Home Gastvissers De Condor-cup met Wim en Stephane

De Condor-cup met Wim en Stephane

Advertenties


Verslag “Condor – Cup” 9-09-2012

De eer van de belgen gered!

Het beloofde een geweldige mooie en warme dag te worden. 28 boten melden zich in de zaal “De Stove” om zich in te schrijven voor de “Condor-Cup” te Stavenisse. Deze wedstrijd gaat door onder toeziend oog van Bert Koopman en Emile Leerbach en is een “battle” tussen Nederlandse en Belgische Oosterscheldevissers. De prijzentafel is goed gevuld en gesteund door o.a. de Belgische hengelsportleverancier “Robby Fish” uit Wommelgem en John Ezendam van “Condor Marine Electronics”. Deze twee sponsors zijn ons niet onbekend! We danken hen en ook de andere sponsors dan ook nog eens voor alle steun op de wedstrijd, de mooie prijzen van nu en uit het verleden.

De Condor-cup met Wim en Stephane

Gedurende de wedstrijd zou het hoofdzakelijk afgaand water zijn en nog juist het begin van de vloed tot 16.00 u. Wij kozen er voor om ondiep te ankeren in de buurt van de EV3 en daar te blijven tot het einde. We begonnen op 9,2 m diepte naast de boei, stek 62 van de stekkenkaart. Deze plaats is goed bij opkomend water maar indien je ankert tegen het oostelijke randje ook bij afgaand water. We hadden hier vroeger altijd wel mooie botten maar je kan er ook kans maken op zeebaars, schol, rog of zelfs een haaitje … Als je met de wapperlijn vist met een pennel-montage trekt het grote aas hopelijk wel een grote voorbijtrekkende vis aan. Ze zwemmen tegen het talud of komen van de plaat af en komen hopelijk ons aas tegen. Een gok, maar veel meer zat er niet in wegens de ontelbare kleine steenbolkjes op het diepere water. Daar hadden wij gelukkig geen last van. Er waren maar twee Belgische boten aanwezig, wij Delta 926 met mezelf en Stephane en Paul Hendrickx (Delta 1676) met zen drietjes. Zij kozen voor het “Keeten” in de buurt van het “kabelbord” hopend enkele botten aan de maat te kunnen landen. Bot brengt gewicht in de weegschaal en aan het “Kabelbord” zijn enkele goede botstekken. Ook een goed idee dat ik even had overwogen. Maar nu voeren we elk een andere kant uit wetende dat de Belgische eer op onze schouders rustte … zucht. Het was zeer warm en de vis leek wel op vakantie. Enkele kleine ondermaatse scholletjes konden we met de paternoster en zelfs op de wapperlijn (haak 2/1) landen. Maar verder dan 23 cm leken ze niet te komen.

De Condor-cup met Wim en Stephane De Condor-cup met Wim en Stephane

Jammer, maar we besloten toch vol te houden en bleven geconcentreerd vissen. Plots kreeg Stephane een mooie aanbeet en begint verwoed op te halen, ik dacht even “weer zo’ n hoop sla zeker …”. Nee “vis” roept hij en ik zie een mooie zeebaars aan de oppervlakte komen. Als de bliksem het net boven gehaald om deze mooie zeebaars van 52 cm en 1,38 kg te scheppen.

De Condor-cup met Wim en Stephane

De Condor-cup met Wim en Stephane

Dat beloofde veel maar werd gevolgd door meer ondermaatse scholletjes en zelfs een verloren onderlijn in uitstekende staat. Tot ik besloot de wapperlijn nog maar eens op te halen en ik plots enige weerstand voelde. En inderdaad, hoe meer ik inhaalde hoe zekerder ik werd, ik voelde de vis duidelijk zwemmen. Een kleine rog van 44 cm kwam boven en werd geschept door Stephane.

De Condor-cup met Wim en Stephane

De Condor-cup met Wim en Stephane De Condor-cup met Wim en Stephane De Condor-cup met Wim en Stephane

In de haven werden alle zakken gewogen en bleek dat er maar 11 boten vis bij hadden. Gelukkig hadden wij een mooie baars! Hiermee eindigden we uiteindelijk derde en konden een trofee in de wacht slepen.

De Condor-cup met Wim en Stephane

Onze Belgische eer gered en ook nog een prijs voor de rog! Schitterend! Tot slot wonnen we met de twee laatste lotjes ook nog de twee laatste prijzen. En wat voor prijzen! Stephane kon beslag leggen op een mooie PENN molen en ik had een kleuren dieptemeter van Condor. Het was een schitterende prijzentafel en wij schonken ook nog een stekkenkaart en een boek van “De Kleine Bootvisser” weg. De wedstrijd was voor ons geslaagd maar we betreuren het wel dat er zo weinig vis geland werd. Hopelijk betert dit snel. Later op het terras van “Café De Kleine” nog een biertje, een mosseltje en wat frietjes in goed gezelschap kunnen verorberen.

De Condor-cup met Wim en Stephane

De Condor-cup met Wim en Stephane

De Condor-cup met Wim en Stephane

Zaaaaaaaaaalig! We danken de wedstrijdleiding en sponsors voor de leuke dag.

Groeten Wim & Stephane Delta 926

Dekleinebootvisser

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

3 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > september 10, 2012

  Antwoord

  Hoi Wim en Stephane,
  van harte gefeliciteerd met jullie trofee en leuke prijzen, ziet er erg gezellig en verzorgt uit, voelt net of ik er zelf bij ben geweest!
  Misschien volgend jaar de eer van de Wouwse plantage eens komen vertegenwoordigen!

  Groetjes peter

 2. Werner > september 10, 2012

  Antwoord

  Ja je hoeft niet altijd vis te vangen om een leuke dag te hebben!

  Groeten Werner.

 3. Wim > september 10, 2012

  Antwoord

  Hoi,

  Het was inderdaad leuk, als Peter mee doet wordt het pas echt spannend :).

  gr

  Wim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *