Home Gastvissers Tongenfestival 2015, Dag 2, de Nautilus

Tongenfestival 2015, Dag 2, de Nautilus

Advertenties

TONGEN FESTIVAL

Dag 2 op de Nautilus

Omdat Wiesje gisteren motorpech had ,en wij voor de tweede dag geboekt hadden op deze charter zaten we zonder boot. Woensdag morgen vroeg Frank v/d Nautilus gaat ge morgen met mij mee,ik zei we gaan morgen met Wiesje. Dus ik gisteren in de kantine v/d zeilclub naar hem toe,tja Alain zegt ie nu zit ik vol,maar ge kunt met je broer Isi wel mee op het voordek, iets wat we hebben aangenomen omdat de wind ging luwen. En ge kunt aan boord komen om 7h30 waar de Nautilus ligt. Normaal mag dat niet,en daar snap ik geen snars van. Er ligt een braakliggend terrein voor,wat voor dit doel uitstekend geschikt was,nu MOET op gestapt worden a/d sluis wat voor de vergrijzende opstappers niet is verantwoord.Vandaag hadden we een kranige een en tachtig jarige aan boord,hoe zou die aan de sluis moeten opstappen.

Rond de klok van acht de hele vloot de grote sluis in.

Tongenfestival 2015, Dag 2, de Nautilus

Na het schutten stoof de hele vloot naar Westkapelle op Wiesje na die met motorpech tegen de wal lag. Isi en ik zaten op de Nautilus die zoals gewoonlijk bijna volgas het avontuur aanvatte. Deze tongstek kennen we van het vissen vanop de Big Marlin.

Zoals gisteren werd het aas weer keurig en kwaliteits vol afgeleverd door de firma Bijl Het aas van gisteren hadden we thuis gekoeld en was nog van goede kwaliteit opvissen bestond niet. We gebruikte verzwaarde onderlijnen,getorste 15 cm.afhouders,met aaslijntjes van 5,6 kg amnesia en haakjes kamagatsu maatje N°4 Omdat er nog een stevige ebstroom liep werd zinkgewicht van 250-300 gram gebruikt. De beet kwam er vlug in en er werden verschillende tongetjes boven gedraaid. Bij het weg vallen van de stroom bleef ook het aanbijten uit,gelukkig werden we gespaard van het leeg vreten van de haken door de zeespinnen. Toen de vloed begon te lopen werden ook de sliptongetjes weer wakker.

Mijn broer en ik hebben gevist op het voordek,in twee gevechts stoelen,en hebben daar prinsheerlijk een gratis zonne-jodium en zoutbad gekregen.

Tongenfestival 2015, Dag 2, de Nautilus

Tongenfestival 2015, Dag 2, de Nautilus

Tongenfestival 2015, Dag 2, de Nautilus

Door niemand gehinderd en praktisch geen ontwar problemen gehad. Al ons materiaal stond in de kuip,s”morgens om 004h een boterham en in de namiddag rond 14h drie krentenbollen en regelmatig door Isi een gekoeld biertje in mijn handjes geduwd.

Tongenfestival 2015, Dag 2, de Nautilus

We hebben met z’n beidjes onze hengels voortdurend in de handen gehouden. Feitelijk zelfde gegeven als gisteren bij eb of vloed bij milde stroming aanbeten ,bij harde stroom en tussen de kentering is het njet.

En wat hebben we nu voor resultaat neergezet: Isi heeft 1 tongetje en 1 bot gevangen Ik heb 1 Noordzee krap 1 bot en 3 tongen op het voordek geland. 1 tong dubbelzijdig wit

Tongenfestival 2015, Dag 2, de Nautilus

Tongenfestival 2015, Dag 2, de Nautilus

Om 15h30 zijn we van onze troon weer nedergedaald bij het kuip personeel. Schipper Frank was de primus Iedereen heeft weer een mooie dag op zee mee gemaakt met weinig wind en weinig vis,maaaar dat is vissen Met Floep aan het commando in vliegende vaart terug naar Vlissingen

Na het aanmeren,auto ingeladen en op naar het clubhuis van d zeilvereniging. Waar we twee dagen na elkaar met het bonnetje voor de plaats loting een friet kroket of frikandel worst kregen. ook werd er nog lekkere jupiler getapt.

Het festival werd gewonnen door Frank van de Nautilus,die in overleg met organisatie en schippers de hoofdprijs aan mij overhandigde.

Tongenfestival 2015, Dag 2, de Nautilus

Tongenfestival 2015, Dag 2, de Nautilus

Tongenfestival 2015, Dag 2, de Nautilus

D.N.C.V. De Nederlandse Charterboot Vereniging krijgt van mij een dikke pluim voor de organisatie;

Evenals mijn dank aan alle schippers voor hun medewerking de firma Bijl voor de aasvoorziening En bovenal mijn broer Isi die met twee dagen Shark Atag en het twee daagse Tongen Festival 1600 km gereden heeft. Hoezo GEK ?

Alain Tulleneers Lanaken 24-07-2015

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

4 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > juli 25, 2015

  Antwoord

  Nou Alain een dikke proficiat!
  Complimenten aan je broer en chauffeur!
  Die afstand is niet niks, zeg?

  Groetjes Peter

 2. Alain Tulleneers > juli 25, 2015

  Antwoord

  Dank je Peter
  En het strafste is nog dat hij nooit een geldelijke vergoeding aanneemt.
  Bij leven en welzijn volgend jaar misschien blijven overnachten.
  Groetjes en de tongen in ons plaats achter de
  vinnen blijven zitten
  Alain

 3. Paul > juli 25, 2015

  Antwoord

  was echt een superdag, Alain ondanks de slechte vangsten. Ik had factor 50 bij je maar jullie zaten voorop. Je was zo rood als een Kreeft.
  Tot volgend jaar…. 👍👍

 4. Nico > juli 26, 2015

  Antwoord

  Hoi Alain. Mooie foto”s geschoten en jammer dat de vangsten wat was tegen gevallen maar het weer heeft het toch nog goed gemaakt.

  Groetjes De Zeehondetemmer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *