Home Gastvissers Stefan, vissen Noordpier Ijmuiden

Stefan, vissen Noordpier Ijmuiden

Advertenties

Hoi Peter en visvrienden,

Hier wederom een verslag van de visserij in IJmuiden.  Daar de zuidpier dicht is, was het vorige week donderdag erg druk op de noordpier, derhalve vandaag dinsdag 10 november nog maar iets eerder het bed verlaten en wel om 03.45 uur, aankomst parkeerplaats noordpier rond 5.30 uur.

Omstandigheden waren als volgt: windstil, 80 cm. getijdeverschil, hoogwater rond 11.00 uur, een zeer kalm zeetje, prachtig weer erbij met regelmatig zon. Alle ingrediënten voor een heerlijke visdag met slechte vangsten had ik me zo bedacht.

Ik kreeg mijn zin en was vroeg genoeg voor mijn nu al favoriete stek op de pier (vandaag was pas mijn 5e keer en voor de 3e keer op deze stek). Een wandeling van bijna 2 km. haha, zo blijven we fit he! Ik was als 2e op de pier, de collega was op de scooter en ging nog iets verderop staan.
Trouwens gisteren mooie pieren gehaald en ook nog even wat pieren spitten, nou dat ging nog beter als vorige week, ze waren in een week gelukkig wat gegroeid, in 1,5 uur zo’n 250 pieren gestoken en een paar zagers, niet slecht, als ik genoeg tijd heb hoef ik voortaan nooit meer te kopen, nu is er genoeg vertrouwen om alles bijeen te spitten. Het lichaam vertoont nu ook wat gewenningsverschijnselen, gratis en voor niets, hoef je niet voor naar de sportschool zullen we maar zeggen.

Rond 06.00 uur lag de 1e hengel erin, mijn nieuwe penn squadron surf 2 van 4,5 meter en daarna de good old silstar traverse x van 5 meter.

Stefan, vissen Noordpier Ijmuiden

in het donker en in de schemer was het veel aanbeten van wijting, 3 konden er verzilverd worden, klein spul helaas, ook de scharretjes gingen zich melden, maar niet in grote getale, het was een taaie visserij en die werd gedurende de dag steeds taaier.

Stefan, vissen Noordpier Ijmuiden

Stefan, vissen Noordpier Ijmuiden

Stefan, vissen Noordpier Ijmuiden

De grootste schar van de dag was zo’n 25 cm. verder alles tussen de 20-23 cm.

Er was maar heel kort een klein vloedstroompje en ’s middags na hoog wilde de ebstroom ook niet op gang komen, de vissen hadden derhalve weinig zin om te gaan azen en genoten ook van het mooie weer. Ik zag nog een zeekoet en deze was aan het jagen, regelmatig zag je allerlei speldaas massaal het water uitspringen!  toch bijzonder!

’s middags ving ik nog een doubletje schar met een klein visje van amper 5 cm. wat het was weet ik niet, wellicht weet 1 van jullie het? Hopelijk is de foto duidelijk genoeg…


Stefan, vissen Noordpier Ijmuiden

na wat gegoogle kreeg ik het vermoeden dat het een poon achtige soort is.

uiteindelijk ongeveer 12 scharretjes gevangen, 3 wijtingkjes en het voor mij onbekende visje.

Er is genoeg aas over om woensdag ook nog even wat krabben te gaan voeren in de waterweg, ben benieuwd of hier nog wat wijtingkjes actief zijn, lijkt me wel… verslag volgt uiteraard.

groetjes van Stefan

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

11 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > november 15, 2020

  Antwoord

  Hallo Stefan, ik ben eens benieuwd, welke lettertype jij gebruikt, de tekst komt zo mooi over uit het cms?

  Ik kan het moeilijk zien, maar als ik hem uitvergroot, denk ik een stekelige vin op zijn rug zien en dan zou het een pietermannetje kunnen zijn(giftig) anders is het een pitvisje, mijn inziens?

  Mooi verslag weer!

  Groetjes Peter

 2. ies > november 15, 2020

  Antwoord

  Hoi Stefan,
  Wat je ver haalt is lekker zeggen ze wel eens, tja dat was dus in ieder geval het mooie weer en de beet op de hengels, jammer dat de vis wat klein was, maar lekker bezig geweest en vitamine d opgedaan. Sportvisserij nederland heeft een gratis app uitgebracht voor vis herkenning( zowel zoet als zoutwater) een aanrader om die op je telefoon te zetten. Ik denk dat je woensdag in de Waterweg meer en grotere vis vangt hoewel ze wel veel wind voorspellen. bij deze dus rammelende toppen en grote vis toegewenst.
  Groetjes Ies

 3. Nico > november 15, 2020

  Antwoord

  Hoi Stefan. Jij moet onderhand wel een goede conditie hebben als je zo ver moet lopen naar de plek toe. Respect hier voor en dat je dan ook vis vang is het niet voor niks he. Daarvan mooie foto’s van gemaakt en met ook een leuk verslag er bij. Hoop voor je dat je in de waterweg veel vang
  daar en het droog houd ook succes alvast.

  Groetjes De Zeehondetemmer

 4. Henry > november 15, 2020

  Antwoord

  Hey Stefan,

  Op een goede manier je eigen aas steken draagt zeker bij aan je conditie maar als ik 2 km. met m’n hengelspullen moet sjouwen krijg ik toch een kamelengevoel. Wederom toch weer een leuk visdagje gehad en toch met weinig stroming wat vis kunnen haken, prima toch !!! Peter, gerookte pieterman haalde m’n moeder vroeger ( op vrijdag want dan mochten we geen vlees eten)wel eens bij de visboer. Deze had de grootte van een makreel maar het vlees was lang niet zo vet, tegenwoordig zie je deze vis echter niet meer bij de visboer, uitgestorven???Stefan veel plezier en goede vangst bij je volgende sessie aan de waterweg

  Groetjes, Henry

 5. Eldert > november 15, 2020

  Antwoord

  Ha Stefan
  Weer een mooi verslag van je .
  Jij vist ongeveer langs heel de Nederlandse kust denk ik? Dat levert wel ook diverse soorten visserij op. Maar die hoge blokken , pieren, mij lijkt het niks . Dat naar boven takelen waar je dan ook nog de kans loopt om vis te verspelen. Geef mij maar de Waterweg of zand onder de voeten. Maar je bent ieder geval weer niet voor niks geweest. Een mooie visdag . Lekker man.
  Groet, Eldert

 6. Stefan > november 15, 2020

  Antwoord

  Hoi Peter, het lettertype komt automatisch bij de mail, kan zo 1,2,3 niet ontdekken welke het is, zal er eens proberen achter te komen. Heb het visje als pieterman behandeld, want daar dacht ik ook aan, maar zal zelf ook te denken aan een pitvis of knorhaan. Ies, ik zal de app eens downloaden voor de volgende keer.

 7. Stefan > november 15, 2020

  Antwoord

  Hoi Eldert, toch nog even een korte reactie betreft de blokken, zelf heb ik er een goed gevoel bij, je staat vrij dicht op het water onderaan, dus het is meer een kwestie van tillen, verspelen doe ik daar helemaal niets, in tegenstelling tot sommige stekken aan de waterweg. Wel is het altijd prettiger om ergens op een vlakke plek te staan inderdaad, het strand is heel prettig, maar niet overal zijn de vangsten dan even denderend he. Ik.zou zeggen, ga er eens een keertje wandelen voor de gein, het is ook voor alleen een wandeling de moeite waard hoor

 8. Peter(Fishguppy) > november 15, 2020

  Antwoord

  Henry en Stefan,
  in Nederland zwemt volgens mij momenteel alleen de kleine pieterman, welke denk ik, maximaal 20 cm kan worden. De Pieterman die jij, Henry bedoeld, is in Denemarken volop te vangen, soms 10 per sessie. Na het vangen, je laars op het lichaam en kop, de haak eruit sleuren, kop eraf, vinnen met een schaar eraf en thuis, direct in de pan ermee, je weet gewoon niet wat je proeft, zooooo lekker! Gerookt heb ik hem nooit gegeten. Heb hem wel meegenomen in de vriezer uit Denemarken en dat was fout, blijkt na invriezing bijna geheel zijn speciale smaak te verliezen, wat zooo jammer is!

  Groetjes Peter

 9. Gino > november 15, 2020

  Antwoord

  Hoi Stefan,

  weer goed bezig geweest. Eerst je aas zelf spitten en dan nog even een wandeling van 2km bij ochtendgloren. Je moet het er maar voor over hebben en daarom respect! Toch nog wat vis op de kant al was het klein spul en mooie foto’s. De waterweg zal toch beter zijn volgens mij?
  Als het een pieterman zou zijn kijk dan maar uit die is lekker giftig hoor!!
  Succes nog verder.

 10. jack jozen > november 15, 2020

  Antwoord

  Hoi Stefan.

  Even een vlugge reactie tussen mijn werkzaamheden door ik ben op het ogenblik aan het strijken das weer wat anders dan vissen he,maar ik heb respect voor jou 2 kilometer wandelen met je visspullen meestal neem je ook nog te veel mee maar het was toch ook niet voor niks toch een panneke vis .Wat Peter vertelde van die Pieterman klopt want die week dat ik met hem in Denemarken heb gevist hadden we er verschillende gevangen we hebben ze ook op de foto nu stop ik dadelijk zit er een gat in mijn strijkgoed veul groetjes Jack.

 11. Eldert > november 15, 2020

  Antwoord

  Het eerste wat ik dacht toen ik de foto met het visje zag , was dat het een grondeltje was. Maar zeker weten doe ik het ook niet.
  Groet Eldert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *