Home Gastvissers Amazone haven

Amazone haven

Advertenties


Na afloop van onze 4de clubwedstrijd van afgelopen zaterdag had ik nog het e.e.a. aan aas over. En overgebleven aas is altijd een goed excuus voor het thuisfront om een nieuwe vissessie te plannen…! Maandag was het prachtig weer, dus de spullen ingeladen en op naar de Europoort. (Hoogwater in Hoek van Holland om 13.58 uur)
 
Toen ik de Maasvlakte opreed viel het weer daar wel een beetje tegen. Er kwam mist van zee en er stond een stevige bries : kracht 4.
Gekozen voor de Amazonehaven omdat daar altijd wel een visje te vangen is.

Amazone haven

De meeuwenkolonie is ook weer gearriveerd en nu begrijp ik ook waarom het Havenbedrijf waarschuwingsborden heeft laten plaatsen.

Amazone haven

Aankomst op de visstek was 14.30 uur en 10 minuten later lag de eerste hengel in het water. Als aas had ik nog wat Pieren, Zagers en Witjes. Eerst maar eens ver weg proberen en het lood richting de ECT gesmeten. Ondertussen de tweede hengel klaargemaakt en deze ingegooid op zo’n 40 meter uit de kant. Bij het strak draaien van de lijn voelde ik al een mooie beet en jawel daar kwam de eerste Bot op de kant! 

Amazone haven

Het was in het begin erg rustig met de aanbeten maar in zo’n havengebied is altijd wel wat te zien en te beleven. Bedrijvigheid genoeg om je heen! Persoonlijk vind ik dat er niets boven het vissen vanaf het strand of de dijk gaat wat rust en natuur betreft, maar toch heeft zo’n locatie ook wel wat.

Amazone haven Amazone haven

Het bleek dat de Krabben ook weer aktief zijn. Na 10 minuten is je aas schoon van de haak gevreten. Dat is misschien weer iets om rekening mee te houden en voldoende aas mee te nemen als je gaat vissen… En zijn het de Krabben niet die je aas aanvallen dan zijn het wel de duizenden Strandvlooien die tussen je aas kruipen en een ware slachting aanrichten! Dek je aas dus goed af of zet het hoog weg!

Amazone haven

Aan het begin van de avond, ( het water is dan al laag), begint de vis lekker te azen en krijg ik de ene beet na de andere. Ondanks dat de Amazonehaven bekent staat om de vangsten van ‘mini-visjes’ viel het vandaag reuze mee. Ik heb maar een paar mini’s gevangen en de rest was ruim maats of net eronder. De vangst bestond uit Bot, een enkele Schar, Wijting, en een paar kleine Gulletjes (Torretjes).

Amazone haven Amazone haven Amazone haven

De onderlijn met de rode afhouders en haakje 6 was vanavond favoriet, maar heb ook diverse mooie Botten gevangen met een schuivend lood systeem ( 50 gram) met daarboven 1 afhouder gemonteerd. (Onder het schuiflood zat een dwarrellijn van zo,n 60 cm). De Botten hadden wel een voorkeur voor Pieren. In de Amazonehaven staat weinig stroming en is het hardstikke leuk om zo licht mogelijk te vissen. Dan zie je ook pas hoe een Bot kan vechten!

In totaal heb ik zo,n  30 vissen gevangen waarvan het overgrote deel weer rond zwemt. Een paar grote Botten en Scharren zijn mee naar huis gegaan en liggen nu stijf van de kou bij m’n ouders in de vriezer, die er heel blij mee waren.
 
Omdat het te laat was om bij thuiskomst m’n spullen schoon te maken had ik dat maar uitgesteld tot de volgende dag. Die dinsdag had ik een “leuke verrassing” : bij het opendoen van m’n foudraal kwam ik daar ook nog eens een paar honderd van die Zandvlooien tegen…..ze waren alleen wat makker als de vorige avond…….
 
Mvg,
 
Leo
 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

7 reacties

 1. Paul > april 28, 2010

  Antwoord

  Hoi Leo,

  Bedankt voor je verslag, dat er maar nog veel mogen volgen met nog mooiere vangsten 🙂 Al met al lekker gevist en jezelf niet verveeld.

  Gr.

  Paul

 2. maup > april 28, 2010

  Antwoord

  Hoi leo,

  leuk gevangen op een mooie avond, Willem had de vorige keer ook al zo’n last van dat ongedierte.Moet je je aas maar niet zo smakelijk marineren,vorig jaar op de papagaaienbek zaten er ook zoveel.Vwb de pierenpomp,ik heb alleen de cilinder en de zuigerstang bij elkaar kunnen scharrelen, de rest van het materiaal nog niet maar dat ik het resultaat laat zien dat beloof ik,de RVS zuiger is in bestelling bij de draaier,maar die heeft niet altijd tijd (of zin).

  Groeten Maup.

 3. Leo > april 29, 2010

  Antwoord

  Hoi,

  Bedankt voor de reakties!

  ‘k Vind het nog een heel gedoe om e.e.a. op de foto te zetten tijdens het vissen, maar alles went zeggen ze…

  De vrouw vond het iets minder geslaagd: toen ze de andere ochtend de foto,s wilde bekijken had ze heel wat te vertellen…..
  Je kent dat wel: Het toestel stonk, er zat zand aan en schubben etc.
  Maar sinds dat ik m’n overgebleven aas een keer vergeten was in de koelkast vraagt ze tegenwoordig zelf al wanneer ik dat op ga maken….! Dus : ruim voldoende aas bestellen in het vervolg en ze sturen je vanzelf naar de waterkant haha

  @Peter: Knap je alweer wat op?

  Groet, Leo

 4. willem(gaatvissen) > april 29, 2010

  Antwoord

  Hoi Leo,

  Leuke vangst! Ik heb daar ooit m’n grootste gul tot nu toe gevangen 54 cm. Af en toe heeft de Amazonehaven toch leuke verassingen (en dan bedoel ik niet de vlooien)

  Vis greetz,

  Willem

 5. Leo > mei 3, 2010

  Antwoord

  Ha Willem,

  Die Zandvlooien was niet echt een verrassing want je weet gewoon dat ze er zitten!
  Je kan daar zeker bijzondere vangsten doen: alles wat zo’n beetje in de Noordzee zwemt is daar in de haven wel te vangen.
  Waar ik gestaan heb is het overigens wel oppassen geblazen want slechts een paar meter naar links zit je nu continu vast: iets om rekening mee te houden!

  Groet, Leo

 6. juweeltje > augustus 17, 2010

  Antwoord

  net zelf mijn pierenpomp in elkaar geknutseld.
  Ben er goedkoop vanaf, 15 euro voor al het materiaal….

  Nu, binnen enkele dagen ga ik die even gaan testen….

 7. Jan > augustus 19, 2010

  Antwoord

  mooi verhaal gozer, ik heb er van genoten !

  Groetjes Jan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *