Home Gastvissers Nieuwe Maas, Krabbenfestijn

Nieuwe Maas, Krabbenfestijn

Advertenties

Verslag van 2 avonden aas te water laten om de krabben van een wisse hongersdood te redden. We visten met twee hengels(mijn jongste zoon hielp mij hierbij) . De onderlijnen hadden twee af houders, De bovenste haak be aast met ZBg, de onderste haak met de over heerlijke kweekzagers gekocht bij Naturalis, Grotevisserijsraat, Rotterdam. Zaterdag haalde mijn zoon de krab op en mijn zager kon een botje te grazen nemen.

Na ongeveer tien minuten waren de haken kaal, zaterdag zijn we voor het donker weggegaan Daar de rust ver te zoeken was van wege het geluidsoverlast van feestvierende oost europese jeugd. Maar laten we wel wezen ze waren vrolijk en ik gun iedereen zijn feestje. Zondag avond was het een stuk rustiger en visten we met het zelfde systeem. Heb ik jullie al verteld dat ik een nieuwe viskar heb? De andere werd te zwaar om mee te lopen en de nieuwe is voorzien van een stoel en zelfs een lamp die je bij het vissen ook kan gebruiken.

De krabben waren trouwens blij dat wij er weer waren en gaven regel matig een stukje pantser terug voor het genoten aas. Peter ik weet dat je nieuwsgierig bent naar wat we op zbg voor vis kunnen vangen, ik zou het eerlijk gezegd nog niet weten, maar krabben zijn er ook dol op maar zijn er iets langer mee bezig(uh minuut of 2) dan met de zagers. Mijn zoon heeft op de hengel die hij bemande een beet gekregen die bijna de hengel uit de steun trok en bij het pakken zelfs door de slip ging. Helaas ging hij er af( na ongeveer 2 minuten) we konden zien dat het aan de zbg was daar de bovenste afhouder nu tegen de onderste aanzat(verschoven) en de haak vrijwel recht getrokken was. Dus helaas we weten nog steeds niet wat voor vissen we er mee kunnen vangen. Om half 11 deden we de laatste inworp( althans dat zijden we) binnen vijf minuten kreeg ik een rammel die mij bekend voor kwam kreeg dus zei ik dat kan wel eens een tongetje zijn. Mijn zoon zei gelijk , zal ik even kijken dan? nog even wachten zei ik, maar toen de rammel door ging zei ik pak hem maar. Dus hij haalde zijn eerste tong van zijn leven binnen, helaas onder de maat maar toch de target vis. Toen toch nog maar een laatste ingooi gedaan maar het mocht verder niet baten. De krab had het weer overgenomen.

Gr Ies

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

11 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > juli 18, 2022

  Antwoord

  Ies, ten eerste gefeliciteerd met je fantastisch ogende viskar, daar kun je afstanden mee rijden, top!
  Mooie foto’s die je verhaal compleet maken en een eerste tong geland, laat de rest nu maar volgen!
  Groetjes Peter

 2. Gino > juli 18, 2022

  Antwoord

  Hoi Ies,

  toch weer lekker 2 avonden aan de waterkant vertoeft man is toch prima en met dit weer zeker geen straf !Mooi viskar heb je daar…
  Als ze enkel lawaai maken en zolang ze iedereen niet lastigvallen of spullen beginnen vernielen is het goed toch…we zijn ook jong geweest!
  Mooi toch die 1ste tong geland….en dan nog de beet op ZBG wie zal het zeggen wat het geweest is?
  Succes bij de volgende.
  grtjs Gino

 3. Nico > juli 18, 2022

  Antwoord

  Hoi Les. Alle eerst wat een prachtige viskar heb je nu te beschikking mooi man. Hoop dat jij er heel veel plezier er van heb. Ook mooie foto’s gemaakt van je vissessie en met ook een leuk verslag er bij. Jammer van die ene beet en misser was benieuwd wat voor vis dat was geweest. Toch nog een Tong gevangen en laat ze nu maar komen succes voor de volgende trip alvast toegewenst dan.

  Groetjes. Nico

 4. Leen > juli 18, 2022

  Antwoord

  Hoi Ies
  Weer 2mooie avonden achter de rug
  Blijft toch jammer dat er momenteel zo weinig gevangen word
  Ben er ook maar even mee gestopt het werd wel een dure hobby zo zonder er ook maar 1visje voor terug te krijgen
  Groetjes.leen

 5. Eldert > juli 18, 2022

  Antwoord

  Ha Ies
  Gefeliciteerd met je nieuwe kar man. Nou kan je nog eens wat meenemen. Zelfs die Schotse watertjes passen er nu wel bij denk ik . Maar uhhhh, ……. zbg , ik ben maar een goudse Zeeuw he , wat is dat?
  Ik zit al te denken….. zeer belegen grondels ofzo?
  Ben benieuwd
  Groet Eldert

 6. ies > juli 18, 2022

  Antwoord

  Bijna goed Eldert, belegen en gezouten( zwartbekgrondels)

 7. Henry > juli 18, 2022

  Antwoord

  Hey Ies,
  Twee avonden met ‘n nieuwe viskar aan de waterkant is helemaal👍Als je tijdens je visserij ook nog gratis kunt genieten van wat achtergrondmuziek kan het eigenlijk helemaal niet meer stuk😂Helaas was het evenals bij heel veel anderen geen 🐟vangen maar 🦀🦀voeren!! Niet normaal dat om de 10 min. de haken kaal zijn, gelukkig steken wij ons aas altijd zelf maar ruim 2 uurtjes ruggymnastiek doen we niet om alleen krabbemans te plezieren, daarom wachten we nog efkes op betere vangstberichten. Heel veel plezier met je nieuwe viskar hopelijk ligt ie bij je volgende visserij wat zwaarder op de weg omdat ie beladen is met enkele grote scheefsmoelen, vang ze!!
  Groetjes,Henry

 8. Stefan > juli 18, 2022

  Antwoord

  Hoi Ies, jammer van de slechte vangst maar toch fijn te lezen dat je weer volop van je hobby aan het genieten bent, hopelijk is je de volgende keer wat panvis gegund.
  Zo’n viskar wil iedereen wel hebben!
  Groeten, Stefan

 9. hugo > juli 18, 2022

  Antwoord

  Hallo Ies,

  Twee avonden vissen een mens zou er gelukkig van worden hé, maar dan mogen de vangsten wel wat beter gaan worden. Wat een viskar heb je u nu aan de hand gedaan man, menig visser zou hier jaloers van worden. Toch weer wat plezier gemaakt met je zoon, die dan nog een tong vangt super mannen. Genieten en laten genieten maar de krabben mogen van mij verdwijnen ha ha. Succes bij je volgende trip en hopelijk een paar tongen voor de pan.

  Grts Hugo

 10. Jack jozen > juli 19, 2022

  Antwoord

  Hoi Ies
  Ik heb een weekend gehad vandaar met mijn laate reactie ,maar zoals iedereen al schrijft je heb een prachtige viskar mooi op de foto. Alleen jammer dat het de vis maar niet wil lukken dit jaar over de hele linie niet en zeker voor jou vorig jaar dat het niet wilde met je rug en werk de vis niet mee maar je weet de aanhouder wint.
  Heel veul groetjes Jack.

 11. ies > juli 19, 2022

  Antwoord

  Heren wederom dank voor de vriendelijke reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *