Home Strand en kantvisserij Tongvissen in de Waterweg

Tongvissen in de Waterweg

Advertenties

Vanwege de aanhoudende wind en regen niet meer met mijn boot weg kunnen gaan, maar afgelopen week zat er een dag tussen dat het mee zou vallen met de regen en de temperatuur, dus ik was al vroeg op mijn stek en was benieuwd of hij nog vrij was, maar omdat ik er al erg vroeg was, ben ik de eerste en ik ben al erg snel aan het vissen zo net voor hoog water en ik schrik van de snelle aktie op beide hengeltoppen! De eerste brengt een doublet, van maats en ondermaats.

Nieuwe Waterweg

De andere brengt een ondermaats tongetje.

Nieuwe Waterweg

Het begin is weer goed, maar ik had eigenlijk niet anders verwacht! Je leest van alles over teruglopende vangsten, vanwege de zware regenval, alsof dat iets aan het zout gehalte zou doen, zout zit in de onderste waterlaag en verdampt niet en tong zwemt echt niet in de bovenlaag van het water, welke wel zoet is, het enige wat veranderd door de regenval is dat de stroming toeneemt, omdat er meer water komt en weg gaat, maar van stroming, daar houd de tong juist van, maar ja, een ieder is vrij om er zijn eigen visie op na te houden!

De vangsten gaan in erg rap tempo door, maar ze zijn niet echt groot, gewoon net of ruim aan de maat.

Nieuwe Waterweg

Nieuwe Waterweg

Er komt ook weer een doubletje binnen.

Nieuwe Waterweg

Inmiddels is het licht aan het worden en ik zie een andere aankomende visser teleurgesteld zijn auto draaien, omdat de plaats al bezet is! Ik vang weer op beide hengels een tongetje, een ondermaats en een aan de maat.

Nieuwe Waterweg

Nieuwe Waterweg

Als de stroming van afgaand water aan het toenemen is, komt er zelfs nog een fel zonnetje tevoorschijn, wie had dat nu deze week kunnen verwachten? Het vangen wordt steeds beter en ik vang weer een doublet en aan de andere ook een leuke tong.

Nieuwe Waterweg

Nieuwe Waterweg

Dan als ik er juist weer in lig, een echte tongenklap op mijn rechter hengel, de molen zie ik nog na trillen en even later komt de achterkant van de hengel  van de grond en ik moet wel gaan draaien, maar dat valt tegen zeg, wat een weerstand, zou het een hele grote zijn? Nee, tot mijn verbazing vang ik een triplet, van maatse tong, echt zaligmakend!

Nieuwe Waterweg

Een triplet maatse tong
Na een 4 uur vissen begin ik het genoeg te vnden, als ik er weer 3 aan 2 hengels vang.

Nieuwe Waterweg

Nieuwe Waterweg

Ik besluit mijn hengels voor het laatst in te werpen, omdat ik nog verplichtingen elders heb! Ik haal even de maatse tong uit de emmer voor de totaalfoto.

Nieuwe Waterweg

Totaalplaatje
Totaal 16 maatse tongetjes, niet echt groot, allemaal tussen de 24,5cm en de 30cm, maar toch erg leuk. Maar het is nog niet voorbij, ook aan de laatste hengel zit nog een maats tongetje, wat 17 stuks maakt en 5 terug gezet, dus totaal 22 op 4 uur tijd!

Nieuwe Waterweg

Jammer dat ik weg moet, anders had ik nog een 3 uur met afgaand getij kunnen vissen en wat had ik er dan nog bij kunnen vangen?

Volgende keer beter!

Ik noteer er 17 voor de meeste aantallen tong.

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

15 reacties

 1. Pim > juli 22, 2011

  Antwoord

  Wat een super vangst! Erg mooie tongen.
  Ik vis ook wel eens aan de waterweg maar dan aan het eind van de landtong en heb daar erg veel last van de stroming. Vis jij een stuk terug of ook op het einde.

  Hopelijk wordt het maandag beter weer want dan staat een wraktrip geboekt met de northseacharters.

  mvg Pim

 2. Peter(Fishguppy) > juli 22, 2011

  Antwoord

  Hoi Pim.
  Wat leuk dat je met onze sponsor gaat vissen, ik hoop oprecht dat je beter weer hebt, maar het ziet er niet goed uit.

  Ik vis ver naar binnen, waar zout en zoet elkaar kruisen, daar houd de tong wel van en zoals ik al zei, de onderwaterlaag blijft zout!

  Probeer eens in de buurt van Vlaardingen!

  Groetjes peter

 3. Mark(Scheveningen) > juli 22, 2011

  Antwoord

  Mooie vangsten Peter!

  Ik ga het vanavond daar ook proberen. Hopen dat de stek vrij is.

  Ik heb daar nu 2 keer gestaan maar nog niet meer dan 3 tongetjes gevangen.
  Hoe ver werp je op die stek ongeveer?

  Gr, Mark(Scheveningen)

 4. Scharrejager > juli 22, 2011

  Antwoord

  Dag Peter, mooie vangst, wanneer stond je er ??

 5. Peter(Fishguppy) > juli 22, 2011

  Antwoord

  Hoi Mark.
  Ik heb iets met die plek, het gaat automatisch altijd goed daar.
  Gebruik je lijnclip of zo, als je er een vangt!

  Scharrejager, net voor 5 uur hoogwater!

  Groetjes peter

 6. willem(gaatvissen) > juli 22, 2011

  Antwoord

  Hoi Peter(Fishguppy),

  Knappe vangst! Gefeliciteerd!

  Vis greetz,

  Willem

 7. Huib > juli 23, 2011

  Antwoord

  Hoi Peter,

  Geweldige vangst!

  Groet, Huib

 8. Meunenmaaier > juli 23, 2011

  Antwoord

  Weer lekker gevangen Peter! Moet binnnenkort ook maar weer is een tongsessie houden in de waterweg!

  gr!

 9. Pim > juli 23, 2011

  Antwoord

  Hoi Peter,

  Erg mooie lappen van tongen!
  Ik vis ook een paar keer per jaar aan de waterweg maar dan altijd rond de kering, alleen heb ik daar erg veel last van de stroming. Weet jij wat stekken aan de waterweg waar dat minder is?
  Ps. Hoop dat het weer snel verandert voor de maandag want dan staat er een wraktrip met de northseacharters op de planning.

  mvg Pim

 10. Peter(Fishguppy) > juli 23, 2011

  Antwoord

  Hoi Pim.
  De waterweg is overal het zelfde wat de stroming betreft, maar daar houd onze vriend “tong”wel van, dus je moet gewoon veel gaan en proberen een stek te vinden waar veel tong zit en waar je niets verspeeld door vast zitten!

  Groetjes peter

 11. Dave > juli 24, 2011

  Antwoord

  Ha ha ha

  Bij de visboer langs geweest !!!
  Of zijn het ingevroren tongen?

  Maak de volgende keer een film ik of wij willen die vissen zien spartelen.

  vrg Dave

 12. Peter(Fishguppy) > juli 25, 2011

  Antwoord

  Hoi Dave,
  erg grappig.
  Wou jij nog een keer mee met mijn boot?
  Daar zal ik dan ook maar geen opmerking over plaatsen, want daar ben jij dan vast niet blij mee!

 13. dave > juli 26, 2011

  Antwoord

  AIII getver.

  En wij willen nog met jou volgend jaar naar Denemarken gaan vissen.

  Sry maat dat ik je raakt,dit is een goede visplek alleen je moet min 150 meter kunnen gooien en dat ken ik niet,jij wel.

  Ga morgen op de makreel en de baars.

  vrg

 14. Meunenmaaier > juli 26, 2011

  Antwoord

  @Dave;150 meter??!?! ..welnee joh…dat werpt bijna niemand en al helemaal niet met 3 afhouders.
  Maar ik begrijp je 2 reacties ook niet helemaal? Verklaar u nader…

  gr!

 15. Peter(Fishguppy) > juli 26, 2011

  Antwoord

  Hey Dave, daar heb jij geen tijd voor joh, jij moet toch altijd overwerken in je vakantie.
  Hoe kun je dan naar Denemarken en jullie lusten veel te weinig bier, he gadver, wat saai man!

  Zo te horen ben je het ook gaan proberen en was het weer niets zo als gewoonlijk, maar dat ligt echt niet aan de afstand, je zult er eerder over hebben gegooid, maar je moet natuurlijk wel een beetje kunnen vissen ook en praatjes vullen geen gaatjes!

  Heb je misschien met broodkorstjes gevist, net als in Steenbergen op de vijver.
  Als je les wilt hoor ik het graag hoor?

  We zien morgen wel aan je verslag met foto’s en film natuurlijk of ze niet uit de diepvries of van de visboer komen, die makreel en baars die je gaat vangen, zie er al naar uit!
  Groetjes Peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *