Home Bootvis verslagen Bootvissen, met de Tap ging het Rap

Bootvissen, met de Tap ging het Rap

Advertenties

Gisteren, 5-10-2018, was eindelijk weer eens perfect weer voorspeld, om eens met mijn bootje te vissen, 3 beaufort uit het zuiden, een temperatuurtje van om en nabij de 20 graden, dus niet te warm en niet te koud.

De zoute tappen, die ik in mei bij Lobbezoo had besteld, uit de vriezer gehaald, als ook de verse tappen, die ik vorig jaar mei, met 10 pakjes van 10 besteld had bij Bijl zeeaas en daarna bij Dixhoorn de bestelde 6 ons leeglopers opgehaald, die net de melktijd voorbij zijn, prachtige leeglopers, zoals altijd!

Om 8 u ben ik aan Neeltje jans en zoals altijd, de laatste tijd, het sleuteltje omdraaien en starten, perfect gewoon! Ben snel geschut, na een telefoontje en buiten gekomen, zie ik meteen dat er veel mensen van plan zijn, om het goede weer te benutten, druk aan de trailerhelling!

Zoals altijd vaar ik naar mijn eigen stekkie op een km of 6 van de sluis, de R5 en lig er ook als enige, op een diepte van 20,5 m, 4 uur voor hoogwater, rond dood getij. Ik vis dus grotendeels met tappen en vul aan met leeglopers en mesheften.

Bootvissen, met de Tap ging het Rap

Helaas zijn de zoute tappen, moeilijk op de haak te zetten, dus gebruik kleine stukjes die stroef van de rijgnaald gaan en niet zoals de verse, gemakkelijk. maar vangen doen ze allebei en hoe!

Zit gelijk in de tripletten, de eerste met 3 maatvissen, wijting, schar en bot, welke laatste mag zwemmen!

Bootvissen, met de Tap ging het Rap

Helaas is er nog steeds behoorlijk veel vuil tijdens het indraaien, wat het minder leuk maakt.

Ook aan de 2e een triplet, waarbij 2 maatvissen.

Bootvissen, met de Tap ging het Rap

Dan komt er wat meer stroming en de vangsten worden iets minder, maar iedere keer vis, groot en klein en het ongeluk blijft mij achtervolgen, ze moeten me echt hebben!

Bootvissen, met de Tap ging het Rap

Als het echt hard stroomt, voor dit getij tenminste telkens een triplet ondermaatse wijting.

Bootvissen, met de Tap ging het Rap

2 uur voor hoog zwakt de stroming af en er komen weer leuke vissen binnen.

Bootvissen, met de Tap ging het Rap

Na nog wat leuke vissen, besluit ik met het laatste van het vloedgetij, richting de keerring te gaan proberen en ik anker daar op de stek van vorig jaar, op 22 meter diepte en vis op een talud, wat oploopt naar 14 meter en ook hier meteen volop in de vis, voornamelijk grotere schar dan aan de R5, maar de wijting is er erg klein.

Bootvissen, met de Tap ging het Rap

Bootvissen, met de Tap ging het Rap

Als ik hier wil gaan opruimen, omdat ik het weer weet, wat er te vangen is, een mooie aanbeet, waarvan ik hoop dat het gul is, maar als ik ga draaien weet ik het alweer, zoals ik al schreef, over het ongeluk dat me achtervolgt, een haaitje, in doublet met een mooie schar, de schar is leuk, maar ik ben beslist geen fan, van haaitjes!

Bootvissen, met de Tap ging het Rap

Je kunt tegenwoordig, gewoon, niet meer deftig op de tong gaan vissen, zonder die …haaitjes te vangen, of je moet richting Domburg varen, als er tong mocht zitten.

Ik neem 11 wijtingen tussen de 27 en 31 cm mee, als ook 20 scharren rond de 25 cm.

Ik zit nu in tweifel, wat te doen, ik lig nu nog tot begin December op mijn ligplaats bij Saveco, maar weet nog niet of ik mijn boot ga behouden, dit is leuk in het najaar scharren en wijting meppen, maar in feite gaat mijn hart sneller kloppen, van de tong visserij en de kantvisserij in Denemarken.

Het afgelopen seizoen, maar 3 of 4 keer gevist met de boot, vanwege, omstandigheden of het te warme of slechte weer!

Moet alles eens op een rijtje zetten, bootvissen kan altijd nog, met een huurboot van Dixhoorn, of opstappen aan de Westerschelde.

Nu eerst maar eens het najaar afvissen en dan gaan we het zien!

Groetjes Peter

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

7 reacties

 1. Nico > oktober 6, 2018

  Antwoord

  Hoi Peter. Een prachtig verhaal van je om dit te lezen en met dit goede weer er bij. Wat wil een man nog meer goed gevist mooie foto’s er van gemaakt en een leuk verslag er ook bij.

  Groetjes De Zeehondetemmer

 2. jack jozen > oktober 6, 2018

  Antwoord

  Hoi Peter das toch ook genieten, zo fijn te zien dat ons Tonny der vis ook weer zit ga het binnenkort ook weer proberen mijn maatje zit op de meeting als hij terug is tuffen we zeker weer naar het zilte nat,maar je hebt weer een mooi verslag gemaakt en mooie foto,s van de vis.groetjes uit Veldhoven.

 3. Frank > oktober 6, 2018

  Antwoord

  Hoi Peter

  Zalig weertje,mooi partijtje vis, jammer dat ik niet mee kon. Een scharrenslag is nodig,vriezer is leeg.
  Weer een mooi verslag van een leuke visdag.

  Groetjes Frank

 4. Johan > oktober 7, 2018

  Antwoord

  mooi gevist, ben benieuwd, wij gaan de 15e met Ludo mee, hou je op de hoogte

 5. Alain Tulleneers > oktober 7, 2018

  Antwoord

  Hoi Peter
  Oktober en de wijting en schar maken hun opwachting.Haaitjes vangen een aantal jaren in Zeeland aan een opmars bezig.Maar tongvissers zullen stillaan er genoeg van hebben.In 2003 hebik mijn Jumbo 535 met 2X50 pk. verkocht.
  Geen zorgen meer:brandstof,winterstalling,verzekering,onderhoud.Twee jaar achtereen meegemaakt 3 weken wind in Den Oever onder de vakantie niet op het water.Nu charteren en niets aan het hoofd en.Groetjes Alain

 6. Huib > oktober 9, 2018

  Antwoord

  Hey Peter,

  Leuk verslag en mooie vangst!

  Groet
  Huib

 7. Henry > oktober 10, 2018

  Antwoord

  Hallooo Peter,

  Na ’n weekje in het land van bratwurst en pullekes bier te hebben vertoeft is het weer genieten van de prachtige vangst met je bootje, zoals gewoonlijk een mooi verslag met bijgaande foto’s. Hopelijk kunnen we op korte termijn van de kant ook weer wijting en schar naar boven takelen!!
  Groetjes, Henry

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *