Home Gastvissers Westkapelle

Westkapelle

Advertenties


Het dwarrellijntje door de Visexpert

Na de mislukte van vrijdag waarbij ik letterlijk en figuurlijk terug naar huis was geblazen. Was het vandaag tijd om de vakantie in te luiden. De storm van de afgelopen dagen was eindelijk gaan liggen. Voor mij een teken voor een nieuw avontuur op Westkapelle. Opjacht naar een podium plaats in De Strijd Der Platte :). Het tij was niet geweldig namelijk om 19:30 laag. Maar dat kon me vandaag weinig boeie. Eindelijk kon ik mijn nieuwe onderlijntjes eens testen. Lekker vroeg van huis vertrokken, zodat ik van 5 tot 10 nog een lekker kleurtje kon pakken. Dus hop..hop.. in De Visexpert Mobiel en op naar de Westkaap.


strak blauw luchtje…lekker hoor!!!!

Het is echt precies het tegenovergestelde van afgelopen vrijdag, waar toen de zee wild tegen de dijk beukte, is het nu weer bladje stil. Ideaal lijkt mij. De eerste uren gebeurt er zoals verwacht niks. Dus heb ik tijd om uitgebreid van het weer te genieten. Af en toe het aas checken om te kijken hoe het staat met de krabben en andere aasdieven. Maar dat zit wel goed. Waarbij ik de eerste uren mijn P.R.  gevangen zeesterren aan diggelen vis. Maar liefst 5 zeesterren in 1 klein uurtje vissen. Jammer genoeg net onder de maat, dus deze zwemmen weer. Dan rond 8 uur komt er wat plaatselijke bevolking de waterkant opzoeken. Er komt een klein gassie aan op de fiets, die op zijn gemak zijn spinhengeltje uitpak. En het voorziet van een onderlijntje met 5 veertjes en een loodje van 20 gr.

Ik kijk het aan en denk bij mezelf. Jammer ventje, maar dat gaat natuurlijk nooit lukken. 15 min. later vangt hij een doubletje makreel. En geeft hij mij het nakijken.


De makreel hunter

Na nog wat makreeltjes te vangen, vind hij het wel goed zo en stapt weer op zijn fietsje met een zakje vol met vis. Niet slecht voor 1 uurtje vissen denk ik bij mezelf. Maarjah hier kwam ik natuurlijk niet voor. Voor mij telt maar 1 ding die platte jongens. Kijkend op mijn horloge moet het bal binnen +- 1 uur beginnen. Het water is inmiddels al lekker aan het komen en ik ga maar een zithouding aannemen. Lang uit op de stenen is ook niet “je van het” namelijk. Ik had zo bij mezelf gedacht dat het bal ongeveer om 22:30 moest los barsten. En geloof het of niet om 22:30 staat mijn Seahawk uitbundig te klapperen.

Yes… denk ik bij mezelf. Dit word weer een mooie tongenavond. Na 3 min. geduld te hebben gehad de hengel in de hand genomen. Ik begin te draaien en denk bij mezelf als er eentje aanzit zwemt hij hard deze kant op. Maar vlak voor de kant begint hij dan toch te vechten. Heerlijk zoals die tongen naar beneden duiken wanneer ze nattigheid voelen. Maar De Visexpert mept deze jongen weer netjes over de stenen heen en de eerste tong is een feit.


Mooie maatse tong..No.10

Na hem vakkundig neergeknuppeld te hebben, waarbij hij een klein bultje heeft opgelopen, is het tijd voor een foto samen met mij..


Aan de Dwarrel met glow in the dark kraaltje

Met een tevreden blik zie ik dat de Tong is gegaan voor de dwarrellijn met het glow in the dark kraaltje. Net nu het water wat meer begon te stromen bewijst het dwarrellijntje wel degelijk zijn nut. Nu maar hopen dat er ook nog wat Tong aan de 2 afhoudertjes komen vanavond. Want dan zou mijn experiment pas echt geslaagd zijn. Maar helaas na een goed begin krijg ik wel geteld nog 1 beetje en teleurgesteld druip ik om 1 uur af naar huis. Nog effe gebuurt met een Belgische visser die ook net aan het inpakken was. Nieuwsgierig als ik ben effe geinformeerd naar zijn score van de avond. Maar bij hem was het nog veel slechter. Namelijk helemaal niks…nada…noppes. Wat mij stiekum toch weer een goed gevoel geeft.

Eindconclusie:
Het was vandaag wederom heel slecht. Je zou dit kunnen wijten aan het tij want het was vrij vroeg in de avond laag. Tis beter om met 2 uur voor laag water in het donker te zitten. Echter twijfel ik of dit werkelijk het geval was. Aangezien de laatste sessie’s van mij en de Haagse Tongenmeppers ook al vrij slecht waren. De onderlijntjes zijn goed bevallen. De dwarrels zijn gelukkig weinig in de knoop geraakt met de rest van mijn onderlijntje + het feit dat de dwarrel zijn nut voor mij heeft bewezen.
Echter probeer ik het binnenkort nog 1 keer op deze stek onder de juiste omstandigheden. Mocht het niks zijn is het voor mij tijd om eens een andere stek uit te proberen. Want 200 km rijden voor 1 visje is toch best wel zuur vind ik zelf. Gelukkig is Nederland-Belgie in 1-0 geeindigd. Maar sta ik met mijn 10 tongen dit jaar nog stijf onderaan in de Strijd der Platten. Maar er komen gelukkig nog meer dagen laten we hopen dat het dan weer wat beter is. Reacties staan zoals gebruikelijk weer open!!!

M.vr.gr.

Paul aka De Visexpert

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *