Home Strand en kantvisserij Vissen aan Dishoek Strandweg

Vissen aan Dishoek Strandweg

Advertenties

Vandaag met goede moed richting de Strandweg gereden, flinke rukwinden onderweg, de windverwachting is zuid 6 en toenemend tot 7, dus voor mij ideaal visweer, is mijn eerste gedachte.

Bij aankomst op de parkeerplaats, zie ik dat het vanaf morgen weer betaald parkeren is, dus daar kom ik nog goed mee weg, maar als ik uit de auto stap, schrik ik een beetje van de wind, die volgens mij harder dan 6 beaufort is.

Na een flinke wandeling van een kwartier tegen de wind in, bereik ik het strand en de wind is tegen mijn verwachting in, meer van links dan op de kop.Vlug de hengels gereed maken en dan ben ik al voor dat het helemaal licht is aan het vissen.

Dishoek Strandweg
De hengels moet ik een beetje schuin weg zetten met de wind mee, anders waaien ze uit de RVS steunen.Als het licht is, pak ik mijn derde molen met de spiderwire en knoop daar een voorslag op van 25/100ste fireline, een erg harde lijn, waar ik persoonlijk niet graag mee vis, maar het blijkt wel dat hij fantastisch te knopen is op de spiderwire en gewoon met een bloedknoop, dus geen ellende meer met af werpen, zoals later blijkt.Ik vis zover mogelijk met een hengel, onder deze moeilijke omstandigheden, is dat niet echt ver te noemen.

De andere vis ik dichtbij met gehele mesheften en dan is het afwachten.

Dishoek Strandweg
Ik haal regelmatig op, maar ik vang helemaal niets, behalve plastic zakken in alle kleuren en afmetingen.Het gaat ook steeds harder waaien en ik denk niet dat de juiste afstand vandaag kan behaald worden voor de schar, met deze harde zijwind.

Inmiddels is het al bijna 9 uur en nog helemaal niets, ik heb in mijn viskoffer nog een “gup” lijntje met haaknr. 14 eraan en doe hier wat leeg gestreken pierjes op en werp zo ver ik kan.Na 15 minuten draai ik hem binnen en waarempel een postzegel, dus er zit vis.

Dishoek Strandweg
Hij meet 11 cm en hier blijft het bij, omdat ik voor mezelf de conclusie maak, dat het de verkeerde keuze was vandaag, om hier te gaan vissen, maar ik kom terug!

Als de omstandigheden zo blijven, word de grote wedstrijd van de Edelkarper hier, een moeilijke wedstrijd en als ik mee zou doen, zou ik het wel weten, haakje 14 tot 20 en witjes erop.Maar als de omstandigheden beter zijn, zullen er ook wel maatse vissen worden gevangen, waarschijnlijk.

Mijn nieuwe voorslag is bijzonder goed bevallen, zelfs tijdens vastzitten, brak niet de voorslagknoop, maar een zijlijntje van de onderlijn, wat uniek is, omdat bijna altijd de voorslagknoop het zwakst is.Ik denk dat ik de fireline nog alleen als voorslag ga gebruiken, ook op de wiphlash!

Ik ben werkelijk kapot, als ik terug aan de auto ben om 9.45 u, waarschijnlijk niets meer gewend.Ik ben blij als ik weer thuis ben.

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

9 reacties

 1. meunenmaaier > maart 31, 2010

  Antwoord

  Hey Peter!

  wel lekker uitgewaaid!! En ieder geval een visje!
  Goed te lezen dat de gevlochten voorslag bevalt en een gevlochten lijn op gevlochten voorslag-knoop (snap je m nog?) is volgens mij bijna net zo sterk als de gevlochten lijn zelf.

  gr!

 2. ZeeDuvel > maart 31, 2010

  Antwoord

  Hoi Peter!! Vroeg uit de veren dus haha…En nog wel aan het strand in Walcheren ;)..Je hebt in ieder geval ondanks de weersomstandigheden een visje kunnen pakken. En je voorslag is goed bevallen..? Ik gebruik zelf meestal dyneema plat 20/00 als voorslag, ook als voorslag op gevlochten lijn. De laatste tijd, moet ik zeggen, vis ik toch meer met nylon, omdat ik diverse keren geen vis heb kunnen haken op de gevlochten lijn, ondanks de mooie aanbeten, maargoed…Je doet overigens niet mee met de Edelkarper Wedstrijd ?

  Vangze,

  Dimi

 3. peter(fishguppy) > maart 31, 2010

  Antwoord

  Hoi dimi, leuk van je te horen.
  Nee wedstrijden liggen achter me, was in 2000, 2e op deze wedstrijd, wat me nog een k2 opleverde, vis ik nog steeds mee trouwens, leuke prijs, op 5 cm, miste ik de 1000 gulden.
  Mijn ambities zijn verdwenen op het wedstrijd gebeuren, ik vis liever vrij!

  Groetjes Peter

 4. huib > maart 31, 2010

  Antwoord

  moet je lid zijn van een club om met die wedstrijd van de edelkarper mee te doen?

 5. Paul > maart 31, 2010

  Antwoord

  Hoi Peter,

  Klasse dat je bent gegaan. Het spookt al tijden door mijn hoofd om weer eens een sessie te doen aan de Zeeuwse kust maar telkens las ik het af vanwege het slechte weer.

  Dit weekend helaas weer slecht weer, maaaaarrrrr ik heb plannen om die eerste tong weer uit het water te trekken dit jaar.

  Hopelijk trekken de vangsten weer wat aan, aan de Zeeuwse kust en kan ik binnenkort mijn slag zijn.

  Gaat vast nog wel goed komen denk ik.

  Je hoort het nog. Bij deze beloofd.

  Gr.

  Paul(de Visexpert)

 6. willemgaatvissen > maart 31, 2010

  Antwoord

  Hoi Peter(fishguppy),

  Haakje 14 tot 20, lijkt me erg klein. Bij “De Eurovissers” mag je niet kleiner gaan dan haakje 10, al wordt er niet op gecontroleerd want het ene maatje is het andere niet.Met haakje 6 vang ik botjes van 12, 14 cm, ik vraag me alleen af zou je meer kleine botjes vangen met haakje 10? Leuk dat je voorgevist hebt ben benieuwd wat het paasmaandag gaat worden daar?

  Vis greetz,

  Willem

 7. Edwin > maart 31, 2010

  Antwoord

  De zeeuwse, i.i.g. de walcherse kust, levert momenteel weinig vis op.
  Het is al een week of zes huilen met de pet op.
  Mijn hengels staan voorlopig ff in de schuur.
  Ondertussen maar lijntjes knopen voor de zomer…

 8. peter(fishguppy) > maart 31, 2010

  Antwoord

  Huib, volgens mij is het een vrije wedstrijd, maar informeer even voor de zekerheid, bij de Edelkarper.

  Willem(gaatvissen), je zult zien dat als je met haakje 14 of 16 vist, dat je hele kleine botjes kunt vangen, tot vanaf wel 5 of 6 cm en volgens mij staat er geen norm voor de haakmaat bij de Edelkarper.

  Hoi Edwin, ja ik vermoede het al, maar dat hoort ook bij het vissen, maar ik verwacht elk moment een verbetering, dus blijven proberen.

  Hoi Paul, ik zie al uit naar je verslag, van de eerste tong(jij ofWillem)?

  Groetjes Peter

 9. Maup > april 1, 2010

  Antwoord

  Hoi Peter,

  Jammer dat het niet veel was ,dezelfde omstandigheden over twee maanden,hadden je waarschijnlijk flink zeebaars opgeleverd.

  We wachten af,Maup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *