Home Gastvissers Luc zijn allereerste Oosterschelde haai.

Luc zijn allereerste Oosterschelde haai.

Advertenties


Dag Peter, Zoals eerder verteld kon ik vrijdag beroepshalve niet gaan hengelen. Zaterdagochtend werd ik om een of andere reden gewekt om 5 uur en begon het idee om toch eens te gaan varen in me op te komen. Vlug kijken op internet wat de verwachtingen zijn . Oostenwind 2 – 4 Bf . Dood tij, en hoog water om 10u30. Geen ideale omstandigheden , geen aas besteld en om 15 uur moet ik terug thuis zijn voor een avondfeestje. Gelukkig staat mijn materiaal steeds klaar en heb ik nog wat diepvriesaas liggen. Dan toch maar alles ingeladen en doelloos richting van dixhoorn gereden die gelukkig nog 150 gr steekzagers over hadden. Dit moet lukken voor een paar uur vissen. Om 08 uur kan ik de haven uitvaren en er staat op dat moment toch wel een matig oostenwindje. Ik besluit om niet te ver te gaan en ga ergens in het kantje liggen op een kleine 10 meter diepte. Met het nog opkomend tij kon ik enkel wat ondermaatse steenbolk en wijting vangen. Bij het keren van het tij kreeg ik dan toch eens een aanbeet te zien die wat kon opleveren. Ik sluit en voel weerstand, licht gebonk en kijk verbaast naar een mooie rode poen die met zijn fel gekleurde blauwe vinnen naar boven komt. Lang geleden dat ik die hier nog heb gezien. Na de foto en opmeting ( 25 cm) laat ik hem weer vrij.

Luc zijn allereerste Oosterschelde haai. Luc zijn allereerste Oosterschelde haai.

De stroming komt er langzaam in en dan volgt de ene aanbeet na de andere, maar het blijft voorlopig bij ondermaats spul. In de verte hoor ik de feestelijkheden van de colijnsplaatse dagen. Ik hoop dat ik er straks met de wagen nog door kan.

Luc zijn allereerste Oosterschelde haai. Luc zijn allereerste Oosterschelde haai.

Het aas is al bijna op en ik dacht net te gaan stoppen toen plots de top van mijn rechter hengel tot bijna in het water werd getrokken. Een gebonk als ik aansluit en ik moet zelfs de slip van mijn molen wat opendraaien om lijnbreuk te voorkomen. Op dit moment vaart er net een kayak langszij met 4 of 5 roeiers en ik hoor er eentje roepen ” kijk die is de Oosterschelde aan het ontmossen”. Ik weet wel beter. Ik dacht eerst aan een rog omdat hij lange tijd over de bodem bleef ronddraaien maar toen hij uiteindelijk boven kwam zag ik eindelijk mijn eerste gladde gevlekte haai. Mijn schepnet is wat aan de kleine kant maar na wat geklungel krijg ik hem er toch in. Wat een belevenis, net een klein kind die na lang zagen en wachten uiteindelijk toch zijn speelgoed krijgt , wat een adrenalinestoot kan dit geven.

Luc zijn allereerste Oosterschelde haai.

Luc zijn allereerste Oosterschelde haai.

Zij meet 93 cm en na de foto mag ze natuurlijk weer vrij . Terwijl ik hiermee bezig ben zie ik mijn andere lijn ook al zo bonken. Ik dacht ,nou mijn geluk kan niet meer op vandaag, ik sluit maar voel maar een lichte weestand .

Luc zijn allereerste Oosterschelde haai. Luc zijn allereerste Oosterschelde haai.

Een doublet steenbolkjes waarvan 1 halve verklaart die mooie aanbeet. Jammer dat het aas op is en het tijd wordt om terug huiswaarts te keren. Geen vis voor consumptie mee dit keer maar mijn dag kan niet meer stuk . Eindelijk na jaren toch eens een haai gevangen op een plaats waar je het totaal niet zou verwachten. Volgende week een extra lang weekend voor 1 of meerdere sessies. Hopelijk zit het weer mee en kan ik eens tot buiten de kering. Dus Peter als je van plan bent nog eens een nachtje te doen volgende week laat dan maar iets weten. Groetjes Luc

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

1 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > augustus 13, 2012

  Antwoord

  Hoi Luc,
  gefeliciteerd met je 1ste en gelijk zo’n mooie, da’s sport he?

  De laatste met de halve steenbolk is waarschijnlijk een grote krab of kreeft geweest, aangezien een gladde haai geen tanden heeft, of het moet een ruwe haai zijn geweest?

  A.s weekend zit ik op verlof in Roompot Beach resort, dus niet vissen voor mij, maar de beste tijd moet nog komen in september!

  Komt goed!

  Groetjes peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *