Home Gastvissers Tongvissen met De Big-Marlin, van Ben Biondina

Tongvissen met De Big-Marlin, van Ben Biondina

Advertenties


Solea solea, een lekkernij uit de Zeeuwse wateren

Enige tijd geleden mocht ik hier neer schrijven dat de dinsdagploeg een nieuw record tongen bij elkaar had gevist. Wij hadden toen 35 tongen. En voor een schipper zoals Dré Vriends van de “Big Marlin” is het altijd feestelijk als je ziet, dat opstappers bij jou aan boord lekker vangen. Peter, Yoeri, Jan, Leo, Mart, Dirk, Kees en ik waren vandaag de dinsdagploeg. Dré was vandaag naast schipper, ook de kok of ook misschien de klos. Om half acht kon de boot afvaren en na drie kwartier lagen wij bij Westkapelle. Het duurde niet lang of ik ving mijn eerste schar en na een half uurtje kon ik de eerste tong landen.

Tongvissen met De Big-Marlin, van Ben Biondina

Een mooie, eetbare tong. Even later ging bijna iedereen tong vangen, afgewisseld met bot en schar. De schar was ietsje minder talrijk en de botten waren wat minder groot. Maar de tong deed het weer prima!

Tongvissen met De Big-Marlin, van Ben Biondina

Ja, mannen houd je vast: het record is verbroken en ook nog niet zo’n beetje!!!! Aan het einde van de dag hadden wij 63 tongen en tongetjes aan boord. En Dirk uit Terneuzen pakte vandaag een aantal prachtige tongen!

Tongvissen met De Big-Marlin, van Ben Biondina

Yoeri uit Ossendrecht dacht even dat hij vast lag, maar een paar minuten later lag er een tong van 43 cm aan boord te spartelen.

Tongvissen met De Big-Marlin, van Ben Biondina

Wij hebben Yoeri natuurlijk allerlei goede –bruikbare- adviezen gegeven. Yoeri, neem geen risico, geef hem aan mij, want er zit vast dioxine in. Of: als je deze tong onmiddellijk terug gooit, dan zul je met het 10-voudige worden beloond. Yoeri vond het allemaal prima maar liet zich niet van de wijs brengen. Kees uit Scheveningen en Mart uit Bergen op Zoom, vingen vandaag de meeste tong. Kees had wat meer geluk dan Mart en kon er wat meer in de pan doen. Dirk –onze man uit Hoedekenskerke- ving een heel leuk maaltje tong. Hoewel deze 62-jarige levensgenieter bijna 63 is, gaat hij onverstoorbaar verder. Hij vist met kleine korte afhoudertjes.

Tongvissen met De Big-Marlin, van Ben Biondina

Daarnaast een redelijk licht lood met zware koperen ankerdraden. Zijn lijn blijft altijd liggen! De winnaar van de grootste vis, mocht een –goed gevulde- onderlijnenmap in ontvangst nemen. Yoeri kwam dus niet voor niets naar Neeltje Jans. De kippensoep was zo ongelooflijk lekker, dat de tranen spontaan bij mij in de ogen kwamen. Maar nog meer vreugde was de traktatie van Jan: gerookte paling! En voor de rest was er opnieuw genoeg eten en drinken! Een paar mensen hebben een leuke afhouder van Martien Kas geprobeerd. Er is bot mee gevangen. Maar als iedereen er mee gevist heeft, kom ik er op terug. En Mr. Gastel zorgde voor een Mexicaans drankje. Helaas wat te weinig alcohol. (68%)………………….En weet je Mr. Gastel: Mart van Est stond weer op nummer 8 en viste de hele dag met jouw afhouder! En met 13 tongen/tongetjes was hij spekkoper. Dus op naar Super Mario in Willebrord, Huijgens in Hoogerheide of Blue water fishing in Zevenbergen! Die verkopen deze superlijnen! Het was weer een oergezellige dag, met een prachtige visvangst: zeebaars, bot, schar, tong, gul etc. Volop zon etc. etc. en een zeer tevreden schipper en bemanning!

Kamperland,

14 juni 2011/Ben Biondina

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

1 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > juni 15, 2011

  Antwoord

  Hoi Ben,
  weer een erg leuk verslag, wel grappig, dat we alle drie de schrijvers een eigen indruk hebben van de aantallen tongen per individu!

  Maar dat maakt het er allemaal niet minder gezellig om, echt een topdag, waar ik nog lang aan zal denken.

  Groetjes peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *