Home Bootvis verslagen Tongvissen solo

Tongvissen solo

Advertenties

 

Zondag overdag was ik erg onrustig, omdat ik vrijdagnacht de sleutels van mijn boot kwijt was geraakt, hopelijk zitten ze nog op de deur of het contact en is er niemand mee weg gevaren, dat bleef maar spoken door mijn hoofd. Mijn poot was zo goed als geheeld, dus zei mijn vrouw, ga toch vissen, morgen kan het niet meer, hij geeft slecht weer! Ik had nog een paar ons zagers en leeglopers over van vrijdag met Frank en die waren nog best! Laat in de middag een uurtje mijn bed opgezocht en om goed half 7 rijd ik naar Neeltje jans, waar ik rond 19.30u ben en ik zie dat Wim juist terug is, in het gezelschap van Kevin, die mannen zijn haaitjes gaan vissen. Nou ja, mijn ding is het niet, maar ieder zijn meug! Tot mijn opluchting zitten de sleutels nog op het contact en is de deur nog open, hoe lomp kan een mens zijn, ik kan mezelf voor m’n kop slaan, maar gelukkig er is niks weg! Op mijn gemakje de sluis door en rustig gevaren, zodat ik mijn hengels kan optuigen en als die klaar zijn, als een speer richting de beoogde stek en een 25 minuten later gaan de hengels te water en de zee is ruwer dan ik verwacht had, noordelijke wind kracht 3, altijd uit een lastige hoek, maar het is te doen. Al gauw heb ik mooie aanbeten in het begin van de opkomende stroming, wat een doublet dikke scharren brengt.

Tongvissen solo

Dan een tijdje niks, totaal geen beet en een uur later, weer op dezelfde hengel, weer een doublet prachtige scharren.

Tongvissen solo

Inmiddels is het zonnetje bijna onder en de verwachtingen zijn hoog.

Tongvissen solo

Maar wat valt het tegen, het is half 11 geworden en niets meer dan af en toe een schar, dan is het 11 uur en ik begin er over te denken, om op te ruimen, zou het aan de noordelijke wind liggen? Dan ineens zie ik een beetje en voel als ik ga draaien een tongetje.

Tongvissen solo

Zou het er bij 1 blijven, of? De stroming is erg fel geworden en er zit weer veel groen op de lijnen, zoals altijd hier en ineens pats, weer een mooie beet en mijn eerste doublet van de avond!

Tongvissen solo

Dan gaat het ineens erg snel en na een prachtige tongenklap, gaat ie wel erg zwaar.

Tongvissen solo

Wat wil je, een doublet mooie tongen met het vuil en de harde stroming en 300 gram lood! Ik zie mijn aas snel slinken en dat duurt geen uur meer voor het op is.

Terwijl het nu zo lekker gaat, vol in het opkomend getij! 3 hengels, 3x tong!

Tongvissen solo

Tongvissen solo

Tongvissen solo

Om 12 uur is het zover, dat ik voor de laatste maal heb ingeworpen, er is geen kruimeltje aas meer over! Dan alvast een beetje de zooi opruimen en indraaien maar, de linker hengel brengt een ondermaats tongetje, terwijl ik mijn uiterst rechter hengel zie beet hebben en wat voor beet.

Tongvissen solo

De middelste draait zwaar van het vuil en de rechtse voelt als een grote tong, wat een geweldig gevoel, dat getik op de gevlochten lijn, typisch een tong uit de diepte! Wat is tie mooi!

Tongvissen solo

Een van achter in de 30, ik ben er blij mee! Als alles is opgeruimd, de kantjes van de boot nog even poetsen en een emmer water in de boot, klaar is kees. De breedstraler van de stroom af, mijn hoofdlamp op en varen maar en ik lig al voor 1 uur aan de steiger en vergeet deze maal mijn sleutels niet.

Deze sessie heb ik 11 tongen gevangen, waarvan er 10 dik aan de maat zijn en nog een 6 tal dikke scharren meegenomen en een aantal terug gezet.

Op het moment van schrijven ben ik weer hersteld gemeld op mijn werk en zie nu uit naar vrijdagnacht, het vertrek naar Nyborg(Denemarken), voor vakantie samen met het vrouwtje en er zal ook wel een hengeltje worden uitgeworpen! De vergunning inmiddels gekocht online en uitgeprint, beide een jaarvergunning, dus we moeten nog eens terug!

Tot de volgende,

groetjes Peter

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

7 reacties

 1. Johan het (loze) vissertje > mei 30, 2014

  Antwoord

  Hey Peter.

  Het is maar goed dat je boot in Zeeland ligt, op een andere plek hadden je sleutels of heel je boot allang weg geweest. Toch weer een mooie vangst en kunnen genieten van een mooie zonsondergang. Veel suc6 met je vakantie in Denemarken, ik zie er nu al naar uit, naar het verslag.

  Gr.

  Johan het (loze) vissertje

 2. gijs > mei 30, 2014

  Antwoord

  Lekker hoor PEter. Ik ben zelf gister avond naar de waterweg geweest, 11 tongen voor de pan gevangen. Verslag volgt iig!

  Groet Gijs

 3. zeehondentemmer > mei 30, 2014

  Antwoord

  Hoi Peter. Wat achteraf toch nog een mooi maatje vis gevangen,En vooral die van de tong
  en ben ik ook blij dat jij je sleutels heeft terug gevonden. Zodat je opgelucht met Marian een fijne vakantie kan door brengen.Ook ik zie je vangstbericht met plezier tegen moed.

  Groeten Nico.

 4. FrankVis > mei 31, 2014

  Antwoord

  Hoi Peter,

  Goed dat de sleutels terecht zijn,de dekzwabber lag er toch ook nog?
  Weer een mooie pan vis ,tongkoning.
  Nog een goede vakantie in Funen en veel plezier met het vrouwke .

  gr FrankVis

 5. Kees Michielsen > juni 1, 2014

  Antwoord

  Goed gevangen weer Peter!
  Je weet de tongen wel te zitten!!
  Geniet van je vakantie in Denemarken samen met Marian. Ik heb net de eerste foto’s al op facebook gezien 🙂
  Ik zie je zeker op 14 juni, het weer is besteld dus hopen dat de weergoden hun afspraken nakomen..

  Groeten,
  een BN-er 😉

 6. Wim > juni 4, 2014

  Antwoord

  Hoi Peter,

  Wij hebben heel de dag uw boot bewaakt haha. Gelukkig niets gestolen maar dat is blijkbaar lang geleden dat er in de haven iets gestolen werd. Hout vasthouden!
  Goed gevist en mooie tongen! Proficiat.

  gr

  Wim

 7. peter (Fishguppy) > juni 4, 2014

  Antwoord

  Hoi Wim, dank je! Volgens mij is het de meest veilige haven, met een beveiligings wagen die dag en nacht komt kijken. Gr peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *