Home Overige Stefan, visverslag Maasvlakte en Waterweg

Stefan, visverslag Maasvlakte en Waterweg

Advertenties

Hoi Peter en visvrienden,

 

Vandaag 31-3 de laatste dag van mijn weekje vakantie, wat een weer zeg, manmanman.
Ben eerst naar de Maasvlakte gereden en ergens op de Maximaweg tussen de 2 parkeerplaatsen een stekje gekozen, de hengels gingen rond 09.30 uur te water. Eerst even de kids naar school gebracht, moeders werkt op woensdag.

Het stroomde wel een beetje, dat was mooi, al direct een nieuwsgierige zeehond voor mijn neus…

Zou er dan vis zitten? Of heeft ie alles net opgepeuzeld?

Bij het binnen draaien van de 1e hengel bleef ik constant de bodem voelen, het was dus erg ondiep, wel viel op dat er allerlei speltaas vlak voor de branding op sprong toen mijn onderlijn daar door heen ging.

Na een 1,5 uur besloot ik hier niet langer te blijven en nog even een stek aan de waterweg te bezoeken, wellicht kwam ik nog een bekende tegen?

 

Eerst aan de noordkant even gekeken op de landtong, maar daarna toch maar naar Vlaardingen gereden en aldaar nog even 1 hengeltje uitgegooid, daar was het toch wel erg warm zeg, haha.

Ik merkte dat de echte drang wel een beetje verdwenen was en besloot niet al te lang te blijven, bekenden niet gezien, helaas… mijn voorgevoel klopte niet.

 

De 1e draai was niets en de buurman melde ook nog niets te vangen, vervolgens zag ik een aanbeet en daarna niets meer, ondertussen ving mijn buurman een klein zeebaarsje welke de tas in ging…
Nou, daar hou ik niet zo van en om mijn onderbuikgevoelens te bevredigen besloot ik mijn overgebleven aas straks aan de waterweg te doneren in plaats van aan de buurman, ja, zo ben ik dan.

Mijn 2e draai ondertussen leverde een heel klein botje op.

Nog 1 beaasde onderlijn inwerpen en dan de kinderen vroeg ophalen bij de opvang, waren ze ook erg blij mee met dit mooie weer!

 

De 3e draai leverde ook weer een aanbeet op en daarna was het weer stil, bij het binnen draaien voelde ik al, vis! Een bot van 30 cm was mijn deel, nou ja, toch geen visloze sessie vandaag in ieder geval.

Ik heb me de afgelopen dagen prima vermaakt en ga morgen weer met veel zin aan de slag bij mijn nieuwe werkgever. Hopelijk kan ik gauw weer een nieuwe sessie inplannen.

 

Voor degenen die komende dagen van plan zijn te gaan vissen hoop ik dat ze mooi weer hebben en rammelende toppen!

 

Met vriendelijke visgroeten,
Stefan Groenheide

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

10 reacties

 1. Fishguppy > april 1, 2021

  Antwoord

  Hey Stefan,
  das dan een minder mooie afsluiting van je visvakantie dan ik gehoopt had!
  Had graag wat meer vis en vooral andere vis gezien. Ik heb vroeger zoveel bot gegeten, van het Schelderijnkanaal, dat ik er nog trauma van ondervind, whaha.

  Je onderbuikgevoel, ben ik het volledig mee eens, je moest eens weten hoeveel mensen ze meenemen, helaas!!! De maat is 42 en dan moeten ze ook 42 zijn, maar dan gaan ze ook beslist niet terug, culinaire levensgenieter als ik ben!

  Ik wens je veel geluk en vooral vreugde bij je nieuwe baas en ik hoop dat je snel weer eens een visvakantie hebt, het is telkens een genot om jou verslagen te mogen plaatsen! En we moeten nog eens afspreken, samen, om te vissen.

  Groetjes Peter

 2. Gino > april 1, 2021

  Antwoord

  Hoi Stefan,
  Het is niet alle dagen rozengeur en maneschijn , hehe!
  De laatste dag is dan misschien niet wat je ervan verwacht had maar je hebt een mooie week achter de rug! Denk niet dat dit er veel kunnen zeggen zo alle dagen deze mooie hobby beoefenen.
  Het is idd een schande dat er nog altijd zijn die ondermaatse vis mee huiswaarts nemen…belachelijk gewoon ,die boetes kunnen voor mij niet hoog genoeg zijn! Dan is het maar normaal dat je het aas dan nog liever wegpleurt …
  Alvast succes met je nieuwe job en idd hopelijk mogen we nog vele verslagen van je lezen hoor die maak je steeds prachtig!

  PS: ik ben ook voor een afspraak met de fishguppy’s…!!!

  Grtjs Gino

 3. Nico > april 1, 2021

  Antwoord

  Hoi Stefan. De vakantie vlieg voorbij he en toch nog een par vis sessie gedaan. En met dit Weer is het genieten aan het buiten water. En als je dan nog wat vis vang is het mooi mee genomen leuke foto’s gemaakt met een verslagje er bij. Voor Jou succes met je nieuw baan en wacht weer op een nieuw verslag van je.

  Groetjes De Zeehondetemmer.

 4. jeff > april 1, 2021

  Antwoord

  hej stefan,

  weinig vis maar met zulk weer is het toch heerlijk om de vakantie zo af te sluiten! en smiddags ook nog even met de kinderen van het weer genieten, goud waard!
  ik laat bij mij de jongens alles meten, niet aan de maat of mager is terug! nu heb ik in het verleden ook wel eens een visje mee genomen die niet helemaal aan de maat was hoor maar dan toch enkel om de overlevings kans nul was, nu voor de mannen het goede voorbeeld geven..
  nu heb ik wel met de jongens ook de afspraak dat we ook maar tot een bepaalde maat meenemen, echt grote dikke baarzen krijgen ook de vrijheid terug! die zorgen voor de volgende generatie.

  rammelende toppen voor de volgende keer

  jeff

 5. ies > april 1, 2021

  Antwoord

  Hallo Stefan,
  Wat heb jij een top vakantie gehad, stralend weer en elke visdag vis op de kant. Dat heb je toch maar mooi meegepikt. Ik hoop voor je dat je het ook zo naar je zin krijgt bij je nieuwe werkgever en dat je genoeg vrije dagen krijgt om zulke top verslagen te schrijven
  Groetjes Ies

 6. Eldert > april 1, 2021

  Antwoord

  Ha Stefan
  Mooie week achter de rug joh. Wens je veel succes op je nieuwe werkplek.
  Groet Eldert

 7. Jack Jozen > april 1, 2021

  Antwoord

  Hoi Stefan.
  Wat heb jij een super week gehad met b goeie vangsten alleen de laatste dag dan iets mindere vangst maar wel top weer ja je krijgt wat je verdient he Nu weer met volle teugen aan het werk he ja je moet wel blijven werken he anders kunnen wij niet thuis blijven Ha. Heel veul groetjes Jack.

 8. Henry > april 1, 2021

  Antwoord

  Hey Stefan,

  Je vakantie afgesloten met een magere vangst maar je mag zeker niet mopperen , kerel wat heb jij kunnen genieten van enkele prachtige vissessies met over het algemeen ook nog eens stralend weer.
  Een keertje wat minder vangen hoort er gewoon bij het is tenslotte niet iedere dag kermis.
  Al met al kun je sowieso terugzien op een fijne vakantie waarbij je volop de waterkant bezocht hebt.
  Veel succes met je nieuwe baan, hopelijk blijft er ook nog tijd over om weer gaan te vissen!!

  Groetjes, Henry

 9. Stefan Groenheide > april 1, 2021

  Antwoord

  Mannen, bedankt weer voor de fijne reacties, het gevoel dat het gewaardeerd wordt is fijn om te krijgen, na het harde werken op dinsdag was het woensdag tijd om te chillen, geen probleem, al had ik weer veel willen vangen had ik weer een eind moeten rijden, maar hé, het moet wel speciaal blijven toch?

 10. Hugo > april 1, 2021

  Antwoord

  Hallo Stefan,

  In ieder geval een leuke visvakantie gehad met lekker weer man, je hebt toch je nodige vis gevangen voor deze tijd van het jaar. Veel plezier met je carrière switch en met nieuwe bazen zijn er natuurlijk nieuwe wetten dus een nieuwe uitdaging. Succes bij je volgende trip.

  Groetjes Hugo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.