanaal met De Tongenfluisteraar

Vissen aan het Beerkanaal met De Tongenfluisteraar

Advertenties

Gisterenavond had ik weer afgesproken met Rob(Tongenfluisteraar)Slingerland en we zouden eerst aan het Beerkanaal gaan kijken of er plaats was. Ik was er net voor 18.00u en Rob komt ook al aanrijden. Plaats genoeg er zit slechts een visser, maar het is pas na middernacht hoogwater, dus misschien komen er nog wel meer? We beginnen met een lekker koud biertje en nemen even de tijd om bij te praten, voor we beginnen met vissen. Rob zegt dat het vandaag een moeilijke visserij zal worden met de wind op kop, om de afstand te behalen  Rond de klok van 7 liggen we er beide in met onze hengels en begint het wachten op de schemer. We vangen wel af en toe een botje, maar verder is het nog niets, tot Rob roept, mooie vis!

Ik kijken en hij sleurt de eerste mooie tong al binnen!

Beerkanaal met De Tongenfluisteraar

Als ik dan bij hem sta te praten, krijgt hij toch mooie beten, niet normaal meer! Rob draait eerst zijn linker in en zegt, echt een grote vis.

Beerkanaal met De Tongenfluisteraar

Maar helaas hij loopt 20 meter voor de kant muurvast, hij kon hem niet op tijd boven krijgen, zo groot was hij, waarschijnlijk weer een grote tong.

De andere hengel brengt voor hem een bot.

Beerkanaal met De Tongenfluisteraar

Door nalatigheid ligt mijn rechterlijn slap en als ik hem wil indraaien komt hij muurvast te zitten, dus ik moet hem kapot trekken en als ik dan bezig ben met een voorslag knopen, zie ik de andere bijten, laat maar denk ik en inmiddels hoor ik Rob weer roepen, grote Tong, dus zijn 2e al voor het donker. Ik werp mijn ene terug in en draai de andere uit en de onderlijn is een bonk met slijm, dus weer veranderen, het zit me vandaag niet mee en als ik terug in heb geworpen, let ik niet op mijn hengels als er een grote boot plots juist voor de kant zijn kont naar de Tenesseehaven draait en Rob roept, Peter je hengel en ik kan hem nog juist grijpen, voordat hij van de steun wordt getrokken, maar weer mijn onderlijn met voorslag eraf en inmiddels is het al donker en ik zet er maar Wiphlash op zonder voorslag en dan komen de beten ook bij mij, ik begin met een mooie paling.

Beerkanaal met De Tongenfluisteraar

Rob roept weer dat hij een mooie tong heeft hij vangt ook nog een dikke paling. Bij mij gaat het dan helemaal los, echt beet op beet, maar alles aan de ene hengel die naar rechts ligt, op de driesprong van Beerkanaal/Tenesseehaven. Wat zijn er grote palingen bij, niet normaal en wat draaien ze zwaar!

Beerkanaal met De Tongenfluisteraar

Als ik terug inwerp weer gelijk een dreun op de rechterstok en hij blijft maar aan de gang, hij moet tegen de stroming inkomen, maar het lukt.

Beerkanaal met De Tongenfluisteraar

Wat is dit genieten zeg! Zulke mooie  en zoveel paling, dat dateerd van jaren terug, dat ik dat nog eens mocht mee maken en ik vang ze aan de lopende band, ik ben op een gegeven moment de tel kwijt! Maar zo tegen 00.30u valt de stroming totaal weg en zo ook de aanbeten, dus tijd om weer eens een kopje koffie te drinken en even bij Rob te gaan kijken, waar ik meteen een plaatje van zijn mooie buit schiet.

Beerkanaal met De Tongenfluisteraar

Drie mooie tongen, waarvan de kleinste 32cm is en ik sta op nul, maar ja, je bent Tongenfluisteraar of niet! We spreken af dat we om 01.00u gaan opruimen en als ik mijn rechterhengel wil indraaien om opnieuw te beazen, gaat hij toch weer verdacht zwaar en deze vis blijft tot aan de kant onderwater en ik vang ook een tong.

Beerkanaal met De Tongenfluisteraar

Tong aan de onderste haak en de bovenste 2 haken is een kluwen van slijm, dus weer een paling eraf, maar we ruimen toch op.

Rob roept weer dat hij een paling heeft met het opruimen.

Beerkanaal met De Tongenfluisteraar

Aan mij laatste hengel zit een doubletje kleine paling en dan ruimen we op en nemen afscheid, voor we huiswaarts gaan.

Het was voor mij echt een top avond op een voor mij nieuwe stek en het was bere gezellig, wat hebben we toch gelachen, dit zal snel weer voor herhaling vatbaar zijn, maar dan met de wind in de rug of zonder wind, afstand is hier zo belangrijk!

Dit blijkt ook wel als je Rob zijn vangst voor het donker ziet en die van mezelf, Rob werpt wat verder en dat werd beloont in een paar dikke tongen.

Ik vraag mij alleen af welke halve …. er voor heeft gezord dat er geen paling meer mag mee worden genomen, met uitsterven bedreigd???

Niets anders dan dikke schieraal vandaag en je hoort niet anders in de berichtgeving, ik was dit weekend bij Sligro en ook daar liggen de pakken met gerookte paling stapelhoog in de rekken, ik zet hier toch een groot vraagteken bij??

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

10 reacties

 1. Pim > juli 27, 2011

  Antwoord

  Hoi Peter,

  Leuk verslag. Er word idd erg veel paling gevangen, je kunt zien dat de aantallen weer goed aantrekken nadat ze als beschermde vis zijn benoemd. Dus een goede regelgeving als je het mij vraagt.
  Van het weekend een paar daagjes naar Haarlem dus zal ik voor het eerst in ijmuiden gaan vissen.

  mvg
  Pim

 2. Peter(Fishguppy) > juli 27, 2011

  Antwoord

  Hoi Pim,
  leuke theorie houd je er op na, maar je gaat mij niet wijsmaken, dat een jaar niet op paling vissen, door sportvissers dat er dan ineens giga veel van die schieralen zitten, die jaren tientallen jaren nodig hebben om dit formaat te bereiken!

  Groetjes peter

 3. Pim > juli 27, 2011

  Antwoord

  Peter,

  Daar heb je gelijk in maar misschien bevordert dat wel de trek van deze dieren. Ik ben ook geen geleerden daarin maar vind het toch raar dat dit jaar aanzienelijk meer paling wordt gevangen dan afgelopen jaren.

  mvg pim

 4. Peter(Fishguppy) > juli 27, 2011

  Antwoord

  Pim, in de Europoort word al jaren zo gevangen, alleen is dit ieder jaar op een andere plaats, meestal gewoon op de Waterweg en nu aan het Beerkanaal, dus die paling zit er gewoon nog!

  Maar nu hoef je er alleen niet gericht op te vissen, met bijvoorbeeld “springers” en nu vang je ze gewoon aan de zager!

  Groetjes peter

 5. Leo > juli 27, 2011

  Antwoord

  Hey,

  Nu nog een totaal vangstverbod op Kabeljouw; dan kunnen we volgend jaar nog wat meemaken..:)

 6. willem(gaatvissen) > juli 27, 2011

  Antwoord

  Hoi Peter(Fishguppy),

  Mooie vangst weer. Ja die tongenfluisteraar weet ze er weer aardig uit te trekken. Net als bij “de Eurovissers” wedstrijden, altijd mopperen maar uiteindelijk heeft meneer Rob altijd een hoge score 😉

  Vis greetz,

  Willem

 7. Rancar > juli 27, 2011

  Antwoord

  We noemen hem gewoon de Tongenmopperaar!

  Leuk verslag weer Peter, keep up the good work.

  Gr. Ruud

 8. Meunenmaaier > juli 29, 2011

  Antwoord

  Mooie vansgt Peter!

  gr!

 9. Meunenmaaier > juli 29, 2011

  Antwoord

  Denk trouwens dat er aan t Beerkaanaal veel paling wordt gevangen doordat er de afgelopen maanden veel zand opgezogen is in dat gebied.

  gr!

 10. Peter(Fishguppy) > juli 29, 2011

  Antwoord

  Hoi Roland,
  daar zou jij best weleens gelijk in kunnen hebben, verse grond is vaak goed, komt er veel eten uit de grond vrij en ook de garnalen spelen daar op in, dat kon je buitengewoon merken, als je binnen 2 minuten geen beet had, moest je gewoon ophalen, omdat alle haken kaal waren!

  Groetjes peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *