Home Gastvissers Tongsessie Gijs Waterweg

Tongsessie Gijs Waterweg

Advertenties


Peter,

Afgelopen donderdag (29-05)met een oud collega naar de waterweg getogen omdat de berichten toch wel goed waren. Daarnaast is het natuurlijk altijd leuk om met een oud collega heerlijk bij te kletsen. 

Zoals gezegd de waterweg opgezocht, stek hou ik even voor me, zoals Rob S al aangaf zijn er heus wel goed vangende stekken te vinden waar je niet op de lip van je buurman zit. Toen het water net over hoog was zijn we aangekomen en rustig opgetuigd en gestart met vissen. 

De eerste periode regelmatig een beetje, echter geen vis. Totdat ik een flink tik op de top krijg en stiekum aan een tong denk. Tijdens het opdraaien breekt (!) echter de witte (hoek) afhouder af net waar de bevestiging van de haaklijn zit. Dit zijn overigens de afhouders waar Peter ook graag me vist. Balen, maar iig een aanbeet gezien. Mijn vermoeden is dat dit een paling was. 

Nadat er nog een visser arriveerd is het wel redelijk rustig. Mijn collega vangt een tongetje, deze is echter onder de maat en mag retour om volgend jaar terug te komen. 

Nadat we met de collega visser hebben staan te praten, geeft deze een tipje: je gooit hier snel over de vis heen… Ik had inmiddels al 1 hengel ver en 1 dicht bij liggen. Op de dichtbij hengel vang ik dan ook mijn eerste maatse tong van dit jaar. Hiermee is de tip van de collega visser echter wel waarheid gebleken en gaan alle 4 de hengels op standje “niet al te ver”. 

Tijdens het laatste avondlicht gaat het even helemaal los! We gooien in, na het terugleggen van de hengel op de steun staat deze vaak al uitbundig te klapperen. Maar, zoals mijn oud collega altijd zegt: we komen voor de doubletjes. Dus op het gemak de andere hengel opdraaien, aas verversen, uitgooien, terug op de steun leggen (de eerste aanbeet weer zien) en dan de andere hengel er weer uit.

We vangen in 2 uur tijd de meeste tongen. Hierna iets rustiger, maar nog regelmatig een mooie beet.

Al met al is de grote meerderheid van de tongen (net) maats (25/26 cm) en een enkele moet terug. De tel ben ik inmiddels al lang kwijt…

Al met al heb ik 10 tongen gevangen (1 van de collega visser gekregen) en mijn oud collega had er 5. Omdat mijn oud collega een stelletje visverslindende kleine bengels heeft thuis zitten heb ik hem 6 tongen meegegeven, waardoor ik dan ook met 5 mooie tongen in de emmer thuis aankom. 

Tijdens het vissen geen foto’s gemaakt, toch eens kijken hoe Peter dit voor elkaar krijgt omdat ik toch altijd wel lekker wil blijven doorvissen ipv foto’s maken. 

Tongsessie Gijs Waterweg

Een heerlijke avond gehad, om 00.30 thuis en het bedje in om de volgende dag weer te gaan werken. Ik denk wel dat ik snel weer aan de waterkant te vinden ben omdta dit wel leuke aantallen zijn om te vangen!

Groet en bewengende toppen,

 

 

Gijs

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

8 reacties

 1. Johan het (loze) vissertje > juni 2, 2014

  Antwoord

  Hoi Gijs.

  Mooie begin, en maar door werken aan de water kant. Ik denk dat we een mooie tongen jaar gaan krijgen. Tot de volgende…

  Gr.

  Johan het (loze) vissertje

 2. Werner R > juni 2, 2014

  Antwoord

  Hey Johan,

  Het ziet er nu al naar uit dat het weleens een mooi tongjaar kan gaan worden…
  Mijn eerste sessie staat gepland voor a.s. Zaterdagavond ik laat wel weten wat het geworden is!

  Als ik er net zoveel kan vangen als jou dan ben ik dik tevreden!

  Groetjes Werner.

 3. Johan het ( loze ) vissertje > juni 2, 2014

  Antwoord

  Hey Werner.

  Ik weet zeker dat je net zoveel vis vangt als ik, misschien wel meer. Suc6 als je gaat. We lezen het wel.

  Gr.

  Johan het ( loze ) vissertje

 4. Gijs > juni 3, 2014

  Antwoord

  Werner, veel plezier. In het weekend zit een sessie er niet in, dus dan morgen avond maar…

 5. Peter(Fishguppy) > juni 3, 2014

  Antwoord

  Gijs, foto;s nemen kost geen vis, als je het beheerst!

  Groetjes Peter

 6. zeehondentemmer > juni 3, 2014

  Antwoord

  Hallo Gijs. Jammer dat je toch geen foto”s heeft gemaakt .En wat Peter hier boven vermelde en misschien de volgende keer wel.

  Groeten Nico

 7. Werner > juni 5, 2014

  Antwoord

  Het is veranderd we stappen zaterdagavond op bij de Marie Louise van Ludo, het weer is ons heel goed gezind denk ik dus kan leuk worden!

 8. zeehondentemmer > juni 5, 2014

  Antwoord

  Hoi Werner. Alvast goede vangsten allemaal toegewenst en plezier.

  Groeten Nico

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *