Home Strand en kantvisserij Vissen op tong, met Kees Michielsen

Vissen op tong, met Kees Michielsen

Advertenties

Donderdagavond laat, had ik afgesproken met Kees Michielsen, van Zeevissen in Langenland, om op de tong te gaan vissen in de Botlek, omdat onze bootsessie van dinsdag verwaaid was! We hadden rond middernacht afgesproken, bij mij thuis, Kees zou mij op komen halen. Ik alvast wat vooruit geslapen en om 22.30u was ik klaar wakker, als een kind van de spanning. Als of Kees het geroken had, dat ik eerder klaar was, stond hij al juist na half 12 voor de deur en ik was blij!  Weg zijn we, Kees grotendeels aan het woord en ik luisteren, in het begin allemaal nog redelijk serieus, maar tussen door komen de moppen al en ik zit te genieten! Al na een 3 kwartier zijn we op bestemming en op ons gemak maken we de spulletjes klaar, Kees vist met mijn reserve setje, een 4,5m en 5 m, beiden met een ultegra 10000 en natuurlijk heb ik ongeveer hetzelfde spul.

Bij het starten van de sessie brengen we eerst een toost uit, op een gezellige nacht!

Op de tong, met Kees Michielsen

Als Kees voor het eerst inwerpt, gaat het toch echt niet verkeerd, voor iemand, die al jaren niet meer met lange hengels heeft gevist! Hij bij ook het spits af met 2 keer achter elkaar een paling.

Op de tong, met Kees Michielsen

Maar dar zijn we niet echt voor gekomen en we hopen dat de invoer van zoet water niet zo dergelijk geweest is, dat de tong tijdelijk weg is, maar al snel zie ik een tongenklap en de eerste van de avond is een feit, een tongetje van 25 cm.

Op de tong, met Kees Michielsen

Het begin is gemaakt en Kees blijft zeker niet achter, man wat is die fanatiek, lijkt wel of ie met een belletje vist! Na een mooie beet, is zijn eerste ook een feit!

Op de tong, met Kees Michielsen

Dat allemaal nog met opkomend water, het laatste van het getij, met nog een erg harde stroming!

Tussendoor zitten we in en aan de auto en de temperatuur is behaaglijk, Kees vist gewoon in zijn T-shirt! Ik luister naar de moppen van Kees en leer dat er een dier is met maar 1 testikel, een halve haan, ik pis in mijn broek van het lachen! Ook verteld hij over de schepping, lachen man, met die Adam en Eva en ook nog over verplaats bare geslachtsorganen. Godver, niet normaal meer, ik kom niet meer bij! Dan moet je maar proberen om serieus je hengels in te werpen en in te draaien, maar dat lukt nog en regelmatig met vis eraan!

Op de tong, met Kees Michielsen

Op de tong, met Kees Michielsen

Dan krijgt Kees een erg mooie beet, na de kentering, als de stroming weer inkomt, de andere kant op en als hij gaat draaien, roept hij, da’s een mooie en een 5 meter voor de kant, vast, maar we zien de tong hangen en die zie er behoorlijk groot uit! Balen, maar wat Kees ook probeert, hij komt niet los, dus rest hem niets dan kapot trekken en als alles weer gerepareerd is, zegt Kees, we gaan niet naar huis, voordat ik mijn tong uit het water heb, dus gewoon wachten op laagwater! Zo rond 4 uur begint het al licht te dagen en Kees vangt een redelijke tong, tussen de vele kleintjes die retour gaan!

Op de tong, met Kees Michielsen

Dit is zo genieten man! Gezelligheid en leuke vissen, wat wil een mens nog meer, ja lekker eten natuurlijk, nou de slaatjes gaan erin hoor!

Tegen 5 uur, hebben we al een mooie klus tong bij elkaar gesprokkeld en ik mag weer!

Op de tong, met Kees Michielsen

Dan Kees weer, na een erg agressieve aanbeet, zeebaars Peet, ziet hem draaien, de hengel als een hoepel, maar het is geen zeebaars!

Op de tong, met Kees Michielsen

Als Kees na een beet weer wil draaien, valt de beugel van de molen eraf, er blijkt een schroef uit te zijn en is niet te vinden, dus na wat gefoetsel met de andere molen en de spoelen te wisselen, vangt Kees weer een tong en vist verder met 1 hengel en inmiddels rond een uur of half 7 komt de vastgelopen tong al boven water en met wat stuntwerk van Kees, heeft hij hem, maar de grote tong, blijkt een doublet van redelijke tong en bot bij elkaar, die we waarschijnlijk in 1 lijn zagen, daarom leek hij zo groot!

Op de tong, met Kees Michielsen

Lachen man!

Inmiddels gaan we het hebben om over naar huis te gaan en we besluiten om beiden nog 1 keer te beazen, maar als we de reservelijn aan azen, zien we beiden een mooie beet in de inmiddels gierende stroming en bij Kees brengt het de grootste tong van de hele nacht en bij mij de eerste doublet tong van de nacht.

Op de tong, met Kees Michielsen

Op de tong, met Kees Michielsen

Dit is zo leuk, niet te beschrijven! Aan de laatste draai vang ik nog een ondermaats tongetje en Kees een bot en we hebben een mooie klus vis, die Kees meeneemt!

Op de tong, met Kees Michielsen

Dan ruimen we op en gaan we weer rijden!

Het was voor mij twijfelachtig of de tong het echt goed zou doen en we vingen ook wel redelijk veel bot, zoals verwacht, maar toch ook een 4 tal palingen, waarvan Kees 2 en ik 2, maar natuurlijk zwemmen die weer!

Om half 9 zijn we na een gezellige rit weer thuis en nemen weer afscheid, Kees tot de volgende!

Voor meer foto’s

Zie ook Onze Facebook Pagina.

We zouden het erg op prijs stellen als u een like geeft, voor onze pagina en de verslagen, om verder te groeien in de toekomst!

Groetjes Peter

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

3 reacties

 1. Kees Michielsen > juli 12, 2014

  Antwoord

  Hey Peter,

  Mooi verslag van een erg gezellige nacht.
  Mijn voorkeur gaat er toch echt naar uit om de nacht met mijn Ingrid door te brengen maar voor jou maak ik graag een uitzondering 😉
  Het was weer beregezellig- en op verzorgd!
  Dat ik jou zo aan het lachen maak is natuurlijk tactiek, dan kan ik proberen een kleine voorsprong te nemen terwijl jij even niet kunt vissen 🙂
  Het verslag van afgelopen nacht (bootvissen met Paul) houd je van me tegoed, de WIFI op de camping heeft een luilekkerdag 🙁
  Komt goed, het wordt een uitgebreid verslag met als vangsten: NoZeKra, Ha-tjes, Bo-, To- en SteBo-tjes etc 😉

  Graag tot een volgende keer!!!

  Groeten
  Kees.

 2. zeehondentemmer > juli 12, 2014

  Antwoord

  Hoi Peter en Kees. Het is jullie weer gelukt om een mooi maaltje vis te vangen. En Peter ik hoop dat jij geen buik pijn over heeft gehouden van het lachen. Maar daar ga je ook voor weg om samen veel plezier met mekaar te hebben.

  Groeten Nico

 3. Werner R > juli 13, 2014

  Antwoord

  Hey manne,

  Dit is een leuks sessie geweest, het heeft iets he Kees dat nachtvissen!
  Jammer dat de zomer zo kort is in Nederland…

  Groetjes Werner.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *