Home Gastvissers Tongvissen met de Big-Marlin, van Kees Graaf

Tongvissen met de Big-Marlin, van Kees Graaf

Advertenties


TONGENFESTIVAL OP DE “BIG MARLIN “

Dinsdag 14 juni om 07.35 opgestapt op de Big Marlin (5 minuten te laat !!). Koers gezet naar West-Kapelle waar ter hoogte v/d vuurtoren van West Kapelle is geankerd op 12 meter, dit in een poging om het record aantal van 35 tongen van vorige week te verbeteren. Ben had binnen 5 minuten zowel de eerste schar als tong aan dek, gedurende het afgaande water tot aan de kentering rond een uur of twaalf, was het record bereikt . Hierbij was lange tijd een bot van 38,5 de grootste vis totdat Youri naast mij als debutant een vloermat v/e tong van 43 cm aan dek wist te hijsen, dat was gelijk de grootste vis v/d dag alsmede dagprijs etc.

Tongvissen met de Big-Marlin, van Kees Graaf

Na de kentering met opkomend tij viel de vangst in eerste instantie wat stil, maar toen de stroming op gang kwam ook de vangst, hierbij ook een tong van 39 cm een vijftal zeebaarsjes helaas allemaal ondermaats en een gulletje voor Ben. Verder nog een onderlijn met kunstof afhouders mogen testen van Dre, de naam v/d ontwerper is me ontschoten, maar prima afhouders simpel vast te zetten alsmede de haaklijnen verder volledig roterend, volgens mij prima onderlijn rond de kentering en weinig stroom.

Tongvissen met de Big-Marlin, van Kees Graaf

Voor mij kwam bij de laatste draai rond 16.00 uur tong nummer 8 aan dek, waarbij de teller over de hele boot op 63 (DRIE EN ZESTIG !!!) tongen is blijven steken, hierbij was Mart recordhouder met 14 tongen, tel daarbij een gigantische hoeveelheid scharren bij op,. Verder de weer uitstekende verzorging v/d inwendige mens is om 16.00 uur het anker gelicht en na een zonovergoten dag koers gezet naar de “Neeltje Jans”

Kees Graaf

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

5 reacties

 1. Mark > juni 15, 2011

  Antwoord

  Mooie vangst mannen! hopelijk zijn ze binnekort ook van de kant goed te vangen!

  @peter, effe offtopic:
  k lees graag de berichten van je echter de laatste week? zie ik steeds ads van google onder de stukjes tekst of plaats staan. Ms. kun je een scriptje gebruiken om deze tegen te gaan? Zou iig fijner lezen.

  Groeten Mark

 2. Paul > juni 15, 2011

  Antwoord

  Hoi Mark,

  Gelieve je hier niet aan te storen. Dit is noodzakelijk voor het onderhoud van de website.

  Ik mag mensen niet aanmoedigen om er op te klikken maar…..

  gr.

  De webmaster

 3. Peter(Fishguppy) > juni 15, 2011

  Antwoord

  Hoi Kees,
  bedankt voor je erg leuke bericht!

  Hoi Mark,
  ik stoor er mezelf ook vreselijk aan, maar het is zoals Paul zegt!

  Groetjes peter

 4. Paul > juni 15, 2011

  Antwoord

  Ik heb een kleine aanpassing gedaan mbt de ads vanaf nu worden er alleen tekst ads getoond en geen banners meer. onder het bericht zijn de ads verwijderd.

  Gr.

  Paul

 5. Mark > juni 15, 2011

  Antwoord

  Hoi Paul/Peter,
  Leest een stuk fijner zo!

  Groeten Mark

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *